(Foto) Poiana Brașov. Cozi kilometrice la schi. Salvamont: „Nu aşteptaţi să se înnopteze”

Last Updated on ianuarie 22, 2024 Poiana Brașov a fost plină de turiști în weekend. Şi sâmbătă, 20 ianuarie, şi duminică, 21 ianuarie, cozile au fost kilometrice în Poiană, la instalaţiile de transport pe cablu. Cea mai mare aglomeraţie, ca de obicei, a fost la telegondola pentru urcarea spre vârful Masivului Postăvarul, de peste o mie de persoane, în medie.

Au fost createa culoare şerpuite de aşteptare la rând, iar timpul de aşteptare nu a fost chiar aşa de mare, ţinând cont că telegondola are o capacitate destul de mare de transport/oră.
Reprezentanţii Serviciului Salvamont Braşov au prezentat câteva din pericolele la care se expun schiorii care aleg să se distreze în Masivul Postăvaru.

(Foto) Poiana Brașov. Cozi kilometrice la schi. Salvamont: „Nu aşteptaţi să se înnopteze” 1

„Dacă nu cunoaşteţi foarte bine conformaţia masivului, este greu să vă orientaţi şi să schiaţi în afara pârtiei, paralel cu aceasta. Văile din Masivul Postăvaru, unde sunt tentaţi să meargă de cele mai multe ori schiorii, au o dispunere aproape perpendiculară faţă de pârtii, fapt care face ca, odată ce turiştii au intrat pe aceste văi, să le fie imposibil să mai iasă înapoi în pârtie, rămânând blocaţi în zone izolate”, au explicat reprezentanţii Serviciului Salvamont Braşov.

Cei care cad în zăpadă pot rămâne destul de uşor imobilizaţi în aceasta, fapt care le va crea nu numai probleme de mişcare, ci şi de respiraţie. Se poate ajunge în această situaţie deoarece schiatul în pădure presupune deplasarea într-o lumină variabilă, de multe ori insuficientă şi difuză, astfel că obstacolele sunt observate târziu.

(Foto) Poiana Brașov. Cozi kilometrice la schi. Salvamont: „Nu aşteptaţi să se înnopteze” 2

În condiţiile unui strat de zăpadă mare, înaintarea la deal, pentru ieşirea înapoi în pârtie, este foarte anevoioasă, iar acest fapt duce la consumarea unei resurse foarte mari de energie şi la transpirare abundentă. Odată oprite, aceste persoane sunt predispuse la frig, putând intra foarte uşor în stare de hipotermie. Vântul poate accentua şi mai mult această stare de frig.

(Foto) Poiana Brașov. Cozi kilometrice la schi. Salvamont: „Nu aşteptaţi să se înnopteze” 3

Salvamontiştii le transmit şi câteva sfaturi celor care ajung în astfel de situaţii nedorite. „Întoarceţi-vă înapoi pe urmele pe care aţi coborât, dacă este posibil. Anunţaţi echipele Salvamont despre situaţia voastră şi nu aşteptaţi să se înnopteze. Oferiţi coordonate GPS, pentru ca echipele de salvare să vă cunoască poziţia exactă, sau indicaţii cât mai clare. Odată ce aţi anunţat echipele Salvamont despre situaţie, adăpostiţi-vă în proximitatea locaţiei oferite şi rămâneţi pe loc”, spun reprezentanţii Serviciului Salvamont Braşov, conform  adevarul.

După 3 ani de pauză, s-a redeschis patinoarul din Poiana Brașov

Pe lângă schi sau snowboard, turiştii care ajung în aceste zile în Poiana Braşov se pot distra, preţ de câteva ore, și la patinoarul din stațiune.

Acesta a fost redeschis la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, după o pauză de trei ani. Seriile de patinaj sunt de 75 de minute, iar accesul se face după ora 16.00.

“Pe partea de agrement ne bucurăm de redeschiderea Patinoarului din Poiana Brașov, cu un enorm potențial și popularitate. Însă pentru că de 3 ani de zile nu a mai fost deschis, necesită puțină promovare.

Așadar, vă așteptăm, cu drag, la Patinoarul din Poiana Brașov, în fiecare zi, după ora 16.00, mai puțin lunea, când este închis. Tarifele sunt 10 lei pentru închiriere patine adulți și copii, acces patinoar copii – 10 lei, acces patinoar adulți – 25 lei“, a declarat Roxana Cojocea, Președintele Organizației Patronale de Turism Poiana Brașov, pentru Radio Brasov FM.

Previous Story

Foto Brașov. Un bărbat în scaun cu rotile a ieșit, cu lopata, să dea zăpada de pe trotuar. „O astfel de imagine ne lasă fără cuvinte”

Next Story

(Video) Afaceristul brașovean Călin Donca îi învață pe tineri cum să fie milionari. „Copiii mei citesc pe lângă ceea ce au de făcut de la școală și ce le-au dat profesorii, motiv pentru care școala este baza”