1 iunie, Brașov. Activități pentru copii în Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Cetățuia, Teatrul Arlechino, Piața Sf. Ioan, Parcul Trandafirilor, Parcul Tractorul, Zoo Brașov sau Centrul Civic. Programul evenimentelor

Last Updated on iunie 1, 2024 1 iunie, Brașov. Activități pentru copii în Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Cetățuia, Teatrul Arlechino, Piața Sf. Ioan, Parcul Trandafirilor, Parcul Tractorul, Zoo Brașov sau Centrul Civic. Programul evenimentelor 1

Din 1 iunie, Brașovul devine un oraș al copilăriei: Primăria Brașov și partenerii săi au pregătit zeci de evenimente pentru ca cei mici să se bucure de sărbătoarea dedicată lor, Ziua Copilului. Zeci de activități, jocuri, concursuri, spectacole și ateliere dedicate lor vor avea loc de Ziua Copilului, organizate în parteneriat cu primăria sau de instituții de cultură sau direcții și servicii aflate în subordinea municipalității.

Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Cetățuia, Teatrul Arlechino, Piața Sf. Ioan, Parcul Trandafirilor, Parcul Tractorul, Zoo Brașov sau Centrul Civic vor fi locurile în care copiii vor putea participa la zecile de activități și ateliere.

Dragi brașoveni, în weekendul care vine vom sărbători unul dintre cele mai frumoase momente de peste an, Ziua Copilului. O sărbătoare nu doar pentru cei mici, ci o sărbătoare a întregii familii. Pentru acest weekend am pregătit un program complet de evenimente, fie că vorbim despre spectacole de teatru, concerte, spectacole de dans, ateliere, concursuri, multe evenimente pentru toată familia. Vă invit să consultați programul pregătit pentru zilele de 1 și 2 iunie și să mergeți fie la Cetățuie, fie în Parcul Titulescu, în Parcul Tractorul, în parcul din Centrul Civic, în Piața Sfatului, în Piața Sf. Ioan, în toate zonele în care există activități gândite pentru voi și pentru familiile voastre. Avem totodată și două evenimente sportive de marcă Brașov Marathon și Sport Arena, turneul de streetball, care revine după mai mulți ani la Brașov. Vă doresc să aveți un weekend plin de bucurie alături de familie, alături de copii. De Ziua Copilului, La mulți ani tuturor!”, a declarat primarul Allen Coliban, conform Monitorul Expres.

Cetățuia de pe Dealul Straja devine, în acest weekend, locul în care copiii și părinții se întâlnesc cu istoria, dar și cu teatrul pentru copii, dansul, muzica, magia și concertele, în cadrul evenimentului Copilăria la toate vârstele, organizat de Centrul Cultural Apollonia*. Mircea Baniciu, David Balogh Quartet și Magicianul Robert Tudor urcă, alături de mulți artiști, pe scena de la Cetățuia Brașov, pe 1 și 2 iunie, pentru a sărbători Copilăria la toate vârstele.

În Piața Sf. Ioan, cei mici, dar și cei mari, sunt așteptați la Urban Playfield, unde se vor putea bucura de o diversitate de activități sportive interesante: volei, tenis, baschet, escaladă, biliard cu piciorul, badminton, roundnet, șah, fotbal, tenis de masă, cornhole, toate într-un mediu distractiv și plin de voie bună.

Teatrul Arlechino continuă toată săptămâna cu Caravana Poveștilor, Festivalul Internațional de teatru pentru copii, iar pe 1 iunie le oferă celor mici două piese de teatru, un atelier de construit păpuși, dar și un spectacol de dans.

Teatrul Sică Alexandrescu a pregătit un cadou pentru întreaga familie – spectacolul: Regele Mincinoșilor, de Geo Balint, de la ora 11.00.

Grădina Zoologică Brașov îi așteaptă pe cei mici la Jocurile copilăriei, unde au pregătit o mulțime de jocuri interactive și de cultură generală, concursuri, desene și rebusuri pe asfalt, mimă, povești și curiozități despre animale. Filarmonica Brașov le-a pregătit, de asemenea, celor care vizitează Grădina Zoologică, o surpriză cu spectacolul ”Carnavalul Animalelor”, programând două reprezentații, de la orele 11: 00 și 12:00.

Piața Sfatului va fi gazda Brașov Martathon-ului, care va aduce nu doar una dintre cele mai importante competiții de alergare montană, pentru toate vârstele, dar și un Treasure Hunt prin centrul orașului, cu hărți și comori, un traseu cu diferite probe creative (caracatița, mima, praștia și multe altele), dar și un atelier de pictură pe față, jocul „Povestea Liliacului” și Provocarea Literelor.

Sub Tâmpa va avea loc, după mai mulți ani, o nouă competiție de streetball. Sport Arena Streetball, o competiție în care cele 70 de echipe participante s-au înscris în mai puțin de o oră, ceea ce anunță un adevărat spectacol sportiv, la care se adaugă concursuri cu premii, muzică non-stop și alte surprize. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul Unic de finanțare.

Pentru cei care vor să participe la ateliere de pictură, muzică, dans, canto sau actorie, JazzUp Young îi așteaptă în Parcul Trandafirilor, în cadrul unui eveniment cofinanțat de Primăria Brașov prin Ghidul Unic de finanțare.

O multitudine de ateliere vor fi și în parcul de la Lacul Noua, acolo unde Festivalul copiilor mici și mari îi așteaptă pe cei mici să învețe să realizeze creații handmade din creioane, licheni, flori uscate, ipsos, materiale reciclabile, dar și să se bucure de muzică, dans sau teatru pentru copii.

Direcția de Asistență Socială îi așteaptă pe brașoveni în parcul din Centrul Civic la o nouă ediție a evenimentului „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!”, un eveniment cu activități interactive și ateliere, la care sunt invitați să participe copiii cu dizabilități și cei aflați în situații vulnerabile.

La Sala Sporturilor se va desfășura Campionatul Național de Cheerleading, iar cei care vor să vadă cei mai frumoși buldogi o pot face în parcul de lângă Teatrul Sică Alexandrescu, în cadrul unui eveniment organizat de Bulldog Club România.

În 2 iunie, Parcul Titulescu se va transforma în „Orășelul copiilor“, un concept prin care cei mici vor parcurge un traseu bine gândit pentru a înțelege mai ușor mecanismul de funcționare a unui oraș, cu tot ce înseamnă instituții administrative, de spectacol, artă și cultură, instituții de utilitate publică – școală/grădiniță, bancă, poștă, presă etc – sau întreprinderile bazate pe inițiativă privată, care fac legătura dintre nevoile locuitorilor orașului și talentele furnizorilor, începând de la supermarket și până la meșteșuguri, sport sau joacă.

PROGRAM – 1 IUNIE, scenă
10:00 – Teatru Strada – Pinocchio
10:45 – Elevii claselor de balet ale Centrului Cultural Reduta
11:15 – Secția externă a Școlii Populare de Arte Feldioara
12:00 – Ansamblul de cameră al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”
12:30 – Karaoke
14:30 – Magicianul Robert Tudor
16:00 – Alice Roca & grupul picii lui Alice
16:30 – Școala de Dans Vals ’97 Brașov
17:00 – Membrii ansamblului de percuție Power Vibes, invitat pianistul Răducan Nicușor
17:45 – Alexandru Petruț
18:30 – Rift
19:30 – Mircea Baniciu

PROGRAM – 2 IUNIE, scenă
10:00 – Vivat copilăria pe tărâmul minunilor, ediția 20 ( Claudia Mirițescu )
12:30 – Grup vocal instrumental tradițional ”Rapsodia” al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”
14:30 – Teatrul Arlechino ”Cei 3 purceluși”
16:00 – Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie
16,45 – Brass ensemble al Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea”
17:15 – Ansamblul vocal instrumental al Colegiului Emil Racoviță și Grigore Antipa
18:00 – Ruthless Chord Collective
19:00 – David Balogh Quartet

„Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!” se va desfășura în data de 01.06.2024 în intervalul orar 10,00 – 15,00 în Parcul din Centrul Civic.

La acest eveniment vor fi invitați atât copii dizabilități și/sau CES, cât şi copii aflaţi în situaţii vulnerabile din comunitate, care vor avea posibilitatea de a participa la o succesiune de activități menite să susțină sporirea încrederii în forțele proprii, creativitatea, imaginația, comunicarea, spiritul de echipă prin:

– activități cu caracter competițional: popice, curse cu obstacole;
– atelier de sculptură și alte ateliere creative precum: ”Căsuța piticilor”, ”Micul Picasso”
– activități interactive: dans, mimă, jocuri specifice vârstei copilăriei, face-painting, desene pe asfalt;
– parada pe roți: biciclete, triciclete, trotinete, scaune rulante și altele;
– activități pentru dezvoltarea spiritului civic: să circulăm responsabil pe drumurile publice, dezvoltarea capacității de a reacționa într-o situație de risc, situație de prim ajutor, etc.

La Târgu Secuiesc va avea loc „Festivalul copilaşilor”, în perioada 30 mai – 1 iunie
Autorităţile locale din municipiul Târgu Secuiesc au informat că vor organiza, în preajma zilei de 1 Iunie, un festival de trei zile dedicat copiilor, care va cuprinde numeroase activităţi culturale, artistice, sportive, educative şi de divertisment, scrie weradio.ro.

Festivalul copilaşilor va începe joi, 30 mai, la Casa de cultură Vigado din localitate, unde, în cursul dimineţii, vor avea loc proiecţii de desene animate, iar după-amiază, de la ora 18:00, un spectacol de muzică susţinut de Teatrul Udvarter.
Vineri, 31 mai, în sala mare a Casei de Cultură vor avea loc spectacole de teatru de păpuşi, iar după-amiază în Parcul W. Wegener din localitate vor fi concerte şi o discotecă pentru copii.

Festivalul copilaşilor va continua pe 1 Iunie în parcul Wegener cu spectacole de muzică şi teatru, cu prezentarea maşinilor de pompieri, de Poliţie şi a utilajelor de salubritate stradală. Asociaţia de protecţie a animalelor Benji va face o prezentare canină, Asociaţia meşteşugarilor va organiza un atelier de prelucrare a pâslei, de vopsire a mobilei şi de broderie, iar Asociaţia Pro Pectus va organiza jocuri de îndemânare. Vor fi şi activităţi în aer liber cu jucării din lemn, pictură pe sticlă, demonstraţii de prim-ajutor, concursuri pentru familii, ateliere de olărit şi concursuri de tir cu arcul.

Activităţi dedicate Zilei Copiilor vor avea loc şi în municipiul Sfântu Gheorghe (program complet AICI), precum şi în oraşul Întorsura Buzăului, unde Ziua Copilului va fi sărbătorită în zona Campingului, unde vor avea loc un concurs de ciclism pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, teatru, jocuri şi alte activităţi distractive.

Previous Story

Surse: S-a aflat cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită moartă pe câmp

Next Story

O nouă ediție a Talciocului de lângă Mestecănișul de la Reci, în weekend