Aeroportul Brașov depășește așteptările: Peste 10.000 de pasageri în martie. Continuă să se ceară zboruri Dan Air din Brașov

Last Updated on aprilie 5, 2024 Aeroportul Brașov depășește așteptările: Peste 10.000 de pasageri în martie. Continuă să se ceară zboruri Dan Air din Brașov 1

Potrivit datelor raportate de conducerea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, în luna martie a acestui an a fost atins recordul acestui an, respectiv 10.092 de pasageri şi 143 de mişcări aeroportuare. Comparativ, în luna februarie au fost 9.544 pasageri şi 142 de mişcări aeroportuare, iar în ianuarie – 8.249 de pasageri şi 128 de mişcări de aeronave.

Tendinţa va fi una crescătoare, estimează reprezentanţii aeroportului, mai ales că la finalul lunii mai încep zborurile charter, iar din iunie sunt aşteptate noi curse regulate, scrie bzb.ro.
Reamintim că, în bugetul pe anul 2024, conducerea aeroportului a luat în calcul un număr de 450.000 de pasageri, iar până în 31 martie au fost înregistraţi 27.885 de pasageri (6,19% din numărul estimat pentru acest an).
Conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România, cea mai bună lună pentru Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a fost septembrie 2023 – 17.907 pasageri, iar cea mai slabă lună întreagă a fost decembrie, cu 7.790 de pasageri. În total, anul trecut (15 iunie, de la deschidere – 31 decembrie), pe Aeroportul Internaţional Braşov au fost înregistraţi 79.526 de pasageri.

Continuă să se ceară zboruri Dan Air din Brașov
În ciuda faptului că Dan Air a plecat „cu arme și bagaje” de la Brașov, mutându-se în Bacău în toamna anului trecut, în special din cauza programului „de aprozar” impus de ROMATSA, și acum sunt oameni care continuă să solicite curse ale companiei românești de pe AIBG.Asta în ciuda faptului că Dan Air a anunțat, clar, că nu are de gând să revină pe Aeroportul Brașov. Eventual, doar să opereze unele zboruri charter, scrie mytex.ro.

Dan Air a anunțat ieri că a avut loc primul zbor din Bacău spre Madrid, precizând că „din 31 martie am adăugat pe lista destinațiilor, în afară de capitala Spaniei, Milano (Bergamo), Catania și Bologna. Ne bucurăm că le putem oferi băcăuanilor – și nu numai – șansa de a călători spre 11 destinații de top din Europa”.

Imediat, pe contul de Facebook al Dan Air, au apărut multe postări de genul: „Brașov – Perugia? Sau Brașov – Dubai pe când?”; „Pentru Brașov-Milano care sunt șansele?”; „Nu pot înțelege, se spulberă visele noastre de a ajunge acasă. Fiind din Brașov, trebuie sa merg la Bacau? Și apoi să caut alt mijloc de transport ptr. Brasov?”; „Sperăm să reintroduceți zboruri și de la Brașov”.

Fly Lili anunțase că va opera zboruri de pe AIBG din luna iunie a.c., la Nürnberg, München și Stuttgart – în principal, dar până în prezent nu au mai fost furnizate noutăți.
Se știe, în sezonul estival, mai multe chartere au curse programate de pe Aeroportul Brașov, pentru destinațiile de vacanță Antalya (Turcia), Hurghada (Egipt), Heraklion (Creta) și Hammamet (Tunisia).

Previous Story

Brașov. Începe Festivalul Clătitelor, cu parada Măștilor și caravana Fasching. RATBV a suplimentat numărul autobuzelor spre Prejmer

Next Story

Foto Brașov. O vulpe la plimbare prin Centrul Civic, vegheată atent de o pisică. O vulpe s-a suit pe o mașină, în Sibiu – Video