Last Updated on ianuarie 11, 2024 Parcul Național Piatra Craiului, aflat lângă Brașov este populat de o multitudine de animale sălbatice, de la urși și cerbi, până la râși sau mistreți. Pentru a supraveghea și pentru a înțelege viața animalelor din pădurile din Crai, rangerii rezervației au montat camere de luat vederi în locurile în care viețuitoarele și-au făcut un obicei de a apărea, scrie Biz Brașov.
„Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.
Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, precizează Romsilva, conform G4Media.
Rangerii şi ghizii turistici din unele zone ale ţării organizează, contra cost, chiar excursii pentru cei interesați să audă boncănitul cerbilor în habitatul lor natural. Prețul diferă în funcție de numărul de persoane și în funcție de pachet.
Se pleacă de la 500 de lei pentru un grup de maxim patru persoane, pentru o vizită în pădure de aproximativ șase ore, şi se ajunge și la 3.400 de lei de persoană pentru patru zile, inclusiv cazare cu pensiune completă, scrie brasov.net.
Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Dintre acestea peste 6.000 de hectare sunt protejate.