Model pentru Brașov? 7 Pasaje rutiere noi la Oradea. „Au mutat cozile de maşini pe străzile învecinate”

Last Updated on ianuarie 10, 2024 Unii brașoveni suspină după pasaje auto care ar trebui să fluidizeze traficul auto. Suspină degeaba. Nu există concept de fluidizare a traficului. Orice parcare, orice pasaj auto nou nu fluidizează, atrag ca un magnet mai multe mașini sau, ca în cazul Oradiei, mută cozile de mașini pe străzile secundare. Singura soluție de fluidizare a traficului auto este reducerea numărului de autoturisme de pe străzi prin creșterea calității transportului public.

Administrația din Oradea a inaugurat recent 7 pasaje rutiere care ar fi trebuit să facă viața mai ușoară. Surpriză, însă. După milioane de euro cheltuite, „Pasajele de sub pieţele Gojdu şi Cetate mută cozile de maşini pe străzile învecinate”, scriu pe Facebook cei de la ebihoreanul.

Model pentru Brașov? 7 Pasaje rutiere noi la Oradea. „Au mutat cozile de maşini pe străzile învecinate” 1

Traficul auto din Oradea s-a aglomerat imediat după ora 7, pornind dinspre cartierele oraşului spre zona centrală. Astfel, şoferii care au venit dinspre Rogerius spre podul Dacia au circulat bară la bară. După ora 7:15, distanţa dintre zona blocului ANL din strada Ştefan cel Mare până după magazinul Crişul a putut fi străbătută în circa 20 de minute.

Cozile de maşini au început de la intersecţia străzii Republicii cu Bulevardul Dacia, unde semaforul scos din funcţiune lumina intermitent, şi s-au întins rapid în ambele părţi de-a lungul liniei de tramvai, îngreunând inclusiv circulaţia garniturilor.

Începerea şcolii a afectat şi traficul dinspre cartierul Nufărul spre centrul oraşului. „Aproape că nu am avut loc în tramvai. Nu am mai văzut de mult timp aşa înghesuială”, a spus un orădean.

La fel, au apărut cozi de maşini pe străzile care duceau în centru, cum ar fi Horea şi Mihai Viteazul, precum şi pe cele de acces în oraş, cum ar fi Calea Mareşal Averescu. „Cozile de maşini s-au întins de la ieşirea din pasaj până la semaforul de pe Bulevardul Magheru”, a povestit un taximetrist”, au mai scris cei de la ebihoreanul. 

Orădenii „mulțumiți” au comentat pasajele:
„Pasajele vieții sunt o chestie ratată pe bani multi. Din moment ce nu gândești iesri in toate direcțiile poți tot merge înainte și înapoi. Vai de noi că nici gândi nu suntem în stare”

„Înainte de a fi pasajele aveam cel mai relaxat și mai fluent trafic, atât putem, să fim și să facem pe nemulțumiții!”

„Pasajele si parcarea de la Catedrala reprezinta cea mai inutila si costisitoare investitie din epoca betonului, dar indiferent cate asemenea prostii se vor face in Oradea, in anumite ore, aglomeratia nu va fi eliminata”

„Oricâte pasaje și parcări se fac, e aceeași aglomerație!”

„Soluția e simplă – picioarele dacă distanța e de sub 25 min pe jos și tramvaiul, autobuzul sau bicicleta dacă distanța e peste, în funcție și de chef și condiții meteo”

„Nu mi se pare ca pasajul din Oradea de care a auzit toata România merită atâtea laude, am ieșit mult în afara țării și părerea mea e ca pasaje de genu trebuiau făcute acum 10 ani cel putin în România, nu mai e ceva de lăudat ca suntem în urma fata de vest. Va dura foarte mult până când Oradea o sa ajungă să fie la un nivel la cum este Cluj/Timișoara în momentul de față pe când tot acestea două vor fi cu mult în față” este un comentariu pe stiridecluj.ro.

Advertisements
Previous Story

Accident Brașov. 7 victime (3 adulți și 4 copii) transportate la Spitalul Județean. Un microbuz cu 11 persoane a intrat într-un parapet

Next Story

Autostrada Brașov – Ploiești. Firma care a câștigat licitația pentru proiectarea sectorului Cristian – Codlea a fost penalizată. „Prestatorul nu a livrat documentația promisă”