Destinație de vacanță pentru brașoveni: S-au deschis Lacurile de la Litoralul Ardealului. „Apa ajunge la undeva la 32-33 de grade”

Last Updated on mai 26, 2024 Destinație de vacanță pentru brașoveni: S-au deschis Lacurile de la Litoralul Ardealului. „Apa ajunge la undeva la 32-33 de grade” 1

Lacurile de la Ocna Sibiului se deschid sâmbătă, 25 mai, anunță reprezentanții complexului. Brașovenii sunt așteptați începând de astăzi se răcorească în lacurile de la Ocna Sibiului, cunoscute ca Litoralul Ardealului.

Vrem să deschidem sâmbătă, este pregătită partea de jos a lacurilor până la zona Brâncoveanu. La suprafață, 5 centimetri, apa este un pic mai rece, vreo 25 de grade, până la un metru jumătate adâncime apa ajunge la undeva la 32-33 de grade, azi dimineață am măsurat.
Fiind vremea frumoasă am decis să deschidem de sâmbătă. Sperăm să vină și turiștii”, a spus Ionuț Costea, administratorul Complexului Lacurilor Naturale de la Ocna Sibiului, pentru Turnul Sfatului.

Prețurile au rămas aceleași ca anul trecut și diferă în funcție de perioada în care alegem să mergem la Ocna Sibiului.
Din 25 mai până în 7 iunie, între orele 7-18, un adult va plăti 30 de lei, copiii cu vârsta mai mare de 10 ani vor plăti 15 de lei, copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18-20, un bilet pentru adult va costa 15 lei, parcarea rămâne 10 lei, iar copiii vor avea acces gratuit indiferent de vârsta pe care o au.

Din 8 iunie până în 1 septembrie se va reveni la prețurile specifice sezonului de vară. Astfel, între orele 7-18, un adult va plăti 40 de lei, copiii cu vârsta mai mare de 10 ani vor plăti 20 lei, copiii sub 10 ani au acces gratuit, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18-20, un bilet pentru adult va costa 20 de lei, parcarea rămâne 10 de lei, iar copiii vor avea acces gratuit indiferent de vârsta pe care o au.

În luna septembrie, tarifele vor fi aceleași ca în intervalul 25 mai – 7 iunie.
Atractia statiunii este reprezentata de cele 12 lacuri functionale. Apa sarata si namolul sunt folosite in tratemente reumatice, neuromotorice si ginecologice.

Complexul Lacurilor Naturale va pune la dispozitie pe langa lacurile sarate si o piscina cu apa sarata pentru copii, piscine cu apa dulce, locuri de joaca pentru copii, filigorii, dusuri cu apa rece si calda, terase, doua parcari supravegheate cu camere video. In statiune exista peste 500 de locuri de cazare in hoteluri, pensiuni si camping.

Statiunea balneoclimaterica are o capacitate de 144 locuri în hotel, 150 locuri în casutele popasului turistic si 80 locuri în satul de vacanta al elevilor. Cantina – restaurant a statiunii are o capacitate de 300 persoane pe serie.

La Ocna Sibiului se trateaza cu rezultate deosebite bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cronice, preartrozele si artrozele, spondilozele, precum si diferite afectiuni ginecologice.

Previous Story

Destinație de vacanță pentru brașoveni. Se deschide noua terasă Aquarelle de la Ramatuelle. Piscină Infinity Pool vast de 600 mp, VIP Lounge și un restaurant mediteranean

Next Story

(Video) O “mini-tornadă” a apărut pe cer. „Acest nor pâlnie se aseamănă cu tornada, dar nu atinge solul”