Video Brașov. Astăzi se deschide cel mai mare terminal RAT, dar și cel mai verde. 12 peroane şi staţii de încărcare pentru autobuze electrice

Last Updated on mai 11, 2024 Video Brașov. Astăzi se deschide cel mai mare terminal RAT, dar și cel mai verde. 12 peroane şi staţii de încărcare pentru autobuze electrice 1

Sâmbătă se deschide lângă Gara Brașov noul terminal dotat cu 12 peroane și care va asigura legătura dintre gară și 14 zone din oraș sau din aria metropolitană.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, terminalul este construit în zona parcării publice din stânga gării și este cel mai mare din Brașov, dispunând de 12 peroane, dintre care patru vor fi dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă.

Acoperișul autogării este tip terasă verde, circulabilă, cu gazon, iar pe copertina peroanelor au fost amplasate panouri fotovoltaice.
Platforma asigură locul pentru oprirea a 12 autobuze, respectiv nouă locuri pentru autobuze cu lungime maximă de 13 m și trei locuri pentru autobuze articulate cu lungime de 18 m. În plus, amplasamentul a fost prevăzut și cu șapte locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități, scrie Antena 3.

Conform primăriei, terminalul asigură accesul brașovenilor spre gara Brașov pe următoarele linii: 4, 17B, 29, 32, 35, 37, 40, 54, legătura cu aeroportul pe linia A1 și cu zona metropolitană pentru liniile: 310, 320, 511, 520, 540.
Valoarea lucrărilor a fost de 16,4 milioane de lei, fără TVA, majoritatea fonduri europene nerambursabile.
Video Brașov. Astăzi se deschide cel mai mare terminal RAT, dar și cel mai verde. 12 peroane şi staţii de încărcare pentru autobuze electrice 2
Video Brașov. Astăzi se deschide cel mai mare terminal RAT, dar și cel mai verde. 12 peroane şi staţii de încărcare pentru autobuze electrice 3

,,Transportul în comun este soluția pe termen mediu și lung pentru a menține un trafic relativ relaxat în oraș, odată cu creșterea orașului și cu faptul că Brașovul este un oraș magnet atât din punctul de vedere al locuitorilor, cât și al turiștilor. Nu putem să dezvoltăm și să trecem de limitele, de barierele fizice ale acestui oraș fără prioritizarea transportului public, iar toate investițiile și demersurile pe care municipalitatea brașoveană le-a făcut în ultima perioadă și pe care le are în plan pentru următorii ani susțin acest demers”, a precizat primarul Allen Coliban.

RAT Brașov va înlocui autobuzele pe ruta Sânpetru cu unele mai performante
Deoarece autobuzele actuale care rulează pe liniile 410, 411 și 412 din Sânpetru nu mai corespund standardelor moderne de eficiență și confort, primarul Marian Arhire a adresat în mod constant Agenției Metropolitane și RAT Brașov solicitarea de a le înlocui cât mai urgent cu autobuze mai moderne, scrie Monitorul Expres.

Autobuzele mai performante și intenția de a crește frecvența curselor vor face, în opinia primarului din Sânpetru, din transportul public principala soluție de mobilitate, ducând la reducerea timpilor mari petrecuți în prezent în traficul supraaglomerat dintre Sânpetru și mun. Brașov și implicit la creșterea calității vieții locuitorilor. Transportul public ocupă un loc important în viziunea de dezvoltare a localității Sânpetru, iar îmbunătățirea calității autobuzelor este un factor esențial, regăsit și în răspunsurile la chestionarul aplicat călătorilor RAT BV în vara anului 2023.

Având în vedere că sunt în proces de înmatriculare și integrare a unei flote noi de autobuze articulate și că se vor disponibiliza autobuze nearticulate, Primăria Sânpetru a revenit cu solicitarea mai veche de a se da curs nevoii urgente a comunei de a schimba autobuzele foarte vechi care circulă pe liniile 410, 411 și 412, cu unele mai noi și mai confortabile pentru călătorii în număr tot mai mare care folosesc liniile RAT BV din comună.

Ca și condiție, a fost solicitată o prezentare a stării drumurilor pe cele 3 trasee de către Agenția Metropolitană Brașov. A fost prezentat inclusiv faptul că în prezent se desfășoară campania de reparații de primăvară, urmând ca toate gropile, apărute peste iarnă, să fie plombate. Primăria a garantat faptul că autobuzele RAT BV cu normă de poluare Euro 6 vor beneficia de condiții normale de carosabil pe toate traseele din localitatea Sânpetru.

Previous Story

Un restaurant taxează clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie: „Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”

Next Story

(Foto) Aurora boreală și la Brașov.  Spectacol luminos vizibil noaptea trecută