Dan Negru la Brașov: Legenda copilului de pe cornișa Bisericii Negre și amintirile din școală

Last Updated on mai 19, 2024 Dan Negru la Brașov: Legenda copilului de pe cornișa Bisericii Negre și amintirile din școală 1

Dan Negru a ajuns de curând în orașul de la poalele Tâmpei. Și-a adus aminte de profesoara de istorie care i-a arătat copilul de pe cornișa Bisericii Negre.

Am treabă în Brașov și, de fiecare dată când ajung pe aici, îmi aduc aminte de profa mea de istorie care într-o vacanță la Brașov ne-a arătat copilul de pe cornișa Bisericii Negre. O poveste spune că ar fi fost copilul unuia din muncitorii care lucrau la construcția bisericii și care a venit la tatăl său ,lucrător pe acoperișul bisericii. Copilul s-a aplecat prea mult și a căzut. Îndurerat, tatăl i-a făcut statuia asta. E și azi aici…Profa mea de istorie nu mai e demult, dar amintirea ei e în postarea asta. Celor care aveți meseria de dascăl, fiți învățători buni. „Un învățător e o lumânare care arde luminăndu-i pe alții” ( Arghezi)” , a precizat Dan Negru, citat de Biz Brasov.

Legenda copilului de pe cornișa Bisericii Negre datează din secolul al XV-lea, perioadă în care a fost construit acest simbol al goticului transilvănean. Pe una dintre laturile bisericii putem vedea statuia unui copil care dă impresia că se apleacă peste cornișa clădirii. Legenda este cutremurătoare și s-a transmis în mai multe versiuni de-a lungul timpului.

Povestea spune că, atunci când s-a ridicat acest edificiu impunător, meșterul care se ocupa de construcție și-a angajat un ucenic pentru a-l ajuta. Lunile treceau iar meșterul a început să observe priceperea ucenicului său în lucrările de zidărie. În acel moment, maestrul constructor a fost cuprins de invidie și a pus la cale un plan diabolic, scrie brasov.net.

Dan Negru la Brașov: Legenda copilului de pe cornișa Bisericii Negre și amintirile din școală 2

Astfel, prinzând un moment prielnic, l-a trimis pe tânăr să ia ceva de pe cornișa bisericii. În momentul în care s-a aplecat, copilul a fost împins de meșter și a murit. Nu a trecut mult și meșterul a fost cuprins de remușcări pentru fapta pe care a săvârșit-o. În memoria tânărului ucis, el a construit statuia unui băiat care stă aplecat, chiar pe locul unde a fost comisă fapta. Povara din sufletul meșterului era prea mare și nu-i dădea pace. Meșterul a recurs la autodenunțare și a fost condamnat la moarte pentru crimă.

Previous Story

Tânără din Brașov ucisă în Sibiu. Suspectul reținut după un conflict spontan

Next Story

Bonă de 69 de ani reținută pentru agresiune asupra unui bebeluș de un an. Părinții au filmat-o când lovea copilul