Aeroportul Braşov se pregătește de venirea  operatorului Fly Lili. „Va aduce zboruri zilnice spre destinaţii mult dorite de braşoveni. Aşteptăm cu nerăbdare charterele de vacanţă programate din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie”

Last Updated on februarie 27, 2024 Aeroportul Braşov se pregătește de venirea  operatorului Fly Lili. „Va aduce zboruri zilnice spre destinaţii mult dorite de braşoveni. Aşteptăm cu nerăbdare charterele de vacanţă programate din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie” 1

Președintele CJ Brașov, Șerban Todorică Constantin, a făcut ieri, 26 februarie, o postare pe pagina sa de Facebook prin care asigura brașovenii de bunul mers al Aeroportului în anul 2024 și totodată de prelungirea programului acestuia la 24 de ore. El vorbește și de zborurile miltare dar nu spune nimic de dezvoltarea cargo a aeroportului, care ar fi adus venituri substanțiale, în condițiile în care în acest an intrăm în Schengen pe componenta aeroportuară.

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este poarta noastră deschisă spre zările albastre, este calea cea mai rapidă prin care judeţul Braşov şi locuitorii săi pot fi conectaţi cu Europa.
Sunt convins că în acest an vom începe să simţim avantajul imens de a dispune de această facilitate aeroportuară, prima realizată în România în ultima jumătate de secol. De ce spun asta? Deoarece ne pregătim pentru venirea pe Aeroportul Braşov a operatorului Fly Lili care va aduce zboruri zilnice spre destinaţii mult dorite de braşoveni, aşteptăm cu nerăbdare charterele de vacanţă programate din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie şi suntem încrezători că vom avea şi alte conexiuni aeriene asigurate de compania Wizz Air.

La cursele de linie şi cele charter adăugăm zborurile militare desfăşurate pe Aeroportul Braşov, care sunt din ce în se mai prezente în condiţiile climatului politic marcat de războiul din Ucraina. Să nu uităm că la Cincu activează Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” şi chiar zilele trecute am putut asista la aterizarea şi decolarea unei aeronave Airbus A400M care a asigurat transportul unor militari NATO.

În paralel, împreună cu conducerea AIBG şi cu partenerii noştri de la ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică pregătim extinderea programului de funcţionare, astfel încât să ajungem în cel mai scurt timp posibil la un program zilnic de 24 de ore.
Aşadar, după o primă jumătate de an de funcţionare marcată de suişuri şi coborâşuri, prezentul Aeroportului Internaţional Braşov arată bine şi auspiciile pe mai departe sunt promiţătoare.

Dezvoltările pe care le avem în vedere în domeniul aeroportuar trebuie pregătite din timp, iar noi, la nivelul Consiliului Judeţean, planificăm viitorul Aeroportului cu realism, pragmatism şi valorificând resursele materiale şi financiare de care dispunem.
Am alocat Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav 23.728.000 lei în bugetul pe 2024, fonduri din care asigurăm atât funcţionarea Regiei Autonome care îl administrează, cât şi investiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţii, aşa cum este achiziţionarea unei autospeciale de deszăpezire/ degivrare care va intra în funcţiune în sezonul de iarnă 2024-2025.

Totodată, realizăm două documentaţii tehnice extrem de importante pe termen mediu, respectiv studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru clădiri și infrastructură anexe la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav şi pentru construirea unui parc fotovoltaic în proximitatea terminalului.

Creşterea ponderii serviciilor de transport aerian şi prezenţa tot mai însemnată a companiilor pe Aeroportul Braşov sunt în directă relaţie cu stabilitatea şi predictibilitatea pe termen scurt, mediu şi lung pe care noi trebuie să le asigurăm, astfel încât AIBG, obiectivul numărul 1 al judeţului Braşov, să-şi îndeplinească rolul de motor al dezvoltării, progresului şi prosperităţii regiunii noastre.

Vă asigur că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă, astfel încât judeţul Braşov să valorifice la maximum oportunitatea însemnată de a avea un aeroport funcţional.”, a declarat Șerban Todorică, conform translivania365.ro.

Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav vrea să apeleze la o casă de avocatură, pentru a o apăra în procesele cu fostul director. Ce sume vor fi plătite pentru asistența juridică
În două dintre cauze, reclamant este Alexandru Anghel, fostul director, care a chemat regia în judecată după ce a fost concediat de Consiliul de Administrație al regiei în 9 noiembrie 2023. În cel de-al treilea proces, are calitatea Anghel de reclamat, regia deschizând acțiunea în atragerea răspunderii civile, prin care urmează să fie stabilit prejudiciul provocat de fostul director în perioada în care a condus Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (prejudicierea regiei a fost temeiul care a stat la baza deciziei Consiliului de Administrație), scrie brasovmetropolitan.ro.

Pentru toate cele trei procese, regia vrea să apeleze la avocatul Anca Dobaș-Gongea, iar pentru a putea semna contractul va trebui să obțină acordul administrației județene brașovene, un proiect de hotărâre a Consiliului Județean Brașov privind contractarea serviciilor juridice urmând să fie supusă aprobării în ședința de plen din 29 februarie. Conform actului normativ, suma totală ce urmează a fi plătită de regie casei de avocatură se ridică la 130.000 lei.

Regia a motivat decizia de a apela la o casă de avocatură prin faptul că „litigiile au un grad ridicat de complexitate”, acestea vizând atragerea răspunderii civile. constatarea nulității şi plângere împotriva rezoluției directorului Oficiului Registrului Comerţului şi se poartă în contradictoriu cu fostul director al regiei.

Previous Story

(Video) Au apărut ospătarii-robot la un restaurant din Mall! Aduc comenzile la masă și preiau farfuriile murdare. Muncește non stop, fără pauze de masă și nu cere salariu

Next Story

Brașov. Trei persoane atacate de tâlhari, la Profi. „Au început să le urmărească în exteriorul magazinului şi la un moment dat au aruncat o sticlă de băutură în direcţia victimelor”