O fată de 16 ani a supraviețuit o noapte în pădure, pe ger. „Am chemat în sprijin și elicopterul de la Brașov. E un miracol că am găsit-o în viață după aproximativ 24 de ore”

Last Updated on ianuarie 24, 2024 Peste 100 de oameni au căutat-o pe fata, în vârstă de 16 ani, care suferă de un handicap sever, dispărută ieri, de la o stână din Comarnic. Minora a fost găsită în această după amiază, în jurul orei 15.30, la aproximativ 10 km de locul dispariției, într-o zonă greu accesibilă.

Fata are 16 ani și handicap sever. Nu poate comunica. Am făcut căutarea cu dronele Salvamont și am chemat în sprijin și elicopterul de la Brașov, care este alocat special pentru salvările montane.

O fată de 16 ani a supraviețuit o noapte în pădure, pe ger. „Am chemat în sprijin și elicopterul de la Brașov. E un miracol că am găsit-o în viață după aproximativ 24 de ore” 1

Ținând cont ca era dispărută de ieri după-amiază, e un miracol că am găsit-o în viață după aproximativ 24 ore. Azi noapte au fost temperaturi negative și vânt puternic. Era în stare de hipotermie si avea mici escortații. A fost dusă la Spital Județean Brașov cu elicopterul”, potrivit Salvamont Prahova, scrie Antena 3.

În căutări s-au implicat polițiști, jandarmi, pompieri, salvamontiști, dar și zeci de voluntari. În baza sesizării și având în vedere împrejurările alarmante în care a avut loc dispariția minorei, la fața locului au fost mobilizate forțe sporite, formând echipe mixte, formate din: 42 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigații Criminale.

„În baza sesizării şi având în vedere împrejurările alarmante în care a avut loc dispariţia minorei, la faţa locului au fost mobilizate forţe sporite, formând echipe mixte, formate din: 42 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Investigaţii Criminale, fiind folosit şi un câine de urmă, precum şi poliţişti ai Poliţiilor orăşeneşti Comarnic şi Breaza,

20 de jandarmi montani, 9 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, 28 de lucrători din cadrul Salvamont Prahova, doi lucrători de la Garda Forestieră, 70 de voluntari cu ATV-uri, dar şi un echipaj aerospaţial format din patru persoane. Căutările s-au desfăşurat în cursul zilei de ieri, în cursul nopţii trecute şi continuate astăzi, în zona în care a fost semnalată dispariţia acesteia”, arată Adevarul.

Adolescenta era în stare de hipotermie
Conform salvamontiştilor, minora are handicap sever şi nu poate comunica, iar la momentul găsirii ei în zona Valea Beliei, aceasta era în stare hipotermică şi avea mici escoriaţii, fiind preluată de un elicopter şi transportată la Spitalul Judeţean Braşov.

Surse judiciare au precizat că minora a plecat de la stână împreună cu fratele său mai mic, de 11 ani, care a ajuns la domiciliu, spunând că sora lui s-a rătăcit.  Anchetatorii fac verificări şi în cadrul familiei celor doi copii, scrie G4Media.

Previous Story

Video Poiana Brașov. Cozi uriașe la telecabine. Sute de oameni stăteau umăr la umăr la coadă la telegondolă

Next Story

Mall închis din cauza gândacilor. Insectele erau chiar şi pe holuri. Ce au mai găsit inspectorii la Mall-ul de lângă Brașov