(Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună”

Last Updated on februarie 20, 2024 (Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună” 1

O cursă charter de la Madrid, operată de compania Smartwings, a aterizat luni, 19 februarie, la ora 16:55, pe Aeroportul Braşov, având la bord 189 de pasageri, turişti spanioli, care vor petrece următoarele zile la Braşov şi în împrejurimi. În programul turiștilor sunt incluse obiectivele turistice din centrul vechi al oraşului, Castelul Bran sau Cetatea fortificată din Prejmer, monument din patrimoniul UNESCO, scrie Monitorul Expres.

Luni, la ora 17:45, avionul Boeing 737 aparţinând operatorului aerian Smartwings din Cehia, a decolat de la Ghimbav cu destinaţia Katowice, scrie Monitorul Expres.
În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună, având în vedere că prin porţile Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav au mai trecut 224 de pasageri ai cursei Londra – Braşov şi 229 de pasageri ai cursei Braşov – Londra, ambele operate de Wizz Air”, au transmis reprezentanții Aeroportului Brașov, conform brasov.net.

Aeroportul Brașov. Vești bune pentru vara care vine
Vara acestui an se anunță a fi una care va aduce la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG – GHV) peste 40.000 de pasageri pe lună. Adică jumătate din câți au fost în aproape șapte luni de funcționare din 2023.
Numărul, care s-ar putea chiar dubla, va fi adus atât de cursele de tip charter din sezonul cald, spre Grecia și Turcia, cât și de zborurile regulate, odată ce va începe operarea compania Fly Lili, ai cărei reprezentanți au fost în ianuarie la Brașov și care va avea zboruri spre Munchen și Stuttgart.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, asta se va întâmpla din 1 iunie.
Am depășit faza de discuții, operatorul Fly Lili va veni începând cu 1 iunie. Asta înseamnă 30.000 de pasageri pe lună numai cu această companie, la care se adaugă cei 7.000-8000 pe care Wizz Air îi înregistrează la acest moment. Deci sperăm că vom ajunge, începând cu luna iunie, la 40.000 de pasageri pe lună. La charterele din timpul verii, specialiștii din cadrul aeroportului ne anunță că acolo sunt cam 35.000-40.000 de pasageri”, a afirmat președintele CJ, conform mytex.ro.

(Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună” 2 (Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună” 3 (Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună” 4 (Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună” 5 (Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună” 6 (Foto) Aeroportul Brașov. Aproape 200 de turiști spanioli au venit cu o cursă charter de la Madrid. „În ziua de 19 februarie am consemnat cel mai mare trafic de pasageri înregistrat în această lună” 7

Avem buget. Operatorii cer şi parcare pentru avioane la Aeroport
Bugetul Judeţului Braşov a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, în şedinţa de plen de luni, 19 februarie. În acest an, veniturile Consiliului Judeţean Braşov sunt estimate la 1,4 miliarde lei, în timp ce cheltuielile se apropie de 1,6 miliarde lei. 47% din sume vor fi utilizate pentru investiţii, iar cea mai mare parte a acestor bani se va îndrepta spre infrastructură.

Avem un buget pentru anul 2024, unul destul de complicat, chiar dacă facem abstracţie de faptul că vom avea patru rânduri de alegeri. Trebuie să avem o cadenţă foarte bună, în sensul că trebuie să terminăm anumite lucrări începute anul trecut, cum ar fi cele de la Maternitate, la drumul care leagă judeţul de Covasna pe la Apaţa şi Măieruş. Avem şi alte lucrări pe care trebuie să le demarăm”, a explicat Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, citat de bzb.ro.

Acesta spune că şi aeroportul va necesita cheltuieli şi în acest an, mai ales că operatorii solicită amenajarea unei parcări pentru aeronave, astfel încât acestea să poată decola dimineaţa de la Braşov şi să rămână peste noapte aici.

Previous Story

(Video) Marian Godină, reacție la melodia-manifest „Macarena”: „Și fix la fel am să îmi educ și fetița, să nu iasă cu necunoscuți, să nu urce în mașină cu necunoscuți și să nu aibă încredere în necunoscuți“

Next Story

Drama exproprierii: Statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. Ioan Mohanu: „La vârstă asta de 80 de ani de ce mă pot eu apuca? Gândiți-vă ca oameni, ce mai pot eu?”