Aeroportul Brașov. Reîncep zborurile spre Roma, acum cu Fly Lili

Last Updated on iunie 8, 2024 Aeroportul Brașov. Reîncep zborurile spre Roma, acum cu Fly Lili 1

După o pauză de aproape opt luni, de la Aeroportul Brașov se va putea călători din nou spre capitala Italiei. Ultimele zboruri au avut loc la începutul lunii noiembrie 2023, înainte ca Dan Air să-și mute operațiunile la Bacău.

Ciao, Roma! Abia așteptăm să ne revedem! Din 30 iunie vom afla de ce toate drumurile duc la Roma”, au scris reprezentanții AIBG pe pagina de Facebook.

Zborurile Brașov-Roma-Brașov vor avea loc în fiecare zi de luni, joi și sâmbătă, fiind operate de noua companie, Fly Lili.
Reamintim că vineri, 28 iunie, este programat primul zbor de linie operat de compania Fly Lili la Braşov. Aceasta urmează să conecteze Braşovul cu nouă oraşe europene: trei din Germania, trei din Italia şi câte unul din Spania, Grecia şi Turcia. Astfel, Braşovul urmează să aibă o legătură directă cu o capitală, Roma, şi cu un mare oraș, Istanbul, dar şi cu importante hub-uri de transport, scrie mytex.ro.

Aşadar, din 28 iunie, în fiecare luni, miercuri şi vineri vor fi efectuate zborurile Fly Lili pe rutele Braşov – München – Braşov şi Braşov – Stuttgart – Braşov.
Din 30 iunie, în fiecare joi şi duminică vor fi zborurile Braşov – Salonic – Braşov, tot de atunci urmând să înceapă cursele Braşov – Nürnberg – Braşov şi Braşov – Roma-Fiumicino – Braşov, cu câte trei frecvenţe pe săptămână, în fiecare marţi, joi şi duminică. Ulterior, din 20 iulie, zborurile spre şi dinspre Roma vor fi programate sâmbăta, lunea şi joia.

Barcelona va fi asigurată de Fly Lili cu două zboruri săptămânale: în fiecare sâmbătă, începând din 20 iulie, respectiv în fiecare marţi, cu primul zbor în 23 iulie.

Din 21 iulie, Fly Lili va efectua zboruri pe două rute: Braşov – Bologna – Braşov în fiecare marţi, joi şi duminică, şi Braşov – Milano-Malpensa – Braşov, în fiecare miercuri, vineri şi duminică.

Investiţii în curs de 32 milioane de lei la Aeroportul Braşov
Miza pentru 2024 – 2028, calea ferată
La aproape un an de la inaugurarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, Consiliul Judeţean Braşov continuă investiţiile în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, cu finanţare din bugetul judeţului. Astfel, conform anunţului preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, cel mai important obiectiv pentru care în acest an administraţia publică judeţeană va desfăşura procedurile de achiziţie îl reprezintă „Execuţie clădiri şi infrastructură anexe la Aeroportul Internaţional Braşov”, scrie bzb.ro.

Partea de proiectare a fost finalizată, autorizaţia de construire şi avizele necesare au fost obţinute şi urmează iniţierea licitaţiei pentru realizarea lucrărilor de construcţii şi instalaţii. Mai exact, prin acest proiect urmează a se realiza un garaj auto (cu magazie, vestiar, toaletă, birou operaţional), un garaj pentru autospeciale, o arhivă, un tanc şi platformă de alimentare cu combustibil, o platormă de sortare a deşeurilor. De asemenea, va fi realizată o staţie de separare a lichidului de degivrare de apele pluviale. Valoarea totală estimată a acestor lucrări este estimată la 32.585.120 lei.

Pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean din anul 2024 include achiziţia celei de-a treia autospeciale de deszăpezire/degivrare, cu o valoare de 5.509.700 lei, care deja a fost cumpărată şi livrată aeroportului.

Previous Story

Confuzie fatală de pedale: Șoferița care a lovit mortal o prietenă conducea o mașină automată

Next Story

Foto Brașov. Început de sezon la Vama54 Family Resort Ultra All Inclusive, un complex turistic cu cabană boutique cu bungalowuri premium, la o oră distanță de Brașov