(Video) Brașov -Sighișoara,  se va circula cu 160 de km/h. Stadiul lucrărilor la calea ferată

Last Updated on februarie 15, 2024 (Video) Brașov -Sighișoara,  se va circula cu 160 de km/h. Stadiul lucrărilor la calea ferată 1

CFR Infrastructură (Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA) a postat pe pagina proprie de YouTube imagini de pe loturile 1 și 3 (capete) ale tronsonului de cale ferată Brașov – Sighișoara. Constructorul ajunsese la finele anului trecut la un stadiu fizic de 24,15% pe aceste șantiere.

Lucrări în șantierul feroviar de reabilitare a liniei CF Braşov – Sighişoara, subsecţiunile: 1. Braşov – Apaţa şi 3. Caţa – Sighişoara T4 – 2023”, este prezentarea ce însoțește postarea CFR Infrastructură.
Pe aceste loturi de la capete, lucrările sunt derulate de către asocierea RailWorks, cu lider Alstom Transport S.A, anunță mytex.ro.

Contractul pentru reabilitarea secţiunii centrale Apaţa – Caţa, (acum în lungime de 43 km şi 28 de km după reabilitare) a fost semnat în septembrie 2020 pentru 2,7 miliarde lei cu asocierea Aktor- Alstom – Arcada şi are o durată de 4 ani. Este un contract cu o mare complexitate tehnică pentru că vor fi construite şi patru tuneluri noi a anunţat CFR Infrastructură: Modernizarea a 28,2 km linie de cale ferată din care 6,11 km vor fi reabilitaţi, 9,626 km line nou construită şi 12,464 km linie în tunele.

În cadrul contractului sunt prevăzute lucrări complexe de infrastructură și suprastructură feroviară, prin modernizarea liniei de cale ferată dublă pe circa 85 km, lucrări în stații (clădiri, peroane, copertine, tuneluri pietonale), modernizarea a 10 puncte de secţionare, 32 de poduri, 92 de podețe noi, 5 viaducte, 2 pasaje superioare, 1 pasaj inferior, 4 tuneluri feroviare și introducerea sistemului de management al traficului (ERTMS)”, a transmis CFR Infrastructură, potrivit brasov.net.

Recent, Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care 223 km de cale ferată de pe sectorul Brașov – Sihișoara ies din domeniul public, în urma lucrărilor de modernizare de pe Brașov-Sighișoara și Coșlariu-Simeria. Aceeași soartă, relatează clubferoviar.ro o vor avea și 212 macazuri, 64 de poduri și 160 de podețe. În total, bunuri în valoare de 2,8 milioane de euro.

Conform proiectului actului normativ, elementele de infrastructură ce urmează a fi scoase din domeniul public nu mai prezintă utilitate funcțională în exploatare. În consecință, se propune trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului și în administrarea CNCF CFR SA (CFR Infrastructură) a unor bunuri de pe raza de activitate a sucursalei în cauză, în vederea reutilizării și refolosirii, respectiv scoaterii din funcțiune, casării și valorificării după caz.

Componentele reutilizabile se vor folosi pentru lucrări de reparaţii sau întreţinere ale elementelor căii ferate în vederea menţinerii acesteia la parametrii de funcţionare şi siguranţă a circulaţiei, cu respectarea normativelor şi legislaţiei în vigoare. Pentru celelalte componente care nu mai pot fi reutilizate, se va trece la valorificare, conform prevederilor legale în vigoare.

Previous Story

Brașov. Trei cetățeni asiatici, sechestrați de doi pakistanezi, eliberaţi de polițiștii din București. De asta vara au venit şi s-au instalat aici, nu ştiu, în gazdă, ce au făcut au cumpărat, nu au cumpărat, intra, ies”

Next Story

(Video) „Stai, mă, acolo!”. Un bărbat încearcă să coboare de la etajul 5 pe fațada unui bloc în flăcări. „S-a auzit explozia, a aruncat balconul pe magazinul ăla. El a ieşit pe balcon”