Vacanțe de 1 Mai și de Paște. Traian Bădulescu: „Mai sunt locuri, dar le recomand turiștilor să se grăbească” . Stațiunea pe care o descrie drept „micul Miami al României”

Last Updated on aprilie 10, 2024 Vacanțe de 1 Mai și de Paște. Traian Bădulescu: „Mai sunt locuri, dar le recomand turiștilor să se grăbească” . Stațiunea pe care o descrie drept „micul Miami al României” 1

Brașovenii care doresc să meargă în vacanță sunt sfătuiți să-și facă rezervări.  Traian Bădulescu, consultant în turism, a vorbit despre vacanțele românilor de 1 Mai și de Paște, miercuri, la Talk B1 cu Irina Petraru, și a subliniat că „întotdeauna se mai găsesc locuri”. Traian Bădulescu, despre vacanțele de 1 Mai și Paște

Întrebat dacă mai sunt locuri disponibile, consultantul în turism a confirmat: „Mai sunt, mai sunt locuri, dar le recomand turiștilor să se grăbească să apeleze la agențiile de turism, în special, pentru că acolo pot să găsească foarte multe oferte. Nu mai pot găsi turiștii neapărat locuri la hotelul favorit în stațiunea favorită, pentru că multe hoteluri au grad de ocupare 100%, dar nu toate”.

Întotdeauna se mai găsesc locuri. Majoritatea turiștilor au ales să petrească ori separat câteva nopți de 1 Mai, ori separat mai ales între 3 și 6 mai, de Paște, dar e în creștere și segmentul de turiști care au optat pentru un sejur mai lung, care să combine și 1 Mai și Sfintele Sărbători de Paști, chiar dacă nu au acești turiști o pondere majoritară”, a continuat Traian Bădulescu.

„Litoralul românesc înregistrează o creștere, firește, pentru că vorbim de vreme bună, inclusiv Sărbătorile de Paști sunt după 1 Mai, deci vreme cu soare, și sunt foarte solicitate Mamaia, Eforie Nord și Sud, și Costinești, și Vama Veche, stațiunile tineretului, bineînțeles”, a adăugat el.

Traian Bădulescu, despre Mamaia Nord: I-am putea spune „micul Miami al României”
Întrebat dacă este de părere că va înregistra o revigorare și Mamaia în acest sezon estival, Traian Bădulescu a spus: „Da, și Mamaia, și Mamaia Nord – Năvodari, pentru că acum vorbim de două segmente ale stațiunii Mamaia. Mamaia care aparține de Constanța și, într-adevăr, Mamaia are nevoie de un rebranding și de o refacere a imaginii. A crescut foarte mult Mamaia Nord, care aparține de Năvodari, «micul Miami al României» i-am putea spune”.

Cât costa un meniu la restaurantul lui Rică Răducanu de pe litoral
Legenda Rapidului, Rică Răducanu (77 de ani) e pasionat în continuare de fotbal, urmărește toate meciurile, însă vara are și altă ocupație: muncește la terasa lui de pe litoralul românesc. Are și un ajutor de nădejde pe litoral, chiar vărul lui, scrie Gazetea Sporturilor.

În fiecare vară, Rică Răducanu își așteaptă clienții la braseria „Sirena”, pe litoralul românesc. Fostul portar este și patron, dar și ospătar la localul său de la malul Mării Negre. Fostul portar servește la mese și interacționează cu clienții săi. Totodată, le împărtășește și experiențele din cariera sa în fotbal și le spune bancuri.

Rică Răducanu a anunțat că mărește prețurile
Anul acestea, afacerea fostului sportiv va fi deschisă în curând. Rică Răducanu pregătește meniul și anunță că va scumpi prețul preparatelor pe care le servește.
„Eu voi sta și anul acesta toată vara pe acolo. Turiștii zâmbesc când mă văd, iar dacă nu sunt întreabă de mine. Pe unii îi servesc chiar eu, mai dau un autograf. Acolo te bagă lumea în seamă, la București, aici, m-au uitat toți, nu mai sunt invitat la evenimentele de la club”, a spus Rică Răducanu.

Anul trecut, meniul la terasa lui a fost variat, având prețuri pentru toate buzunarele: ciorbă de burtă -19 lei, ciorbă de văcuță -16 lei, ciorbă de fasole -14 lei, ciorbă de perișoare -17,5 lei, mititeii la grătar- 4,5 lei bucata, pomana porcului cu mămăliguță – 31 de lei.

Meniurile fixe, de pildă piept de pui la grătar cu cartofi prăjiți și cu salată, costau 34 de lei. O cafea era între 9 și 20 de lei. Preparatele din paste erau între 17 și 27 de lei, pizza, între 26 și 33 de lei, salata de ton – 29 de lei, omletă simplă – 10 lei, salata grecească – 30 de lei, papanaș cu smântână și cu gem – 18 lei, clătite cu dulceață – 8,5 lei.

Previous Story

(Video) Echipaj de pompieri în misiune, la un pas să fie spulberat de tren

Next Story

(Video) O șoferiță a ajuns în arest, după ce a parcat greşit, s-a luat la bătaie cu poliţiştii locali şi le-a smuls hainele