Foto Brașov. Dispare Piața Dacia, se construiește un „Mall Agroalimentar” cu lifturi și scări rulante. Vor fi aproximativ 300 de tarabe

Last Updated on aprilie 9, 2024 Foto Brașov. Dispare Piața Dacia, se construiește un „Mall Agroalimentar” cu lifturi și scări rulante. Vor fi aproximativ 300 de tarabe 1

Dacă în 2023 se vorbea de modernizarea Pieţei agroalimentare Dacia, acum Primăria Braşov are planuri mult mai ambiţioase. Vrea să construiască la Dacia un adevărat centru comercial, cu etaj, scări rulante şi alte funcţiuni. Conceptul noii pieţe a fost anunţat în şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov de vineri, 29 martie. Aceasta a fost gândită după modelul centrelor comerciale pentru ca această formă de comerţ să concureze de la egal la egal cu retailerii.

Practic, va fi amenajat un ansamblu de clădiri, care va arăta ca un centru comercial. Clădirea principală va avea cu subsol şi parter.
Coordonatorul echipei de proiectare, Marian Pârdeanu, a precizat că la subsol va fi parcarea, hotelul pentru pieţari, un spaţiu pentru deşeuri şi depozitul frigorific.
La parterul clădirii vor fi aproximativ 300 de tarabe ale producătorilor, aceştia urmând a beneficia de spaţii mai mari decât cele pe care le deţin acum, scrie bzb.ro.

La primul etaj, a continuat proiectantul, vor fi magazinele. Motivul pentru care aceste spaţii comerciale vor fi amenajate la etaj este ca magazinele să nu fie „eclipsate” de forfota de la parter.
De asemenea, între parte şi etaj vor fi scări rulante, reprezentanţii consultantului spunând că acestea au fost inclusă în proiect ulterior, după ce a fost constat faptul că cei mai mulţi clienţi ai pieţelor agroalimentare sunt vârstnici, iar acestora le-ar fi mult mai greu să urce nişte scări normale. De altfel, tot pentru seniori, în proiect sunt prevăzute şi lifturi.

Nu în ultimul rând, în proiect au fost prevăzute şi zone de aprovizionare pentru producători şi pentru producătorii agricoli.
Pârdeanu a mai spus că noua clădire va din beton şi va avea un consum redus de energie, iar în exterior sunt prevăzute spaţii de relaxare şi socializare.

Primarul Braşovului, Allen Coliban a anunţat că urmează ca acest proiect să fie supus dezbaterii publice.
Astfel, în cursul acestei luni sunt programate consultări şi dezbateri. De altfel, tot în luna aprilie este programată şi aprobarea indicatorilor tehnico-economice de către Consiliul Local Braşov.

Foto Brașov. Dispare Piața Dacia, se construiește un „Mall Agroalimentar” cu lifturi și scări rulante. Vor fi aproximativ 300 de tarabe 2 Foto Brașov. Dispare Piața Dacia, se construiește un „Mall Agroalimentar” cu lifturi și scări rulante. Vor fi aproximativ 300 de tarabe 3 Foto Brașov. Dispare Piața Dacia, se construiește un „Mall Agroalimentar” cu lifturi și scări rulante. Vor fi aproximativ 300 de tarabe 4

Noua strategie a magazinelor mari: Același produs, prețuri diferite | Românii, tot mai atenți la modul în care își cheltuie banii
Retailerii prezenţi pe piaţa locală au început să aplice strategia cumperi mai mult, plăteşti mai puţin, în încercarea de a atrage consumatori într-o perioadă în care oamenii sunt tot mai atenţi la preţuri şi la modul în care îşi cheltuie banii, scrie Antena 3.

Noua strategie a magazinelor mari: Același produs, prețuri diferite
Proprietarii de magazine alimentare, în special magazine mari, de tip hipermarket aplică mai multe prețuri la același produs, în funcție de cantitatea achiziționată.
Unul dintre primii retaileri care au aplicat acest model a fost La Cocoș, o companie românească ce operează hipermarketuri cu prețuri mici.

Compania a optat pentru acest model de business chiar dinainte ca inflația record să afecteze puterea de cumpărare a românilor, relatează Ziarul Financiar.

Acest model de business cu mai multe niveluri de preț în funcție de cantitatea cumpărată, ce amintește într-o anumită mă­sură de modelul cash&carry, a fost aplicat în ultima pe­rioadă și de alte rețele, de această dată grupuri internaționale.
Auchan a mizat pe acest model în magazinele de tip hipermarket pe care le-a convertit în 2023 în magazine de tip discount.

Mai recent, Carrefour aplică și el același principiu în hipermarketuri și supermarketuri. Anterior, francezii aveau această strategie în magazinele de discount Supeco.

Previous Story

Brașov. Ipoteza pe care merg anchetatorii în cazul Sarei, fata de 15 ani care a murit după ce a căzut de la etajul 8

Next Story

(Foto) Destinație de vacanță pentru brașoveni. Lacul Binder se redeschide mai repede decât anul trecut. Primele zone, plaja și locul de joacă plutitor