(Video) Şir de explozii într-un bloc. Tragedia a pornit de la zeci de spray-uri cu gaz pe care un locatar le depozita în apartament. Un bărbat a murit ars de viu

Last Updated on aprilie 6, 2024 (Video) Şir de explozii într-un bloc. Tragedia a pornit de la zeci de spray-uri cu gaz pe care un locatar le depozita în apartament. Un bărbat a murit ars de viu 1

Explozii devastatoare au zguduit din temelii un bloc, iar un apartament a fost distrus cu totul. Proprietarul a fost ucis în urma deflagraţiilor, iar soţia sa este în stare critică.
În clădire a pornit un incendiu violent, care a cuprins două etaje. Zeci de persoane au fugit din calea infernului, însă trei locatari au ajuns la spital. Tragedia s-a produs din cauza a zeci de sprayuri cu gaz pe care bărbatul le avea depozitate în apartament, scrie Observator TV.

Tragedia a avut loc într-un bloc din Curtea de Argeş. Femeie: Am crezut că e cutremur, eu am crezut că a tunat.
Pericolul nu a trecut însă. La câteva minute de la prima explozie, o alta are loc. Deşi casa scării e învăluită în fum negru, iar flăcărie ameninţă să se extindă rapid, oamenii fug disperaţi pentru a se salva.
Urmează alte două explozii, apoi, sub privirile terfiate ale oamenilor, într-o fracţiune de secundă, balconul apartamentului se prăbuşeşte.

Între timp, proprietarul apartamentului a rămas prins în infern. Doar soţia reuşeşte să se salveze la timp.
Femeie: Soţul dânsei ar fi carbonizat.
La locul exploziei ajung imediat mai multe echipaje de pompieri.
Ionuţ Tunaru, ISU Argeș: Flăcările se manifestau violent cu degajare mare de fum pe casa scării, ajungând şi la alte imobile ale blocului.
Şase persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar trei sunt transportate de urgenţă la spital.

Sursa exploziilor, mai multe spray-uri cu gaz
Ulterior, pompierii descoperă şocaţi sursa exploziilor.
Radu Perianu, prefectul de Argeș: Locatarul avea foarte multe tuburi de tip spray, cartuşe de tip spray, pline cu gaz. De ordinul zecilor, dacă nu sute de astfel de cartuşe.
Deşi stuctura blocului nu a fost afectată, şase locuinţe au fost distruse, iar familile au rămas acum pe drumuri.

Criminaliștii și pompierii fac cercetări la fața locului. Prima constatare a fost că soții în a căror locuință s-au produs exploziile aveau zeci de butelii cu propan. Posibil că gazul să fi scăpat din unele, care erau deteriorate, anunță Stirile Pro Tv.

Prietenul bărbatului ars de viu în propria locuinţă, în Oradea, a încercat cu disperare să îl salveze: “A spart uşa, atunci au început şi flăcările”
Un bărbat de 64 de ani din Oradea a murit ars de viu în propria locuinţă după ce aceasta a fost cuprinsă de un incendiu violent. Deşi avea soţie şi doi copii, bărbatul locuia singur. Alertaţi de fumul gros, dar şi de flăcările uriaşe, vecinii au sunat la 112. Nu s-a mai putut face însă nimic. Focul ar fi pornit de la o ţigară uitată aprinsă, scrie Observator.

Ieri, în timp bărbatul dormea, din locuinţa lui a început să iasă fum negru. În zadar au încercat vecinii să-l salveze pentru că într-o fracţiune de secundă casa a fost cuprinsă de flăcări. Speriaţi, au sunat imediat la 112.
Martor: Am văzut fum ieşind pe geam şi am sunat la pompieri.
Martor: Copiii erau în curte, erau speriaţi, au văzut focul.

Un prieten a încercat să îl salveze
Între timp, la faţa locului a ajuns şi un amic al victimei. Fără se se gândească de două ori, bărbatul a sărit imediat în ajutorul prietenului său.

Martor: A spart uşa, geam nu ştiu ce.
Gestul acestuia a fost însă o greşeală ce îi putea fi fatală.
Martor: A intrat aerul şi atunci au început şi flăcările.
Deşi echipajele de pompieri au ajuns imediat la locul intervenţiei, gospodăria ardea.

Camelia Roșca – ISU Crișana: Ardeau generalizat încăperile locuinţei şi acoperişul acesteia cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.
Martor: Ardea casa şi pompierii veniseră şi au dat cu apă.
După zeci de minute în care s-au luptat cu vâlvătaia, pompierii au reuşit să intre în locuinţă, prea târziu însă.
Camelia Roșca – ISU Crișana: Din nefericire au găsit trupul carbonizat al unui bărbat.

Previous Story

(Foto) Fenomenul spectaculos din Ardeal ce pare din altă lume. Explicația pentru „norul OZN”

Next Story

Video Brașov. Proprietar păcălit de chiriași. “Metoda” prin care unii stau gratis în casele altora. Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință