Poiana Brașov. Reacția unui turist când a dat de aglomerația infernală din stațiune: „Mă gândeam că o să fie aglomerat, dar nici chiar în halul ăsta.”

Last Updated on ianuarie 25, 2024 Ai nevoie de nervi tari pentru a ajunge sus pe pârtie, în Poiana Brașov. Greșeala majoră este să mergi cu mașina. Durează și 30 de minute ca să găsești un loc de parcare.

În Poiana Brașov, sute de oameni au serbat Unirea, uniți în cozi lungi. Primele: la casieriile de unde au cumpărat ski-pass-uri, unde s-a așteptat măcar o oră. Următoarele: la îmbarcarea în telegondolă. Alte 30 de minute, scrie Stirile Pro tv.

Poiana Brașov. Reacția unui turist când a dat de aglomerația infernală din stațiune: „Mă gândeam că o să fie aglomerat, dar nici chiar în halul ăsta.” 1

Turist: „Mă gândeam că o să fie aglomerat, dar nici chiar în halul ăsta.”

A fost așa din cauză că în fiecare zi de miercuri cei din Brașov plătesc jumătate la transportul pe cablu și miercuri s-au alăturat și ei, în număr mare, celor veniți din alte părți.

Brașovean: „Noi venim de la 80 de km, să sperăm că merită să dăm măcar o tură, două.”

Cu același gând a plecat din București la 6 dimineața și Tudor Coroian. A renunțat însă când a dat cu ochii de atâta lume.

Tudor Coroian, turist: „Nu mai are sens, dar nicio problemă. Mai venim în weekend așa mai pregătiți din timp.”

În Poiana Brașov doar găsirea unui loc de parcare durează o jumătate de oră.
Turist: „Am așteptat să plece cineva și după aceea am parcat și noi.”

Cei mai inspirați au venit cu trenul. Un autobuz îi duce din Gară, direct la telegondolă.
Turist: „E mult mai simplu, pentru că nu sunt locuri de parcare.”
Pârtiile au fost impecabile iar vremea perfectă, cu soare.

Cupa Teleferic la Schi Alpin revine în Poiana Brașov. Peste 100 de copii, la start

Competiția Cupa Teleferic la Schi Alpin revine în Poiana Brașov din ianuarie, anul acesta, după o întrerupere cauzată de pandemia Covid 19 și o alta cauzată de lipsa zăpezii. În 2024, concursul este, din nou, înscris în calendarul competițional național, Ediția a VI-a a Cupei Teleferic, scrie Gandul.

În zilele de 25 și 26 ianuarie pe Pârtia Lupului Superior cei mai buni schiori legitimați din România vin să lupte pentru podium în probele de Slalom și Slalom Uriaș.

Pârtia de competiție va fi la standardele așteptate de sportivi și antrenori pentru că există și implicarea totală și a celor de la Comprest Amenajare Pârtii Poiana Brașov, cei care în acest sezon au făcut adevărate minuni pe domeniul schiabil.

Categoriile de vârstă acceptate în concurs sunt HC, U14 și U16, iar premiile sunt de 1.200 lei pentru ocupanții locurilor 1 atât la fete cât și la băieți, 1.000 de lei pentru locul 2 și 800 de lei pentru cei aflați pe poziția a 3-a la finalul fiecărei probe. E singura competiție de acest gen unde se oferă și premii în bani.

Sportivii lotului național de judo se antrenează în Poiana Brașov

28 de sportivi se antrenează, în aceste zile, în Poiana Brașov. Este vorba de 10 practicanți de judo, care fac parte din lotul național de tineret și 18 din lotul național de juniori. Printre ei se află și Florina Bădiceanu, sportivă susținută de Federația Română de Judo, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2021, care este singura fata din cantonament și care muncește cot la cot cu băieții, potrivit brasov.net.

28 de sportivi se antrenează, în aceste zile, în Poiana Brașov. Este vorba de 10 practicanți de judo, care fac parte din lotul național de tineret și 18 din lotul național de juniori. Printre ei se află și Florina Bădiceanu, sportivă susținută de Federația Română de Judo, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2021, care este singura fata din cantonament și care muncește cot la cot cu băieții, scriu jurnaliștii gandul.ro.

Tinerii sportivi au un program spartan în stagiul de pregătire din Poiana Brașov. Toată lumea trage tare după vacanță și nimeni nu este menajat. Nici măcar Florina Bădiceanu, singura fata din cantonament.

„Sincer, trebuie să mă adaptez la ritmul lor de muncă, nu contează că sunt fată, am același program. Nu mă menajează nimeni”, a declarat Florina Bădiceanu, componentă a lotului național de tineret de judo al României.

Pentru tinerii sportivi susținuți de Federația Română de Judo, fiecare dimineață începe cu „înviorarea” la temperaturi extrem de scăzute.

Publicitate
„Antrenamentele pe zăpadă sunt destul de grele, e zăpada cam până la glezne, alunecăm foarte tare. Prima dată, înainte să începem, trebuie să ne luăm de braț câte 4, 5 și să bătătorim zăpada”, a declarat și Eduard Șerban, component al lotului nțional.

„Dimineața când ieșim la antrenamente pe zăpadă sunt foarte obosit , dar frigul ne revigorează. Putem duce antrenamentul cum trebuie”, a precizat și judoka Darius Dobre.

Previous Story

Alți bani de dat. Pacienții care merg la camera de gardă fără să aibă o urgență sau bilet de trimitere pot fi puși să scoată bani din buzunar

Next Story

60 de urși din Brașov vor fi hrăniți fără contact uman. „Are o unitate centrală, este cu un motor diesel și, de acolo, pe niște cabluri, pleacă niște dispozitive, containere, care ele ajung la punctul fix”