Brașov. 500 de locuri. Park&ride pentru turiştii care vin dinspre Bucureşti

Last Updated on iunie 14, 2024 Brașov. 500 de locuri. Park&ride pentru turiştii care vin dinspre Bucureşti 1

Primăria Brașov anunță că a lansat achiziția pentru elaborarea SF-ului și a PUD-ului pentru construirea unei parcări multietajate, de 500 de locuri, pe str. Lacurilor. Cei care vin din direcția București scapă de grija căutării unui loc de parcare, iar în interiorul orașului pot călători cu mijloacele de transport în comun.

Primăria vrea să construiască park&ride-uri la toate căile de acces principale spre oraș
Mobilitatea sustenabilă este unul dintre obiectivele principale ale municipalității brașovene, obiectiv care se reflectă și în investițiile pe care le-am realizat de-a lungul anilor în soluții de transport prietenoase cu mediul.

După ce a construit prima parcare multietajată în sistem park&ride în Poiana Brașov și a început lucrările la cea din Bartolomeu, primăria continuă implementarea acestei soluții la toate intrările principale din oraș: dinspre București, Bacău și Târgu Mureș.

Cel mai avansat proiect dintre cele 3 este parcarea care are rolul de a deservi turiștii care vin dinspre București, cărora le sunt puse la dispoziție 500 de locuri. În acest fel, reducem traficul din interior prin încurajarea vizitatorilor și navetiștilor să-și lase acolo mașinile personale și să-și continue călătoria cu mijloacele de transport în comun sau alte modalități de transport.

Municipalitatea a lansat procedura de achiziție pentru realizarea studiului de fezabilitate și a planului de urbanism de detaliu necesare construirii parcării pe str. Lacurilor, în spatele magazinului Dedeman.

,,Continuăm să investim în soluții de mobilitate care să le asigure brașovenilor un oraș cu aer curat, descongestionat, un oraș adaptat nevoilor și așteptărilor lor, în care să își dorească să locuiască și să lucreze. Strategia privind mobilitatea este unul dintre modurile în care acest oraș va deveni mai prietenos cu cetățenii, indiferent că vorbim de locuitorii săi sau de cei care ne vizitează. Le putem cerem brașovenilor, locuitorilor din zona metropolitană sau turiștilor să nu circule cu autoturismele proprii doar dacă le oferim alternative.

Park&ride-urile sunt o soluție viabilă pentru Brașov, având în vedere că avem unul dintre cele mai performante sisteme de transport în comun, care se dezvoltă în direcția transportului electric într-un ritm accelerat. După park&ride-ul din Bartolomeu, continuăm cu cel din Noua, mai ales că este poarta de intrare cu cel mai mare număr de turiști. Avem terenul necesar și am lansat achiziția pentru realizarea studiului de fezabilitate, care ne va da soluția optimă pentru construirea acestei parcări.

Continuăm demersurile și pentru park&ride-urile de la intrările dinspre Bacău, pe str. Hărmanului, și Târgu Mureș, pe Calea Fedioarei – Griviței. În acest fel, cei care vin să lucreze sau să viziteze Brașovul vor descoperi că este mai simplu, mai ieftin și mai eficient să își lase mașinile în aceste parcări, iar în interiorul orașului să folosească surse alternative de transport”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform temei de proiectare, obligația proiectantului este de a stabili, prin studiul de fezabilitate (SF), soluția constructivă care va sta la baza întocmirii proiectului tehnic și a detaliilor de execuție necesare realizării lucrărilor propriu-zise, de construire a unei parcări sub și supraterane, pe 3 sau mai multe niveluri, cu cca. 500 locuri de parcare.

Previous Story

De astăzi, Brașov-Constanța cu trenurile Soarelui, trenuri directe la mare

Next Story

Brașov. După Allen Coliban, George Scripcaru îl atacă pe Adrian Veștea. Miza: șefia PNL Brașov