(Video) “Vrea bani, vrea bani!”. Un preot s-a aruncat în fața cortegiului pentru a opri o înmormântare. Mai multi oameni au reușit să ia sicriul şi să se îndrepte spre groapă, însă preotul nu s-a lăsat

Last Updated on ianuarie 24, 2024 Înmormântare cu scandal din cauza unui preot care s-a aruncat în fața unui cortegiu funerar pentru a împiedica familia să-l înmormânteze pe răposat după altă rânduială decât cea ortodoxă. Arhiepiscopia îl apară şi susţine că ar fi alunecat în faţa maşinii funerare. Părintele le-ar fi spus enoriaşilor că bărbatul decedat şi-a exprimat dorinţa de a fi îngropa creştineşte.

Ultimul drum s-a transformat într-o scenă revoltătoare. Preotul din satul Gura Solcii, Suceava, a ajuns pe jos, în faţa maşinii funerare. S-ar fi împotrivit ca decedatul să fie îngropat după alte reguli decât cele ortodoxe. Poliţiştii n-au mai făcut faţă gloatei înfuriate, scrie observatornews.ro.

(Video) "Vrea bani, vrea bani!". Un preot s-a aruncat în fața cortegiului pentru a opri o înmormântare. Mai multi oameni au reușit să ia sicriul şi să se îndrepte spre groapă, însă preotul nu s-a lăsat 1

Murdar de noroi şi încercuit de poliţişti, duhovnicul a continuat ”să încaseze” jigniri. “Poate a luat vreun drog, ceva. Joacă teatru! Îi e rău, dar telefonul din mână nu-l scapă! Vrea bani! Vrea bani!”, comentează martorii.

Defunctul era creştin ortodox, însă soţia sa şi alţi doi copii au trecut la o altă religie.

Femeie: Nu te vrem! Eu sunt fata mortului. Nu te vreau!
Preot: În numele Domnului, să ne laşi în pace!

La un moment dat, mai mulţi oameni au reuşit să ia sicriul şi să se îndrepte spre groapă, însă preotul nu s-a lăsat: “Părinte, liniştiţi-vă! E beat! Să-i pui fiola, că e beat!”

Nu a fost de acord, deşi familia a vrut să achite taxele de îngropare, tot ce trebuie. El a refuzat! A zis că eu vreau să stau aici, jos. Nu a vrut să se mai ridice. Ca să ne blocheze drumul“, spune Daniel Cozachevici, pastor.

În timp ce polițiștii încercau să-l ridice pe preot, martorii i-au adresat acestuia mai multe injurii. Potrivit sursei menționate mai sus, aceștia ar fi insinuat faptul că preotul vrea doar bani sau că ar fi consumat droguri, scrie kanal D.

După înmormântare, când cimitirul s-a golit, preotul a ţinut să-şi facă datoria până la capăt. A mers la mormânt să aprindă o lumânare, dar şi să imortalizeze momentul. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a explicat incidentul.

“A fost acolo un moment neplăcut, nu se ştie din ce motiv a căzut părintele, dacă a alunecat sau dacă, cuprins de emoţia şi de tensiunea momentului a căzut, dar cert este că s-a creat o tensiune”, a declarat Alexandru Flavian Sava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopia încearcă să stabilească dacă preotul are vreo vină în tot scandalul iscat, iar poliţiştii fac şi ei cercetări pentru împiedicarea exercitării libertăţii religioase. Primăria are în plan ca pe viitor să separe mormintele din cimitirul din Gura Solcii, ca fiecare religie să aibă un număr de locuri alocat.

Mai mulți tineri pe sanie şi schiuri, traşi de mașina unui preot în drum spre biserica din Ciosa

Un moment de distracție putea să se transforme într-o adevărată tragedie pentru mai mulți tineri din localitatea Piatra Fântânele, din judeţul Bistriţa-Năsăud, care s-au urcat pe sănii şi schiuri şi s-au legat de maşina preotului din sat, scrie spynews.ro.

În apărarea preotului a intervenit chiar soția sa, care susține că nu ar fi vorba de un drum public, ci de nişte cărări.

Mai mult decât atât, preoteasa a ținut să precizeze că ideea părintelui a fost aceea de a bucura tinerii care şi-au dorit să ajungă la Sfânta Liturghie.

Ca să vedeţi cât de iubitor este un grup de tineri pentru biserică şi pentru Hristos, dimineață i-am luat de la Piatra Fântânele şi îi aducem până la biserică şi sunt în spate cu săniile și cu schiurile“, a specificat preotul în filmuleţul postat pe pagina de Facebook a parohiei.

Previous Story

(Video) Un țurțur uriaș căzut de pe un TIR sparge parbrizul unei mașini. Mărturia șoferului: „Dacă trăgeam dreapta, intram sub TIR şi dacă trăgeam stânga eram în parapet”

Next Story

(Video) O șoferiță beată și drogată s-a răsturnat cu mașina când era urmărită de polițiști