Profesor din Brașov, acuzat că-și hărțuiește elevii cu sute de mesaje. „Am făcut tot ce am putut să expun un profesor prădător, periculos pentru copii”. Reacția Inspectoratului Școlar

Last Updated on ianuarie 23, 2024 Un profesor de la Liceul Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov este acuzat i-ar fi hărțuit pe elevi cu sute de mesaje. Dascălul este acuzat că de foarte mulți ani ar aborda băieți cărora le predă la clasă și le-ar face avansuri atât în mod direct, cât și pe rețelele sociale.

Cazul lui a fost făcut public de „Justițiarul de Berceni”, așa cum își spune: „Către Inspectoratul Școlar Județean Brașov: Poate nu ar fi nevoie de mine dacă ați acționa clar și concis ori de câte ori un elev sesizează astfel de situații. Exact cum este societatea, același comportament de blamare a victimei o găsim și în școli (…)

Profesor din Brașov, acuzat că-și hărțuiește elevii cu sute de mesaje. „Am făcut tot ce am putut să expun un profesor prădător, periculos pentru copii”. Reacția Inspectoratului Școlar 1

Aveți nevoie de oameni ca mine ca să puteți da vina pe ei când vă este prezentată incompetența, dar lumea vede de această perdea de fum. Eu am venit fără circ și fără spectacol, profesorul dumneavoastră a decis să fugă de un dialog, iar eu nu sunt omul să renunț ușor la a prezenta o problemă de interes public.

Considerați ce vreți despre mine, căci la sfârșitul zilei eu sunt mulțumit de mine. Am făcut tot ce am putut să expun un profesor prădător, periculos pentru copii”, a scris Justițiarul de Berceni pe contul oficial de Facebook, conform brasov.net.

Poliția a fost sesizată de directorul unității de învățământ, care a demarat și o anchetă internă, după ce un bărbat a încercat ieri să forțeze intrarea în colegiu. Acesta ar fi vrut să intre pentru a-l confrunta pe un profesor pe care îl acuză că de comportament și discuții inadecvate cu elevii, scrie mytex.ro.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov, pe de altă parte, precizează că a început o anchetă internă, dar a fost sesizată și poliția. De asemenea, ei mai precizează că niciun elev și nici părinte nu a sesizat aceste fapte, deși acestea s-ar întâmpla de doi ani.

Am luat legătura cu conducerea unității școlare, care, uimitor și pentru noi, nu avea niciun fel de informație și niciun fel de reclamație din partea elevilor sau a părinților la adresa acestui profesor. Ulterior, au început să apară voci, în primul rând din rândul elevilor, dar nu numai, și din rândul părinților, spunând că astfel de manifestări au fost sesizate de încă acum doi ani.

Pentru noi este oarecum uimitor, pentru că mie mi-e greu să cred că din sutele de elevi care s-au perindat la clasa acestui profesor în cei doi ani, n-a existat cel puțin unul care până la momentul acesta să fi sesizat un comportament deviant la domnul profesor. Nici oficial, nici neoficial. Pur și simplu nu au existat astfel de sesizări”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur, potrivit Radio Brasov FM.

Previous Story

Brașov. 14 angajați au fost dați afară de directorul Teatrului „Sică Alexandrescu”. „Dorește să aibă numai oameni care se supun. Nu cârtesc, nu au niciun fel de opinie”

Next Story

Aeroportul Brașov. Macedonschi: „Compania Fly Lili are nevoie de un program de 18 ore pentru curse spre München, Nürnberg, Stuttgart, Viena, Budapesta”