Paradă de Ziua maghiarilor de pretutindeni, la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád: „Steagurile vor flutura, cântecele vor fi cântate pentru eroi”

Last Updated on martie 15, 2024 Paradă de Ziua maghiarilor de pretutindeni, la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád: „Steagurile vor flutura, cântecele vor fi cântate pentru eroi” 1

Sărbătoare mare astăzi la Sfântu Gheorghe, de Ziua maghiarilor de pretutindeni. Primarul Antal Árpád îi invită pe locuitori la parada din centrul orașului. Vor exista și restricții de circulație, anunță autoritățile.

Unul dintre cele mai importante momente ale seriei de festivități din 15 martie în Sepsiszentgyörgy este parada decorativă cu gigantul Székely și steagurile Ungariei la Piața Principală, locația programului festiv de la ora 16.00. Voi mărșălui de la memorialul Bătăliei de la Semerja alături de oaspeții noștri de onoare, Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe și afacerilor externe al Ungariei și Hunor Kelemen, președintele federal al RMDSZ, și oaspeții noștri invitați, însoțiți de tradiționali husari, cercetași și studenți. Steagurile vor flutura, cântecele vor fi cântate pentru eroi.
Alăturați-vă marșurilor de la ora 14:55 de la monumentul bătăliei de la Semerja și de la ora 15:05 de la monumentul bătăliei de la Eprestet a Mă bazez pe tine și anul acesta. Sa fim cat mai multi in Piata Principala!” a transmis primarul Antal Árpád.

Restricţii de circulaţie la Sfântu Gheorghe, de Ziua maghiarilor de pretutindeni
Primăria Sfântu Gheorghe informează că vineri, 15 martie, pentru derularea manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, vor fi instituite restricții de circulație pe mai multe străzi, scrie weradio.ro.
Astfel, pe traseul marșurilor către centrul orașului, circulația rutieră va fi oprită după cum urmează:
➡ Str. Armata Română între orele 13:45 – 14:45;
➡ Str. Bartók Béla între orele 14:00 – 14:15;

➡ Str. Gábor Áron între orele 13:00 – 13:15;
➡ Str. Kossuth Lajos intre orele 14:00-14:15;
➡ Str. 1. Decembrie 1918 de la intrarea în str. Ciucului până la str. Kossuth Lajos între orele 16:00- 18:00;
➡ Str. Libertății și str. Gróf Mikó Imre vor fi închise între orele 15:30-18:00, cu eliberarea anticipate a parcărilor publice, începând cu 14 martie, ora 19:00.

Paradă de Ziua maghiarilor de pretutindeni, la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád: „Steagurile vor flutura, cântecele vor fi cântate pentru eroi” 2 Paradă de Ziua maghiarilor de pretutindeni, la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád: „Steagurile vor flutura, cântecele vor fi cântate pentru eroi” 3 Paradă de Ziua maghiarilor de pretutindeni, la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád: „Steagurile vor flutura, cântecele vor fi cântate pentru eroi” 4 Paradă de Ziua maghiarilor de pretutindeni, la Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Árpád: „Steagurile vor flutura, cântecele vor fi cântate pentru eroi” 5

➡ Închiderea parcărilor cu plată pe str. 1 Decembrie 1918 pe tronsonul dintre Pensiunea ’’Ferdinand” și primărie, începând cu data de 14 martie, ora 19:00.
Totodată, Multi-Trans informează călătorii că vineri, între orele 13:30 și 15:00, se suspendă transportul local de călători, iar între orele 15:00 și 18:00 traseul pe linia 2 se modifică după cum urmează:
Sensul de mers spre Gara CFR: Simeria ➔ b-dul. 1 Decembrie 1918 (semafor) ➔ b-dul. Grigore Bălan ➔ strada Biserici ➔ Cartierul Ciucului ➔ Gara CFR.
Sensul de mers spre Simeria: Gara CFR ➔ Cartierul Ciucului ➔ str. Daczó ➔ b-dul. Grigore Bălan ➔ b-dul. 1 Decembrie 1918 (semafor) ➔ Simeria.

Previous Story

Profesor universitar din Braşov, susepndat din funcție pentru agresiune sexuală. Bărbatul de 55 de ani ar fi sărutat cu forța și atins în zone intime două studente

Next Story

Brașov. De ce s-a prăbușit casa din Șchei. Voia 7 ferestre pe acoperişul casei din 1700. Și cu plângere penală, tot a continuat şantierul