Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero, șoferul care ucis o studentă din Brașov

Last Updated on mai 22, 2024 Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero, șoferul care ucis o studentă din Brașov 1Judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată, marți, din dosarul Vlad Pascu, conform portalului instanței. Astfel, se reia de la zero procesul șoferului drogat care a ucis doi adolescenți la 2 Mai.

Tot marți Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea magistratului de a se transfera la altă instanță. Ancuța Popoviciu este judecătoare la Judecătoria Mangalia și a solicitat transferul la Judecătoria Constanța sau Judecătoria Sectorului 2. Magistratul va activa de la 1 iunie la Judecătoria Constanța, conform deciziei CSM, scrie G4 Media.

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea din funcție a magistratului din cauza mai multor secvențe controversate din timpul judecării speței Pascu, însă Consiliul Superior al Magistraturii a respins, în 24 aprilie, această propunere.

Vlad Pascu și-a recunoscut faptele, iar judecătoarea din Mangalia a acceptat procedura simplificată în tragedia de la 2 Mai. Judecătoarea este cea care a întrebat la primul termen de judecată dacă una din victimele ucise de Pascu este în sală, fapt care a stârnit un val de revoltă publică. Inclusiv ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a reacționat spunând că ”efectiv a paralizat” când a citit relatările despre atitudinea judecătoarei din Mangalia.

Părinții tinerilor uciși în accidentul cumplit care a avut loc în stațiunea 2 Mai au oferit o primă reacție la recuzarea judecătoarei.
Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, susține că a rămas surprins și că nu mai avea nicio speranță că se va întâmpla acest lucru.

Sentimentul, după 9 luni de zile, ce pot să zic. Chiar astăzi mi s-a arătat că Dumnezeu există și că ce am așteptat s-a adeverit.
Luni, avocații mei au făcut cerere de recuzare, iar astăzi s-a admis.
Sincer, nici eu nu mă așteptam să se admită această cerere, chiar am rămas surprins”, a declarat Valentin Olariu, în direct, la Antena 3 CNN.

De asemenea, întrebat la rândul lui ce simte în acest moment, Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, a răspuns: ”Nu pot să spun decât că mă bucur că, în sfârșit, se întâmplă și lucruri bune, în toată nenorocirea asta care ni s-a întâmplat nouă.

Sunt de acord întru totul cu Valentin Olariu și, ce să zic, sperăm într-un final să se facă dreptate de către un judecător competent și, totuși, vreau să mă uit și la cine vine din partea procuraturii. Am eu o bănuială și o suspiciune că de acolo pleacă totul”, a mărturisit Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, în direct, la Antena 3 CNN.

Previous Story

Imagini de la bordul avionului Boeing prins în turbulenţe severe

Next Story

Avionul a pierdut 1.800 de metri în altitudine în 3 minute: Un pasager a murit și zeci au fost răniți