Julia Sauter, legitimată la Corona Braşov, cea mai bună clasare din istoria României la Europeanul de patinaj artistic

Last Updated on ianuarie 15, 2024 Patinatoarea română Julia Sauter, sportivă antrenată de brașoveanul Marius Negrea, legitimată la clubul Corona Brașov, s-a clasat pe locul 9 în proba feminină de la Campionatul European de patinaj artistic din Lituania.

Aceasta este cea mai bună clasare din istorie pentru România la o competiție europeană după ce anul trecut Julia a ocupat locul 10. Titlul european a revenit sportivei belgiene Loena Hendrickx, scrie Radio Brasov FM.

Julia Sauter, legitimată la Corona Braşov, cea mai bună clasare din istoria României la Europeanul de patinaj artistic 1

Sauter, sportiva legitimată din acest sezon la Corona Brașov a încheiat concursul cu 168.40 puncte, ea fiind pe locul 10 după programul scurt.

În vârstă de 26 de ani, Julia Sauter are dublă cetăţenie româno-germană şi reprezintă România din 2011. Ea locuiește și se antrenează în Germania.

Cealaltă patinatoare din ţara noastră, Ana Sofia Beşchea, nu a reuşit să se califice pentru programul liber, scrie brasov.net.

La rândul său, brașoveanul Marius Negrea este fost campion național al României și a participat la doua ediții ale Jocurilor Olimpice, iar în 1992 s-a clasat pe locul 15 la Campionatele Europene. După retragere, a devenit antrenor, pregătind cele mai importante nume din patinajul românesc, printre care Gheorghe Chiper, Adrian Matei, Roxana Luca și acum Julia Sauter.

Previous Story

Foto Brașov. Biserica distruge raiul natural din mijlocul Munţilor Făgăraş. „De ce vrem să o distrugem cu lăcomie?”

Next Story

Foto/Video Brasov. A înghețat Cascada 7 Scări. Peisaj de basm în masivul Piatra Mare