Last Updated on mai 27, 2024
Ștrandul Termal Tășnad și-a consolidat în ultimii ani o poziție pe podiumul destinațiilor de vacanță în regiunea de nord-vest a țării. Prin faptul că și-a dezvoltat serviciile astfel încât să satisfacă toate gusturile, categoriile de vârstă și categoriile sociale i-a adus acestuia anual peste 300.000 de vizitatori.
Accesibil tuturor – prețuri pentru toate buzunarele
Multă lume asociază concediul cu o cheltuială imens de mare, după toate prezentările din spațiul public cu privire la prețurile care au explodat pentru concedii în acest an. Creșterile de prețuri nu se aplică în aceeași măsură la Tășnad, o stațiunea care a rămas accesibilă tuturor categoriilor de persoane, scrie Magazin Sălăjean.
Aici găsiți cazare începând de la câțiva zeci de lei pe zi, la căsuțe de două persoane, iar dacă aveți puțin spirit liber, de aventură, puteți opta chiar pentru o cazare cu cortul în campingul ștrandului, acolo unde prețul pentru întreaga familie nu va depăși câțiva zeci de lei pe zi.
Ștrandul este potrivit pentru toate vârstele și categoriile de persoane. Acesta este în așa fel gândit ca și amenajare încât să satisfacă atât dorința de liniște și relaxare a unor cât și pe cea de distracție a altora. Tocmai de aceea exista zone cu umbră pentru cei mai sensibili la soare, cât și zone unde se poate face plajă pe tot parcursul zilei. La fel cum există o zonă de liniște și relaxare, cu seșzlonguri și umbrele și o zonă pentru cei mai activi, care își doresc muzică, distracție și bună dispoziție, aceasta fiind dispusă în jurul agenților comerciali din partea de jos a ștrandului.
Prețul la intrarea la ștrand este unul mai mult decât decent la Tășnad, de doar 35 lei pentru adulți, sumă în care primiți o brățară de acces care vă asigură ieșirea și intrarea în ștrand, în aceeași zi, de câte ori doriți voi. Șezlongurile sunt gratuite, astfel că nu veți scoate bani în plus din buzunar pentru acest confort.
Stațiunea turistică Tășnad se află în partea de nord-vest a României, în județul Satu Mare, la o altitudine cuprinsă între 134 și 229 de metri.
Localitatea a primit statutul de oraș în anul 1968 și vei găsi, pe lângă apele termale, o mulțime de obiective turistice. Oamenii ajung în stațiune balneoclimaterică pentru ștrandul termal și o serie de tratamente, dar și pentru frumusețea peisajelor din împrejurimi.
Apele minerale de la Tășnad – ce proprietăți au
Stațiunea Tășnad are un important zăcământ hidrografic termomineral, descoperit în anul 1978, când a fost forat un puț de captare a apei termale la o adâncime de 1354 de metri, scrie Stirile Pro TV.
Acest zăcământ a fost centrul unei dezvoltări turistice semnificative, marcând o etapă nouă în istoria localității. Apa termală de la Tășnad, cu o temperatură de suprafață de 70°C și o mineralizare totală de 9,48 g/l, se remarcă prin compoziția sa clorurată-bicarbonatată-sulfatată și sodică-calcică-magneziană, alături de amoniu și potasiu.
Aceste caracteristici o fac potrivită pentru utilizarea în diverse afecțiuni, precum reumatismul degenerativ, afecțiunile neurologice periferice cronice, sau chiar în afecțiuni ginecologice cronice.
În plus, apa termală de la Tășnad poate fi utilizată pentru băi tonifiante, menținerea condiției fizice sau pur și simplu pentru agrement. De asemenea, apa termominerală de la Tășnad este recomandată pentru sechele posttraumatice sau diverse boli asociate.
Ștrandul termal din Tășnad oferă un cadru ideal pentru tratament și relaxare, cu patru bazine pentru adulți și unul pentru copii, toate alimentate cu apă termală și funcționând pe parcursul a aproximativ 120 de zile pe an.
Totodată, apa termominerală de la Tăşnad poate fi folosită în cură externă, în afecţiuni precum stări preartozice, reumatism degenerativ, reumatism abarticular, sechele posttraumatice, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, ginecopatii, afecţiuni dermatologice și altele.