Brașov. Încep lucrările la benzile speciale pentru autobuze. A fost emisă autorizația pentru deschiderea șantierului. Unde vor fi priele trei benzi

Last Updated on aprilie 17, 2024 Brașov. Încep lucrările la benzile speciale pentru autobuze. A fost emisă autorizația pentru deschiderea șantierului. Unde vor fi priele trei benzi 1

Primăria Brașov începe lucrările la benzile speciale pentru autobuze, a fost emisă autorizația pentru deschiderea șantierului.
Licitația derulată în luna august a anului trecut pentru selectarea unui constructor s-a soldat cu un eșec, după ce nici un constructor nu a depus vreo ofertă. O parte dintre condiții au fost schimbat la următoarea „strigare”, astfel că procedura a intrat pe un făgaș normal și au fost depuse trei oferte la termenul din luna martie, respectiv din partea Valdek Impex din Covasna, Euro Strada Brașov și de asocierea dintre RS Activ și Comprest, ambele tot din Brașov, scrie Biz Brasov.

După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, evaluarea ofertelor este în etapa finală, fiind depusă documentația DUAE (document unic de achiziție european – un instrument care facilitează participarea operatorilor economici la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică/sectoriale), astfel că săptămâna viitoare ar putea fi desemnat câștigătorul, dacă nu există contestații. Lucrările ar urma să dureze 8 luni.

Primele trei benzi vor fi amenajate pe traseul linei 5, în ambele sensuri, între terminalul Poienelor și cel de la Stadionul Municipal, precum și pe b-dul Victoriei, care va asigura legătura cu gara.
1. Sensul Astra – Bartolomeu: terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – B-dul M. Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lungă – Calea Făgărașului – terminalul de transport public Bartolomeu (Stadion Municipal);

2. Sensul Bartolomeu – Astra: Calea Făgărașului – Str. Lungă – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea București – terminal transport public Poienelor;

3. B-dul Victoriei, pe ambele sensuri, între B-dul M. Kogălniceanu – terminalul de transport urban Gară.
Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km.

Mai mulți șoferi care au depășit limita legală de viteză, opriți de Poliția Rutieră Brașov: „Din spatele volanului alege-ți ritmul cu inima, nu doar cu piciorul”
Poliția Rutieră Brașov a anunțat că marți au fost opriți mai mulți șoferi care depășiseră limita legală de viteză.

«”Din spatele volanului alege-ți ritmul cu inima, nu doar cu piciorul”
Dragi conducători auto, în fiecare zi ne confruntăm cu riscuri care pot fi evitate, iar momentul în care ne grăbim și alegem să depășim limita legală de viteză nu este doar o încălcare a unei reguli, ci o amenințare față de cei dragi nouă, de acasă.
În această după-amiază, poate că am reușit să vă oprim la timp, însă vă rugăm să vă gândiți în continuare la cei care așteaptă nerăbdători să vă revadă.
Fiecare kilometru parcurs în siguranță este o promisiune că le veți fi alături», a transmis Poliția Rutieră Brașov, conform Monitorul Expres.

Previous Story

Brașov. Food Truck Festival s-a amânat. Noua dată a evenimentului. „În acest weekend vremea nu ţine cu noi în Braşov”

Next Story

(Video) Momentul în care un agent de Poliție aleargă după o femeie care a traversat strada ignorând semnalele. 495 de lei amendă