Aeroportul Brașov. Vor fi 5 curse în fiecare zi, spre noi destinații. „Aeroportul Brașov își va extinde destinațiile și frecvențele”

Last Updated on februarie 13, 2024 Aeroportul Brașov. Vor fi 5 curse în fiecare zi, spre noi destinații. „Aeroportul Brașov își va extinde destinațiile și frecvențele” 1

Aeroportul Brașov va primi un balon de oxigen din partea curselor charter. În această vară vor fi câte 5 curse în fiecare zi, după cum au asigurat directorul Constantin Albu și Daniel Micu, președintele Consiliului de Administrație al AIBC. Aceste curse vor permite funcționarea Aeroportului până la găsirea unor companii aeriene „permanente”

Pentru viitor, Aeroportul Brașov își va extinde destinațiile și frecvențele. Începând cu 1 iunie vor fi cam 5 destinații în fiecare zi. Numărul curselor charter este în creștere față de cele de anul trecut. Către Antalya sunt 3 curse săptămânale, avem spre Creta o cursă săptămânală, precum și către Egipt și către Tunisia. Data lor de începere este 22 mai (prima spre Hurghada – n.r.) și vor fi până la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat Constantin Albu pentru NOVA TV, citat de Transilvania365.ro.

Directorul Aeroportului Brașov a mai informat că vor fi, din luna iunie, și 3 zboruri către Germania, dar și spre Italia și Spania (Barcelona). De asemenea, sunt discuții pentru operarea de curse regulate la/de la Viena și Istanbul.

Aeroportul Brașov. Peste 35 de milioane de lei, alocația din 2024
Aeroportul Brașov are nevoie de peste 35 de milioane de lei pentru a funcționa și a plăti ratele în 2024. Banii vor fi primiți de la Consiliul Județean.
Suma provine din bugetul județului, ce urmează a fi aprobat în ședința ordinară a Consiliului Județean Brașov, programată pe 19 februarie, scrie mytex.ro.

Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav” (RA AIBG) va beneficia de o alocare de 14.126.000 lei, pentru cheltuielile de exploatare. Pentru alte cheltuieli legate de Aeroport, cum ar fi rambursări de credite și investiţii este alocată suma de 21.793.800 lei. În fapt, pentru investiții sunt prevăzute 9 milioane de lei.

Bugetul general al judeţului Braşov (în care sunt incluse şi bugetele instituţiilor subordonate) pe anul 2024 este de 1.467.750.510 lei la capitolul venituri şi 1.561.049.080 lei la capitolul cheltuieli, diferenţa dintre venituri şi cheltuieli fiind acoperită din excedentul bugetar înregistrat la finalul anului 2023.

Aeroportul Brașov, pregătit pentru Schengen.
Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este pregătit pentru aderarea României la Spațiul Schengen aerian, începând cu data de 31 martie 2024. Asigurările au fost date vineri de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, după ședința directorilor generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România.

De altfel, precizat ministrul, aeroportul din Brașov, a fost proiectat pentru a respecta cerințele Schengen, astfel că nu va mai fi nevoie de investiții.
Mai este nevoie doar de pregătirea unor documentații și de stabilirea fluxurilor specifice, însă nu va fi nevoie de investiții majore”, a explicat Adrian Veștea, citat de brașovmetropolitan.ro.

Previous Story

Brașovean lăudat de un olandez: „Eroul meu român. Mulți oameni se tem de România din cauza renumelui său, dar eroul meu a îndepărtat toate prejudecățile”

Next Story

A învins Wizz Air și primește 40,000 de euro despăgubiri. „Fiind cu copilul mic şi cu soacra în vârstă, nu am mai rămas în aeroport, aşa că am căutat un hotel în zonă”