O garsonieră de doar 22 mp se vinde în Cluj la un preț astronomic! Care sunt prețurile în Brașov

Last Updated on ianuarie 24, 2024 O garsonieră de doar 22 de metri pătrați se vinde la preț de apartament în Cluj Napoca. Proprietarii de imobiliare au pierdut de mult simțul realității.

Garsoniera este situată în cartierul Gheorghieni din Cluj-Napoca, cu o suprafață de 22 de metri pătrați, și se află la vânzare la prețul de 105.000 de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 4.7727 euro/metru pătrat, informează stiridecluj.ro.

O garsonieră de doar 22 mp se vinde în Cluj la un preț astronomic! Care sunt prețurile în Brașov 1

Anunțul agenției imobiliare prezintă locuința ca fiind o “investiție la cheie” și întreabă potențialii cumpărători dacă își doresc să facă o investiție sau caută o soluție mai rentabilă decât depozitele bancare.

“Îţi doreşti să faci o investiţie? Vrei o soluţie mai buna pentru randamente mai bune decât cele bancare? Daca tot ce am spus până acum este adevărat, dorim să-ţi prezentam investiţia noastră la cheie!”, este descrierea agenţiei din anunţul de vânzare.

Cu o suprafață atât de mică, mulți observatori ar putea considera prețul ridicat al garsonierei nejustificat, chiar dacă aceasta este utilată și decorată într-un mod contemporan și se află într-o zonă de interes.

Care sunt prețurile în Brașov

Pe parcursul anului trecut, numărul celor interesați de locuințele din Brașov l-a depășit pe cel aferent altor centre regionale majore din țară precum Cluj-Napoca, Iași sau Constanța, orașul fiind considerat o destinație atractivă pentru investitorii care vor să-și securizeze economiile în imobiliare.

Am încheiat luna decembrie cu un preț mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare de 1.747 euro/mp util, cu aproape 11% mai mare decât în decembrie 2022, fapt ce a poziționat orașul Brașov pe locul al doilea la nivel național în privința prețurilor, după Cluj-Napoca.

Majorările au fost vizibile pe ambele segmente de piață, mai mari fiind cele apărute în cazul apartamentelor din imobile vechi. Chiar și în aceste condiții, apartamentele noi se vând la prețuri mult mai mari față de cele vechi. Prețul mediu solicitat de dezvoltatori atinge 2.044 euro/mp util, conform datelor Imobiliare.ro.

300 euro/lună, chiria pentru o garsonieră

Chiriile nu au stat nici ele pe loc. În ianuarie, o garsonieră în Brașov poate fi închiriată, în medie, cu 300 euro/lună, după scumpiri cu circa 13% față de perioada similară a anului trecut.

Proprietarii le cer chiriașilor 460 euro/lună pentru un apartament cu 2 camere și 600 euro/lună pentru o locuință cu 3 camere, potrivit Biz Brasov.

Prețurile variază, însă, de la un cartier la altul și în funcție de dotările și de facilitățile de care dispune proprietatea. Astfel, te poți aștepta să plătești și 1.000 euro/lună, dacă te orientezi spre un apartament situat în zona Calea Poienii, respectiv 700 euro/lună pentru unul în Prund-Șchei.

Cei care caută locuințe de închiriat la prețuri cât mai accesibile trebuie să se îndrepte spre zone precum Florilor-Craiter sau Scriitorilor. În acest caz, apartamentele se închiriază, în medie, cu 370 euro/lună, respectiv cu 400 euro/lună.

Previous Story

Mall închis din cauza gândacilor. Insectele erau chiar şi pe holuri. Ce au mai găsit inspectorii la Mall-ul de lângă Brașov

Next Story

(Video) Şoferul care circula cu Rolls-Royce decapotabil prin zăpadă, s-a ales cu dosar penal și a rămas fără limuzină