(Video) Câinele lup cehoslovac: Origini, caracteristici și diferențe față de lup

Last Updated on aprilie 11, 2024 (Video) Câinele lup cehoslovac: Origini, caracteristici și diferențe față de lup 1

Inginerul ceh Karel Hartl este cel care a inițiat crearea acestei rase. Scopul experimentului era utilizarea calităților ambelor specii pentru ca mai apoi animalele să fie folosite de către armată și poliție. Pe data de 26 mai 1958 s-au născut primii pui de câine ciobănesc cehoslovac. Au fost cinci pui, un mascul și patru femele: Brita, Bren, Bona, Bety și Bessy. Puii cântăreau în jur de 90 de grame, mai puțin decât puii ciobăneștilor germani.

Câinii lup cehoslovaci sunt cunoscuți pentru inteligența și loialitatea lor față de stăpân. Aceștia sunt adesea folosiți ca și câini de pază, câini de urmă și câini de salvare. Au o construcție robustă și sunt bine adaptați la diferite condiții climatice. De asemenea, sunt cunoscuți pentru abilitățile lor excelente de muncă și dresaj, scrie Click.

Un videoclip în care un lup pare că aleargă după un biciclist, pe un drum din apropiere de Poiana Brașov, a devenit viral și a provocat discuții în mediul online. Imaginile cu pricina au fost înregistrate dintr-o mașină aflată în spatele biciclistului. Pasagerii au încercat să-l avertizeze pe biciclist. „Aveți grijă că vine!”, se poate auzi un pasager din mașină. Cel mai probabil, patrupedul era din rasa lup cehoslovac.

Cum arată câinele Lup Cehoslovac
Câinii Lup Cehoslovac impresionează prin aspectul lor robust și sălbatic, păstrând trăsături anatomice distinctive care amintesc de strămoșii lor lupi. Aceste animale sunt bine construiți, având o siluetă atletică și musculoasă care sugerează agilitate și forță. Urechile lor sunt mari și erecte, contribuind la aspectul lor alert și vigilent. Ochii în formă de migdală adaugă un aer misterios și expresivitate feței acestor câini, evidențiindu-le inteligența și concentrarea.

Una dintre caracteristicile notabile ale Lupului Cehoslovac este blana sa distinctivă. Blana lor este densă și aspră, oferindu-le protecție împotriva intemperiilor și a condițiilor aspre. Culorile blănii pot varia de la nuanțe de gri și argintiu până la roșcat și galben, uneori prezentând și modele interesante, cum ar fi pete sau chiar un model tigrat. Această varietate în culori și modele adaugă un farmec aparte fiecărui individ din această rasă.

Câinii lup, agili și puternici
De asemenea, Lupii Cehoslovaci au o poziție mândră și o mișcare sigură și grațioasă, reflectând încrederea și eleganța lor naturală. Cu o talie medie și o greutate proporțională, acești câini sunt agili și puternici, fiind pregătiți să facă față oricăror provocări fizice sau mentale. În ansamblu, aspectul exterior al câinilor Lup Cehoslovac este impresionant și inconfundabil, reflectând o combinație perfectă între frumusețea lupului sălbatic și loialitatea câinelui domestic.

COMPORTAMENT LUP CEHOSLOVAC
Acest caine a fost facut pentru paza granitelor. Este un caine obedient, ascultator si extrem de inteligent.
Este un caine activ, vioi, curajos si impunator. Este afectuos cu familia si reticent cu strainii.
Se intelege bine cu copiii. Femelele par a fi mai sociale si mai docile decat masculii.
Desi are activ instinctul de vanator, cu un dresaj corect si socializare de mic tolereaza fara probleme animalele mici, conform toateanimalele.ro.

Previous Story

(Video) Dezbaterea continuă în Brașov: Lup sau câine? Șoferul care a filmat primește amenințări

Next Story

(Video) Mecanicul de locomotivă din Brașov, premiat pentru evitarea unui impact tragic cu mașina de pompieri