Un client Lidl a fost amendat pentru că a cumpărat prea puțin. Greșeala pensionarului

Last Updated on februarie 1, 2024 Un pensionar a fost amendat cu 35 de euro pentru că făcut prea puține cumpărături, deși a staționat 39 de minute în parcare. În mod normal, în Germania, parcarea este gratuită timp de 90 de minute, însă în acest caz regula nu s-a aplicat. Reprezentanții Lidl au dat vina pe firma de pază colaboratoare, Parkpoint.

Parcarea gratuită se aplica dacă pensionarul ar fi cumpărat produse în valoare de 50 sau 100 de euro. Astfel că cei cheltuie mai puțin, trebuie să achite pentru timpul de staționare. Potrivit reprezentanților Lidl, firma Parkpoint are costuri mari. Astfel, sunt nevoiți să taxeze clienții care cumpără prea puțin, informează cancan.ro.

Un client Lidl a fost amendat pentru că a cumpărat prea puțin. Greșeala pensionarului 1

Aceasta nu este singura întâmplare de acest fel petrecută într-o parcare Lidl. Karen Grant, o femeie în vârstă de 50 de ani, a mers să facă mai multe cumpărături de la un supermarket din orașul Birmingham, Regatul Unit. Ea a fost amendată cu 0 de lire pentru că a depășit cu doar 10 minute timpul de staționare alocat.

„Amenzi ridicole de parcare la Lidl. Pentru toți rezidenții din Bromborough care fac cumpărături la noul Lidl, să fie conștienți de ele. Acum câteva săptămâni mi-am făcut cumpărăturile săptămânale la noul Lidl din Bromborough, am cheltuit 194,05 lire sterline și am petrecut 1 oră și 41 de minute făcând asta.

Limita de parcare se pare că este de 1 oră 30 și am primit un anunț de taxă de parcare de 90 GBP… Nu mă voi întoarce!”, a spus Karen Grant, potrivit Birminghammail.co.uk.

Atunci când Karen Grant a făcut publică întâmplarea petrecută la supermarket, un purtător de cuvânt Lidl a explicat modul de funcționare al parcărilor, dar și ce pot face clienții atunci când se simt neîndreptățiți.

„Sistemele noastre de gestionare a parcărilor sunt în vigoare pentru a asigura disponibilitatea locurilor de parcare pentru clienții noștri și, prin urmare, este dezamăgitor când aflăm că un client autentic a primit o amendă.

În situația extrem de nefericită în care un client crede că a primit în mod greșit o taxă de parcare, l-am încuraja să ia legătura direct cu ParkingEye prin procesul de contestație și să explice situația în care se află. Acuzațiile pot fi investigate și, dacă este necesar, anulate, cât mai repede posibil”, a spus reprezentantul Lidl.

Lista celor 17 alimente de bază plafonate. Care vor fi noile preţuri de la 1 februarie

Guvern a prelungit ieri, cu două luni, plafonarea adaosului comercial: a scos de pe listă carnea tocată şi cozonacul şi a băgat, în schimb, magiunul şi untul.

Lista alimentelor cu preţ redus s-a schimbat. Acum sunt 17 produse în loc de 21. De pe vechea listă au fost tăiate şase alimente: cozonacul, orezul, bulionul de roșii, margarina, drojdia și carnea tocată. În schimb, au fost adăugate două produse noi. Este vorba de untul până la 250 de grame, dar şi magiunul de până la 350 de grame, care s-ar putea ieftini cu 10%, scrie Observator Tv.

De exemplu, un pachet de unt de 350 de grame, cu 65% grăsime, costă acum 14 lei. Mâine, ar trebui să-l găsim la raft cu 12 lei şi 50 de bani. Iar pentru un borcan de magiun de 18 lei, vom plăti cu aproape doi lei mai puţin.

Deşi oficialii au motivat că vor să ieftinească produsele specifice Paștelui, ordonanţa va expira la sfârşitul lunii martie, cu o lună înainte de sărbători. Alimentele de bază, între care pâinea, laptele, brânza, ouăle, uleiul şi zahărul, vor avea adaosul comercial plafonat la cel mult 20%. Guvernul şi-a dorit să adauge şi carnea de miel, însă, în urma discuţiilor cu marile magazine, s-a renunţat la idee.

Previous Story

Generalul Gheorghiță Vlad: „Tinerii noștri nu sunt educați de pe băncile școlii în spiritul patriotic, cum am fost învățați cei de vârsta noastră”

Next Story

Brașov. Un jandarm cu 2 copii în întreținere, care a furat mâncare de 111 lei dintr-un supermarket Carrefour, a fost iertat de Tribunalul Militar