Aeroportul Brașov. Încep cursele charter către Grecia, Turcia, Egipt și Tunisia. Orarul zborurilor

Last Updated on mai 26, 2024 Aeroportul Brașov. Încep cursele charter către Grecia, Turcia, Egipt și Tunisia. Orarul zborurilor 1

Din această săptămână, de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav încep cursele charter către diferite destinații căutate de români pentru petrecerea vacanței de vară extinsă (din mai până în octombrie), în Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia.Din 22 mai încep cursele charter Braşov – Hurghada (Egipt), operate de compania BH Airlines din Bulgaria, în fiecare zi de miercuri, până în 11 septembrie, scrie mytex.ro.

Orarul zborurilor este următorul:
decolare GHV la ora 12:30 – aterizare HRG la ora 15:30,
decolare HRG la ora 08:30 – aterizare GHV la ora 11:30.

Din 1 iunie puteți să zburaţi în Creta, la Heraklion, pentru sejururi de şapte nopţi care vor fi disponibile până în 21 septembrie.
Cursele vor fi asigurate în fiecare sâmbătă de operatorul elen Sky Express, după următorul program:
decolare GHV la ora 16:55 – aterizare HER la ora 18:55,
decolare HER la ora 14:00 – aterizare GHV la ora 16:05.

Din 14 iunie şi până în 20 septembrie, agenţiile de turism vă invită să alegeţi un sejur în Hammamet – Tunisia, cu plecare de la Braşov.

Cursele vor fi operate de JetSmart, în fiecare vineri, având următorul program:
decolare GHV la ora 18:10 – aterizare NBE (Enfidha-Hammamet International Airport) la ora 19:20,
decolare NBE la ora 12:40 – aterizare GHV la ora 17:10.

Spre Antalya, vor fi nu mai puţin de 5 zboruri săptămânale, pornind de la Braşov.
Din 28 mai şi până în 15 octombrie, compania Tarom va opera zboruri în fiecare marţi, după următorul program:
decolare GHV la ora 11:20 – aterizare AYT (Antalya Airport) la ora 13:15,
decolare AYT la ora 08:30 – aterizare GHV la ora 10:20.

În perioada 29 mai – 25 septembrie, în fiecare miercuri veţi putea călători cu operatorul Corendon Airlines din Turcia, având următorul orar de zbor:
decolare GHV la ora 09:00 – aterizare AYT la ora 11:00,
decolare AYT la ora 12:00 – aterizare GHV la ora 14:00.

Din 31 mai, până în 27 septembrie, în fiecare vineri aveţi la dispoziţie zborul spre Antalya asigurat de compania Corendon Airlines, care va opera după următorul program:
decolare GHV la ora 12:10 – aterizare AYT la ora 14:50,
decolare AYT la ora 08:30 – aterizare GHV la ora 11:10.

În perioada 3 iunie – 23 septembrie, puteți să zburați în fiecare luni cu compania turcă Tailwind Airlines, astfel:
decolare GHV la ora 10:50 – aterizare AYT la ora 12:50,
decolare AYT la ora 08:00 – aterizare GHV la ora 09:50.

De asemenea, în fiecare sâmbătă din intervalul 15 iunie – 21 septembrie sunt zboruri asigurate de la Braşov de către operatorul HiSky, având următorul orar:

decolare GHV la ora 11:40 – aterizare AYT la ora 13:30,
decolare AYT la ora 08:40 – aterizare GHV la ora 10:30.
Alte zboruri charter sunt anunţate pentru vara 2024, operate de compania JetBee din Cehia, în Antalya şi Creta, pornind din AIBG.

Acestea vor fi miercurea și joia, astfel:
Antalya – Braşov – Antalya, miercurea, cu aterizare la GHV la ora 09:45 şi decolare spre AYT la ora 10:45;
Heraklion – Braşov – Heraklion, joia, cu aterizare la GHV la ora 17:00 şi decolare spre HER la ora 18:00.

Astfel, de la Brașov vor fi 10 zboruri charter pe săptămână, dintre care șase către Antalya, două spre Creta – Heraklion şi câte unul spre Hurghada (Egipt) şi Hammamet (Tunisia).

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav va oferi tot mai multă vizibilitate judeţului
„Impactul pozitiv al aeroportului asupra economiei locale este un fenomen care deja se manifestă”, susţine prefectul Braşovului, Cătălin Văsii, citat de bzb.ro.

Aproximativ 200 de persoane au participat în 16 mai, la cea de-a 4-a ediţie a conferinţei europene „Smart Airport Cities”, organizată de Primăria oraşului Ghimbav şi Asociaţia Smart City Braşov, sub patronajul Institutului Regiunilor Europei. La eveniment au participat specialişti în domeniul aeronautic, cât şi reprezentanţi ai diplomaţiei şi ai administraţiei publice, europarlamentari, senatori şi deputaţi, conducători de instituţii publice, experţi şi specialişti din mediul economic, cel aviatic, din mobilitate şi din domeniul dezvoltării urbane inteligente, antreprenori.

La eveniment au participat şi prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.
„Fără îndoială, impactul pozitiv al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav – una din reuşitele majore nu doar la nivel regional, ci şi naţional – asupra economiei locale este un fenomen care deja se manifestă şi îşi va continua dinamica. De asemenea, coroborat cu o bună promovare turistică, va oferi tot mai multă vizibilitate judeţului Braşov, precum şi Covasnei şi Harghitei, ceea ce se va traduce prin creşterea numărului de turişti străini care ne vizitează. Şi, nu în ultimul rând, conectivitatea cu alte regiuni ale Europei este în beneficiul locuitorilor zonei noastre, dar şi al românilor aflaţi în străinătate, cărora le este mai uşor să revină pe meleagurile natale”, a declarat Văsii, în timpul evenimentului.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, a menţionat că între oraşul Ghimbav şi Consiliul Judeţean Braşov există un parteneriat solid, materializat prin „eforturile noastre comune în construcţia şi operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav”.

Previous Story

Bunicul tinerei din Brașov ucisă în Sibiu: „Am fost și mamă și tată pentru ea”

Next Story

(Video) Parada celor mai frumoși câini din Brașov