(Video) Profesoară de franceză din Braşov, acuzată de comprtament inadecvat cu elevii. „Dacă ești într-o rochiță se uită, n-ai cum. Cu ce ar trebui să mă îmbrac, să mă îmbrac ca la mănăstire?”

Last Updated on ianuarie 31, 2024 O profesoară de franceză de la Școala Gimnazială 5 din Brașov este acuzată de părinții că folosește cuvinte cu aluzii obsecene în clasă, în discuțiile cu elevii de a șaptea. Iar pe Tiktok postează mesaje legate de expresii românești care, traduse în franceză, sună vulgar.

„Sunt diverse variante de traducere pentru un limbaj explicit, cu mult peste vârsta lor. Se întâmplă diverse referiri spre alte modalități de a-ți câștiga existența, folosind platforme online”, spune un părinte.

(Video) Profesoară de franceză din Braşov, acuzată de comprtament inadecvat cu elevii. „Dacă ești într-o rochiță se uită, n-ai cum. Cu ce ar trebui să mă îmbrac, să mă îmbrac ca la mănăstire?” 1

Îi învață pe copii în loc să folosească cuvinte deocheate din limba română să folosească alte cuvinte aparent inofensive, tot din limba română. Părți anatomice să nu le mai numească cu numele lor rușinos, să numească altfel, țeavă, calorifer, gheată sau nu știu cum, pupăză”, a spus un alt părinte, citat de Stirile Kanal D.

Profesoara, pentru Observator TV: Mă văd şi tânără şi frumuşică. Eu prefer singură să şterg tabla, că o şterg mai bine decât ei. Te apleci, fără să vrei. Dacă ești într-o rochiță se uită, n-ai cum. Cu ce ar trebui să mă îmbrac, să mă îmbrac ca la mănăstire?

Profesoara de franceză are 26 de ani și predă la școala din Brașov de anul trecut. Până acum, niciun părinte nu a făcut vreo reclamație la conducerea unității de învățământ, iar superiorii au aflat abia acum despre videoclipurile dascălului de pe TikTok.

„Pot fi interpretate ca ușor inadecvate pentru un cadru didactic pentru că atunci când vorbim despre un cadru didactic, trebuie să vorbim de o conduită, trebuie să vorbim de o promitate profesională, ori toate acestea n-ar trebui să se regăsească în social media. Trebuie să găsească răspunsuri adecvate și trebuie să canalizeze atitudinea elevilor într-o zonă corectă.

Într-adevăr, ar trebui poate ceva mai multă seriozitate atunci când este vorba de astfel de subiecte”, a declarat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

@profamamaonline Puiul meu în curtea ta.. Cum se spune? Ig: iamandreeacondr #fy #fyromania #foryou #limbafranceza #joke ♬ habits stay high – favsoundds

Un profesor de etică din Brașov este acuzat de elevi că le-ar face avansuri

Un profesor care predă etică și comunicare la un liceu din Brașov este acuzat că ar aborda în privat băieții cărora le predă și că le-ar face avansuri. Fie în mod direct, fie pe rețelele sociale, unde le-ar trimite mesaje și fotografii cu subînțeles. Scandalul a izbucnit după ce activistul civic Justițiarul de Berceni l-a confruntat față în față pe dascăl.

Profesorul a negat toate acuzațiile: “Nu am făcut nimic ilegal”. În paralel, inspectoratul școlar, dar și polițiștii au deschis anchete, scrie Brașov.net. Profesorul predă Etică și comunicare la Liceul Economic “Andrei Bârseanu” din 2011. Un elev povestește cum dascălul îl aborda cu diferite apropouri, chiar în timpul orelor predate la clasă.

Elevii spun că de teama unor posibile repercusiuni, nu au vorbit despre aceste avansuri nici cu diriginții, nici cu directorul liceului. Cazul a devenit public abia după ce activistul civic “Justițiarul de Berceni” a aflat de comportamentul dascălului și, cu dovezile la el, a mers să îl confrunte.

“Nu avem ce discuta. Nu există așa ceva. Nu vă mai luați după alte zvonuri. Vă rog frumos! Nu am făcut nimic ilegal”, a fost reacția profesorului. După izbucnirea scandalului, reprezentanții școlii, dar și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov au deschis o anchetă internă.

S-a discutat cu elevii pe coridor, pentru că a trebuit să vedem ce s-a întâmplat ieri și care este punctul lor de vedere. Nu s-au luat declarații, este o procedură mult mai complicată, fiind minori nu le putem lua declarațiile fără acordul părinților. S-a discutat cu domnul profesor, dânsul spune că nu a făcut așa ceva’, a declarat, Camelia Starețu, directorul Colegiului Economic “Andrei Bârseanu”, conform Digi 24.

Previous Story

(Video) Marian Godină, primul număr de stand-up. Lucian Mândruță: „A fost bun? Mai mult de atât. A fost uman, normal, simpatic, a făcut mișto in primul rand de el însuși si a terminat povestea cu un tort pentru tatăl lui, chemat pe scena din audientă”

Next Story

Milionarul brașovean Călin Donca îl amenință cu judecata pe Dorian Popa. „L-am notificat pe Dorian Popa, cerând daune materiale /Eu ți-am plătit bani pentru promovarea acelui proiect”