Video Brașov.  Parapet cu role și în alte zone „mortale” de pe DN1. Acum și în curbele de pe Dealul Perșaniului

Last Updated on martie 21, 2024 Video Brașov.  Parapet cu role și în alte zone „mortale” de pe DN1. Acum și în curbele de pe Dealul Perșaniului 1

Continuă montarea de parapete pe role.  Una dintre zonele din judeţul Braşov, în care se produc frecvent accidente rutiere, multe dintre ele grave, va avea parapete pe role. Este vorba de curbele de pe DN 1, de pe Dealul Perşani (între Brădet şi Perşani), unde toate măsurile de creştere a siguranţei şoferilor luate până acum nu au avut efectul scontat.

Lucrările de montare a noilor parapete, considerate printre cele mai eficiente, au început miercuri, 20 martie, iar reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov îi roagă pe şoferi să circule cu prudenţă în zona în care se fac lucrările.
În această perioadă, pentru a spori siguranţa ţa în trafic, montăm cele mai sigure sisteme de parapete, parapetul pe role. Avem o cantitate de 3 kilometri liniari pe care îi vom monta în zonele pe care noi le ştim a fi sensibile şi periculoase.
Cu această ocazie sperăm să nu mai avem evenimente tragice şi să nu mai avem accidente grave, a declarat Tudor Duţu, director regional DRDP Braşov, conform Fagarasul Tau.

Montarea acestor parapete vine după ce, anii trecuţi, în zonă au fost montate şi panouri de beton pe axul drumului, rolul acestora fiind să îi mai împiedice pe şoferi să mai intre pe contrasens în curbe.

Reamintim că anul acesta, în judeţul Braşov au mai fost montate parapete pe role pe DN 1, la ieşirea din Codlea (spre Făgăraş) şi vor mai fi montate pe DN 1, la Timişu de Sus, dar şi pe DN 13, în zona Feldioara.
Aceste parapete oferă o siguranţă mult crescută în momentul impactului, pentru că deviază autovehiculele, în loc să le oprească brusc, aşa cum fac cele obişnuite.

Zone critice pe Valea Prahovei: Pericol major de surpare a drumului pe DN1, între Predeal și Azuga
Pericol major pe DN1, datorită stării drumului ce leagă Predealul de Azuga.Acesta prezintă semne alarmante de deteriorare. Bucăți din zidul de susținere al șoselei încep să se prăbușească, iar bolovanii ajung să aterizeze în râpele de pe marginea drumului.
Două zone critice cu tasări și risc iminent de surpare pe banda Brașov-București au fost identificate pe DN1 Valea Prahovei. Fenomenul preocupant a fost semnalat de stirilekanald.ro, care a relatat despre fragmentele de zid de susținere care se desprind treptat, scrie Monitorul Expres.

Video Brașov.  Parapet cu role și în alte zone „mortale” de pe DN1. Acum și în curbele de pe Dealul Perșaniului 2

Ca urmare a pericolului iminent, patru companii de proiectare au depus oferte la licitația organizată de CNAIR, având drept scop consolidarea porțiunii de drum afectate.
Expertiza tehnică realizată în 2022 a evidențiat că zona cea mai afectată se găsește la kilometrul 137+550, unde un zid de sprijin lung de 136 de metri susține platforma drumului.

Jumătate din carosabil și acostamentele aferente zidului au suferit deteriorări majore, iar zidul de sprijin, construit din piatră, prezintă desprinderi accentuate, agravate constant de vibrațiile generate de traficul rutier.

Situația este cu atât mai critică cu cât pe DN1 Valea Prahovei circulă camioane fără autorizații speciale chiar și în timpul nopții, amplificând riscul de colaps iminent și punând în pericol siguranța traficului.

Previous Story

Aeroportul Brașov: doar 9.544 de călători în luna februarie. Peste 35 de mii de pasageri la Aeroportul Sibiu

Next Story

Cristian Cioacă are o nouă meserie! Cu ce se ocupă fostul soț al Elodiei Ghinescu după ieșirea din închisoare