Încep discuțiile. Primarul prezintă zona în care mașinile brașovenilor și turiștilor vor fi interzise în weekend. „Vorbim de o zonă care se supra-aglomerează cu ocazia sărbătorilor, dar și a weekendurilor”

Last Updated on ianuarie 22, 2024 Primarul Allen Coliban consideră că 5.000 de autoturisme sunt suficiente în cartierul său Șchei, astfel că va interzice accesul pentru toate autoturismele brașovenilor din alte cartiere precum și autoturismele turiștilor, de vineri seara până duminică seara.

În acest sens, Primăria Brașov anunță că va demara procesul de dezbatere publică a proiectului de Regulament privind restricționarea accesului auto în Centrul Istoric al municipiului Brașov, scrie mytex.ro.

Încep discuțiile. Primarul prezintă zona în care mașinile brașovenilor și turiștilor vor fi interzise în weekend. „Vorbim de o zonă care se supra-aglomerează cu ocazia sărbătorilor, dar și a weekendurilor” 1

Zona la care ne referim cuprinde vechea cetate și cartierul Șchei, adică tot ceea ce începe de la Bulevardul Eroilor și până la Pietrele lui Solomon, între Drumul Poienii și Tâmpa – o zonă care are două puncte principale de acces, strada Mureșenilor și strada Castelului.

Vorbim de o zonă care se supra-aglomerează cu ocazia sărbătorilor, dar și a weekendurilor în care vin foarte mulți turiști. Până la sfârșitul lunii februarie, când proiectul va fi prezentat Consiliului Local, încercăm să îi dăm acea formă prin care să descongestionăm traficul, dar fără a crea un efect negativ pentru cei care locuiesc sau lucrează în zonă, precum și pentru cei care trebuie să ajungă la anumite destinații – de la curieri și cei care asigură transport public, până la cei care vor să participe la evenimentele religioase (cum ar fi botezuri, nunți, înmormântări) sau care trebuie să facă diverse reparații la imobilele din zonă”, a precizat primarul Allen Coliban, citat de bzb.ro.

Calendarul consultărilor publice:
– 23 ianuarie: instituțiile publice care își desfășoară activitatea în zona vizată;
– 23 ianuarie: instituțiile de cult care își desfășoară activitatea în zona vizată;
– 26 ianuarie: cu reprezentanții platformelor de ridesharing (Uber, Bolt) și cele de livrare la domiciliu (Glovo, Tazz etc.);
– 26 ianuarie: firmele de curierat;

– 1 februarie, ora 16.00: reprezentanții companiilor din sectorul HoReCa. În cadrul acestei întâlniri se va discuta și despre regulamentul de publicitate și regulamentul care privește terasele. Cei interesați pot participa la discuții pe platforma Zoom (link: https://us06web.zoom.us/j/85093775434?pwd=dQ9VIs3t5c3ExbgOr4xIp4ypTeHhZC.1. Meeting ID: 850 9377 5434, Passcode: 852946;

– 5 februarie, ora 15.00, cu persoanele juridice din zonă, întâlnirea va fi deschisă pentru toți reprezentanții firmelor care sunt interesate de introducerea acestor restricții de circulație. Linkul pentru conectare pe platforma Zoom este https://us06web.zoom.us/j/88598167318?pwd=IUkg4h5abmatqyGUnEd75oQCklSDLm.1 (Meeting ID: 885 9816 7318. Passcode: 382884);

– 5 februarie, ora 17.00, persoanele fizice. Linkul pentru conectarea pe platforma Zoom este https://us06web.zoom.us/j/88598167318?pwd=IUkg4h5abmatqyGUnEd75oQCklSDLm.1. Meeting ID: 885 9816 7318. Passcode: 382884).

Municipalitatea le amintește brașovenilor că au obligația să curețe zăpada din fața proprietăților

În altă ordine de idei, municipalitatea le amintește brașovenilor că au obligația să curețe nu numai trotuarele, ci și țurțurii care se formează pe clădiri și care ar putea reprezenta o amenințare pentru cei care trec pe lângă construcție.

Conform prevederilor legale, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice au obligația să curețe trotuarele din fața proprietăților, mai ales din zonele intens circulate.

Totodată, aceeași obligație se aplică și țurțurilor de la cornișă, acolo unde se învecinează cu domeniu public. În cazul în care nu respectă aceste prevederi legale, ei sunt pasibili de amendă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, citat de Radio Brasov FM.

Echipe ale Poliției Locale Brașov au pornit în control prin oraș pentru verificarea modului în care sunt curățate trotuarele.

Previous Story

Ciclonul Isha lovește România. Cum va fi vremea la Brașov

Next Story

Brașov. Clădirile din sticlă, mortale pentru păsări. „În momentul în care soarele bate sub un anumit unghi, ei nu văd sticla clădirii şi nici a parapeţilor şi atunci se izbesc. Cele mai multe nu se mai ridică de acolo”