Video Brașov. Proprietarul casei de pe bloc, primele declarații: „Frig iarna,  foarte scump, în rest e fain. Priveliştea e foarte frumoasă”

Last Updated on martie 27, 2024 Video Brașov. Proprietarul casei de pe bloc, primele declarații: „Frig iarna,  foarte scump, în rest e fain. Priveliştea e foarte frumoasă” 1

O casă din Braşov face înconjurul internetului. Nu pentru un aspect modern, nici pentru grandoarea sa. Construcţia a fost ridicată pe un bloc, în apropiere de Tâmpa şi proprietarul se bucură de o privelişte unică. Culmea, casa are autorizaţie de construcţie, e drept obţinută în anii 90, atunci când nu prea existau legi.

Casa pe bloc se găseste într-unul dintre cele mai frumoase cartiere din Braşov, foarte aproape de Tâmpa şi sub Dealul Melcilor. Proprietarii de acum nu sunt si cei care au construit o, ei doar au cumpărat o de a gata.
Proprietarul casei: Actele sunt în regulă, e cumpărată cu bani. Nu am gaz şi se încălzeşte electric, e foarte scumpă iarna. Vreo 3 mii de lei. Atunci ba stăm aici, ba ne mai mutăm la ţară. Frig iarna,  foarte scump, în rest e fain. Priveliştea e foarte frumoasă.

Casa are două camere şi o terasă pe o suprafaţă totală de 20 de metri pătraţi. Priveliştea este şi ea una cu adevărat specială“, transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.
Vecin: Excelent! Nu ştiu dacă deranjează cu ceva. Cel puţin are grijă de izolaţia de deasupra.
Casa a fost construită lângă încăperea tehnică a blocului cu opt etaje. Are o suprafaţa totală de 62 de metri pătraţi şi este racordată la apă şi lumină. Accesul se face prin scara de bloc, cu liftul până la ultimul etaj, iar apoi pe o scară metalică.

Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov: Pentru proprietar este foarte bine că are şi acea privelişte, să vadă oraşul de undeva de sus, dar pentru ceilalţi cetăţeni… toţi îşi pun întrebarea: „Cum a fost posibil?“ Şi eu când am văzut imaginile m-au surprins.
Trecătoare: Strică şi faţada, şi blocul, şi tot. Cine a dat autorizaţie, acela răspunde.

Casa a fost finalizată în anul 2000
Casa a primit autorizaţie de construire la sfârşitul anilor ’90 şi a fost finalizată în martie 2000. Construcţia inedită a avut loc pe timpul mandatului lui Ion Ghişe, fost politician PNL care a condus Primăria Braşov între 1996 şi 2004.
O astfel de construcţie nu ar mai fi posibilă în zilele noastre, dau asigurări autorităţie.

Ion Pântea, director interimar Poliţia Locală Braşov: Mansardarea unui bloc se poate face, dar înseamnă toată suprafaţa blocului, nu doar o suprafaţă de 40-50 de metri pătraţi.
Actualul proprietarul a cumpărat casa în 2013 şi îşi doreşte să mai aducă modificări construcţiei dar deocamdată nu ştie dacă legea o să-i permită acest lucru.

În urma investigațiilor a reieșit că imobilul a fost construit legal și este mai vechi de 10 ani.

Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia” , au precizat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.
În același timp, oamenii legii au mai dorit să transmită și faptul că vila a avut autorizație de construire chiar din anul 1999, precizând că respectiva construcție are o suprafață de 42,02 mp.

A avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”, au mai transmis oamenii legii.

Previous Story

Trafic record la Aeroportul Brașov, într-o singură zi: 3 aterizări și 2 decolări, cu un total de 579 de pasageri

Next Story

Ce se ascunde în spatele culorii galbene a puiului din supermarket? Șeful ANPC, acuzații grave despre puii vopsiți: „pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”