S-a pensionat la doar 25 de ani. Va încasa 3.000 de lei pe lună. A fost prins drogat la volan, a muncit doar 5 ani

Last Updated on mai 30, 2024 S-a pensionat la doar 25 de ani. Va încasa 3.000 de lei pe lună. A fost prins drogat la volan, a muncit doar 5 ani 1

Poliţia Română s-a ales cu un nou record la vârsta pensionării. Un tânăr polițist din Satu Mare, în vârstă de 25 de ani, s-a pensionat după doar cinci ani de activitate! Și asta după ce, în vara anului trecut, a fost prins drogat la volan.

Tânărul agent de poliţie s-a pensionat la această vârstă pe motive de ordin psihologic. Mai exact, bărbatul de 25 de ani a invocat presiunea şi stresul din sistem, astfel că a fost declarat apt medical limitat la doar patru ore pe zi, lucru care-i aduce o pensie în jur de 3.000 de lei pe lună, scrie Observator TV.

Poliţist pensionat la 25 de ani
Tânărul a fost poliţist doar 5 ani la postul de poliţie din Apa, judeţul Satu Mare. În iulie anul trecut a fost oprit în trafic, în timp ce se îndrepta cu maşina spre serviciu şi a ieşit pozitiv la testarea drugtest. Au urmat anchete peste anchete şi cercetări disciplinare, iar acum, la aproape un an de la comiterea faptei, acesta s-a pensionat.

Inspectoratul judeţean de poliţie Satu Mare nu a venit până la această oră cu informaţii care să clarifice situaţia, dar reprezentanţii poliţiei au transmis că vor reveni cu un punct de vedere.

Câți lei va primi la PENSIE un român, dacă s-a pensionat după 30 de ani de muncă
În noua lege a pensiilor (Legea nr. 360/2023, art. 85, alin. 7), punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, la câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv”, spun autoritățile, conform Ziarul Unirea.

În cazul de față, am luat ca exemplu un pensionar care a avut un salariu brut de 5.000 de lei, dar care, de data aceasta, are o vechime de 30 de ani.

Formula de calcul va fi următoarea:
0,73648 (Punctajul anual) x 30 (Numărul de ani de vechime) + 0,5 (punctele de stabilitate) x 5 (numărul de ani munciți suplimentar peste vechimea de 25 de ani).

Vor rezulta un număr de 24,5944 puncte de pensie, care înmulțite cu 81 de lei (VPR) va da o pensie de 1992 de lei. Deci, el va primi pensia mărită cu 500 de lei.

Previous Story

Brașov. Ce artiști vin la Big Little Festival – Festivalul familiei, de la Râșnov

Next Story

Clientul unei terase a găsit un melc în salată. Conducerea restaurantului: O dovadă vie a naturii noastre ecologice