Last Updated on martie 27, 2024
Dan Negru încearcă cât mai des să promoveze zonele frumoase pe care România le deține și peisajele de vis pe care trebuie neapărat să le vadă toți românii, înainte de a călători peste hotare. Totuși, de data aceasta, celebrul prezentator TV nu s-a putut abține de la a face o comparație între punctele turistice de la noi din țară și cele din străinătate. Ajuns la Sinaia, la Castelul Peleș, acesta a fost șocat să audă care este prețul unui bilet de intrare.
Imediat, Dan Negru a făcut o paralelă între castelul nostru și Versailles, acolo unde își doresc oameni din jurul lumii să ajungă. Totuși, spre deosebire de Peleș, cel de-al doilea are un preț mai mic.
„Ăsta e Castelul Peleș din Sinaia și dacă vrei să-l vizitezi trebuie să plătești 150 de lei, dacă ești adult și 37 de lei, dacă ești copil. Dacă vrei să intri la Versailles, palatul regilor Franței, de lângă Paris, plătești mai puțin, 21 de euro, adică vreo 104 lei. E mai ieftin să vezi Versailles decât Peleșul, deși despre regii Franței, despre istoria Franței învață toți copiii de pe planeta asta, despre istoria regilor României învățăm doar noi.”, a spus Dan Negru pe rețelele de socializare, conform Spectacola.ro.
Dan Negru, dezamăgit de ce a găsit la Peleș
Dan Negru nu a fost dezamăgit doar de prețul uriaș care se încasează pe biletele de la intrare, dar a privit cu tristețe și către gardul care întâmpină turiștii pe aleea care duce către locație. Astfel, celebrul prezentator este de părere că sumele uriașe încasate pe bilete ar trebui să se justifice într-un fel, iar toate reparațiile să fie remediate.
„Și dacă tot încasezi mai mult decât la Versailles, păi măcar gardul repară-l. Uite, acesta e gardul de pe drumul principal, care duce spre Peleș. Vă mai dau un preț, dacă vrei să vezi castelul Sant Angelo din Roma plătești 17 euro, aici, al Peleș, prețul e dublu, 30 de euro. Despre istoria Imperiului Roman și despre împărații Imperiului Roman învață toți copiii planetei la școală, despre regii României doar ai noștri. Dar aici, la Peleș, trebuie să ai grijă de copiii tăi, dacă nu îi ții de mână, i-ai pierdut în prăpastie. Liniștit un copil se poate prăbuși în acea prăpastie.”, a continuat el.
„O spun cu amărăciune”
În final, prezentatrul spune că nu e deloc fericit cu ruina pe care a găsit-o la Peleș, întrucât a cunoscut în persoană Familia Regală și știe cum arătau lucrurile pe vremuri, când erau atent întreținute.
„O spun cu amărăciune, l-am cunoscut pe Majestatea Sa, Regele Mihai, am cunoscut-o pe Regina Ana, dar după ei, regalitatea a dat-o în gard.”, a mai spus el.
„Italia, lasă-te surprinsă de România”. Campanie inedită de promovare a Castelului Peleş şi a Transfăgărăşanului
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) derulează o nouă campanie outdoor de promovare a destinaţiei România, de această dată în Roma şi Milano, notează brasov.net.
„Italia, lasă-te surprinsă de România! MEAT derulează o nouă campanie outdoor de promovare a destinaţiei noastre, de această dată în Roma şi Milano. Campania ‘Lasciati sorprendere dalla Romania!’ invită, astfel, trecătorii să ne descopere ţara, printr-o selecţie de imagini spectaculoase care vor fi afişate pe două tramvaie şi 100 de panouri publicitare, aflate în 67 de staţii de metrou din Milano, precum şi pe 90 de autobuze urbane din Roma”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MEAT.
Astfel, timp de 14 zile, între 26 martie şi 8 aprilie, cele 100 de panouri publicitare, aflate în cele 67 de staţii de metrou din Milano, vor afişa imagini cu Castelul Peleş, Mănăstirea Suceviţa şi Transfăgărăşan.
Pe de altă parte, 21 zile, în perioada 27 martie – 16 aprilie, cele 90 de autobuze urbane, colantate integral pe spate cu cele trei trei imagini, vor traversa punctele turistice importante din Roma. De asemenea, timp de 28 zile, între 28 martie şi 24 aprilie, trecătorii vor putea admira aceleaşi trei imagini, care vor fi afişate pe două tramvaie urbane din Milano, acestea fiind decorate integral, pe ambele laturi.
MEAT a explicat că alegerea Romei şi a oraşului Milano ca locaţii pentru campanie nu este întâmplătoare, în condiţiile în care ambele sunt centre culturale şi economice importante, cu o istorie bogată şi legături strânse cu România.