Vremea se schimbă radical în România! Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Cum va fi vremea la Brașov

Last Updated on ianuarie 29, 2024 Vremea se schimbă radical în România! Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Directorul ANM, Elena Mateescu, a prezentat prognoza meteo pentru începutul lunii februarie.

Vorbim, cel puțin pentru debutul lunii februarie, de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar maxime de 15-16°C.
Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius, același ecart și în zilele următoare, duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade, iar săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă de 14-15 grade.

Vremea se schimbă radical în România! Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Cum va fi vremea la Brașov 1

Până atunci însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, o nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade, așa cum am avut și în această dimineață la Întorsura Buzăului, fiind cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă.

Mâine, de asemenea, o zi foarte rece, maxime între -2 până la 7 grade, dar minimele în continuare, în noaptea de marți spre miercuri, spre -20 de grade în depresiuni. Ultima zi a lunii ianuarie va fi cu valori de temperaturi în creștere ușoară.

Deja vorbim de maxime între -1 până la 12 grade și minime între -8 până la 0 grade, cel mult -15 grade în zonele depresionare din Carpații Orientali”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Vremea Brasov:

Vremea se schimbă radical în România! Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Cum va fi vremea la Brașov 2

Vremea se schimbă radical în România! Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Cum va fi vremea la Brașov 3

În Transilvania, temperaturile vor fi în medie 2-5 grade până pe 2 februarie, însă de remarcat că minimele pot atinge și minus 6 grade, ”cu valori mai scăzute în zonele depresionare”. La fel ca și în restul țării, vremea se încălzește brusc după 4-5 februarie, astfel că maximele vor atinge chiar și 10 grade Celsius, scrie Fanatik.

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Vremea va fi rece dimineața și noaptea, iar în Transilvania, Maramureș și în dealurile subcarpatice, local va fi ger. Cerul va fi variabil în vestul, nord-estul și sudul țării, iar în celelalte zone va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral (viteze de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime între -11 și 1 grad, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei până spre -20 de grade. Pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în centrul și nord-estul teritoriului, scrie RTV.

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Valorile termice diurne vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, însă dimineața și noaptea va fi în continuare rece, local geroasă în Transilvania. Cerul va fi variabil în vestul, nordul și centrul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 12 grade, cu cele mai mari valori în zonele deluroase din Muntenia, iar cele minime se vor situa între -8 și 0 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -15 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

Previous Story

Brașov. Semnezi? „Petiție privind îmbunătățirea frecvențelor liniilor 28, 15 si 25 ale RATBV care deservesc cartierul Avantgarden Bartolomeu”

Next Story

Brașov. Elevi bătuți la o școală de elită, de un an de zile. „Au fost niște bătăi cu niște găști de copii, pe acolo, au dat foc la o toaletă, copiii sunt bătuți prin curtea școlii, prin clase”