Meteorologul Elena Mateescu anunţă zile cu 20 de grade Celsius în februarie: „Înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic”. Cum va fi vremea la Brașov

Last Updated on februarie 19, 2024 Meteorologul Elena Mateescu anunţă zile cu 20 de grade Celsius în februarie: „Înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic”. Cum va fi vremea la Brașov 1

Meteorologul Elena Mateescu anunţă zile cu 20 de grade Celsius în februarie. Vremea se va răci în următoarele zile, apoi se arată din nou primăvară. În plus, luna februarie ar putea înregistra un nou record de căldură. Luni se mai răceşte puţin, dar tot vom avea temperaturi peste mediile perioadei: vor fi 5 grade în Dealurile Munteniei şi 12 grade în Lunca Dunării.

Traversăm o perioadă mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă în continuare, mai ales în zonele centrale, nordice ale țării, maximele nu vor depăși 6-8 grade Celsius.
În partea de sud-vest, vest, sud și sud-est a țării rămânem în continuare pe un front de vreme caldă, deoarece valorile de temperaturi se vor situa mai ales în prima parte a săptămânii care va debuta între 12 până la 13-14 grade.

De la mijlocul săptămânii, mai precis de joi, vom consemna temperaturi în creștere de la o zi la alta și este posibil ca sfârșitul de săptămână să aducă chiar valori de 17-18 grade, posibil sâmbătă și duminică 19-20 de grade Celsius, local în partea de sud și sud-est a țării, așa cum arată informațiile la acest moment.

Până atunci însă, vorbim și de ploi locale, mai ales în partea de vest, centru-nord a țării, cu valori ale cantităților de precipitații cuprinse între 10-15 l/metru pătrat, iar la munte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.500 m precipitații mixte, adică lapovițe și ninsori.

În contextul în care întreaga lună februarie a fost caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru o lună februarie în țara noastră, la acest moment putem aprecia că înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic al unei luni februarie în țara noastră.

În condițiile în care, așa cum arată și cum am menționat datele până la sfârșitul ultimei luni din iarna 2023-2024, este posibil ca luna februarie din acest an să înregistreze un nou record, ca fiind printre cele mai călduroase luni februarie din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră, ținând cont că în 2016, februarie a avut o abatere termică pozitivă de 5,7 grade Celsius“, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, duminică, la Antena 3 CNN.

Ceaţă densă şi gheţuş în cinci judeţe din Tansilvania
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi gheţuş în localităţi din cinci judeţe din Transilvania.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în mai multe localităţi din judeţele Sibiu, Covasna, Braşov, Mureş şi Harghita se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.
Fenomenul va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, transmite ANM.

Vacanţa elevilor va umple pârtiile de ski din Braşov. Vremea perfectă a adus încă de ieri grupuri foarte mari de copii în staţiune
Foarte mulţi turişti sunt aşteptaţi în aceste zile pentru că este şi vacanţă de schi a copiilor, încă de vineri sunt mulţi copii, multe grupuri, unii care învaţă să schieze, alţii se bucură de pârtiile numai bune din zona superioară a masivului Postăvaru şi de aici din staţiunea Poiana Braşov, scrie Observator TV

Vremea Brașov
La Brașov, în aceste zile, sunt așteptate temperaturi maxime de 14 grade și minime de -2 grade.
Meteorologul Elena Mateescu anunţă zile cu 20 de grade Celsius în februarie: „Înregistrăm o abatere termică pozitivă record 6,7 grade față de normalul termic”. Cum va fi vremea la Brașov 2

Previous Story

(Video) Momentul în care un șofer intră cu BMW-ul prin fereastra unui restaurant. Pe banchetă un copil de 6 ani iar soția a căzut lângă mașină

Next Story

Zeci de case vor fi demolate pentru a face loc autostrăzii. „Nu a existat vreo despăgubire mai mare de 22.000 de euro. Chiar și în cazul caselor noi, recent construite, cu curte betonată, gard din fier forjat… super locuințe! Unele valorează în realitate dublu sau chiar triplu”