Video Brașov. Doi căţei, salvaţi după ce au stat trei zile într-o groapă de 15 metri. Salvamont Brașov: „Pentru noi, fiecare viață contează!”

Last Updated on februarie 2, 2024 Video Brașov. Doi căţei, salvaţi după ce au stat trei zile într-o groapă de 15 metri. Salvamont Brașov: „Pentru noi, fiecare viață contează!” 1

Doi câini au fost salvaţi după ce au căzut într-o groapă adâncă de 15 metri. Incidentul s-a petrecut în Comana de Jos, judeţul Braşov, unde cei doi patrupezi ghinioniști stat trei zile într-un șant săpat într-o stâncă până când au fost găsiţi.

Mai multe echipaje au intervenit la faţa locului pentru a extrage animalele din groapă. După o misiune dificilă de 6 ore, cei doi căţei au fost scoşi şi predaţi în siguranţă stăpânului, conform Observator TV.

Salvatorii de la ISU au cerut ajutor și salvamontiștilor, iar pâcă aceștia din urmă au ajuns, gaura de intrare a fost mărit-o și s-a asigurat intrarea, scrie B1Tv.

Salvatori specializaţi în acţiuni desfăşurate în mediul speologic au participat, joi seară, alături de pompieri şi voluntari, la o acţiune de recuperare a doi căţei care au căzut într-o groapă adâncă de 15 metri, în judeţul Braşov, şi au stat blocaţi acolo timp de două zile. Cele două animale au fost scoase şi sunt în siguranţă. Acţiunea de salvare s-a desfăşurat în zona Comana de Jos, din judeţul Braşov. Căţeii au stat într-o avenă, la o adâncime de 15 metri, timp de două zile.

Căţeii, salvaţi după 3 zile
Salvamontiştii au fost solicitaţi joi, de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au primit un apel pentru a gestiona această situaţie. ”Până am ajuns la faţa locului colegii de la ISU au lărgit gaura de intrare şi au asigurat intrarea”, a declarat, joi seară, şeful Salvamont Braşov, Sebastian Marinescu.

Nouă salvatori montani au participat la salvarea celor două animale. A fost prima acţiune de salvare la care a participat echipa de salvare din mediul speologic din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Braşov de la momentul la care Serviciul Salvamont Braşov a devenit structură specializată şi în salvări din mediul speologic, la finalul lunii octombrie a anului trecut.

Video Brașov. Doi căţei, salvaţi după ce au stat trei zile într-o groapă de 15 metri. Salvamont Brașov: „Pentru noi, fiecare viață contează!” 2 Video Brașov. Doi căţei, salvaţi după ce au stat trei zile într-o groapă de 15 metri. Salvamont Brașov: „Pentru noi, fiecare viață contează!” 3

S-a acționat în sistem integrat cu salvatorii din mediul subteran și speologic pentru recuperarea celor doi patrupezi. La acțiunea de salvare, care a durat mai mult de 6 ore, au participat echipe specializate din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov și ISU Brașov.

După cele 6 ore intense, în care cele 3 echipe de salvatori au intervenit atât pentru extragerea celor 2 animale, cât și pentru asigurarea perimetrului, patrupezii au fost extrași din șanț și predați în siguranță stăpânului.

Acesta este încă unul din multele exemple care ne dovedește că o bună colaborare între instituții întotdeauna este cea mai bună soluție pentru misiuni încheiate cu succes”, au transmis reprezentanții ISU Brașov, conform brasov.net.

Video Brașov. Doi căţei, salvaţi după ce au stat trei zile într-o groapă de 15 metri. Salvamont Brașov: „Pentru noi, fiecare viață contează!” 4

Salvamont Brașov:Pentru noi, fiecare viață contează! Acțiunea de salvare de astăzi, ne dovedește din nou că o bună colaborare între instituții reprezintă întotdeauna cea mai bună soluție pentru a încheia o misiune cu succes!”

Previous Story

Brașov. Un jandarm cu 2 copii în întreținere, care a furat mâncare de 111 lei dintr-un supermarket Carrefour, a fost iertat de Tribunalul Militar

Next Story

(Video) Deputatul brașovean Gabriel Andronache: „113 legi liberale în 3 ani de mandat reprezintă munca susținută și dedicată a echipei Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților”