Last Updated on ianuarie 31, 2024 Lanțul de magazine Lidl este prezent în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. Retailerul se pare că pune preț foarte mult și pentru angajații săi, dovada cea mai clară fiind salariile oferite pe diferite posturi.
Pe site-ul oficial al retailerului există anunțuri de angajare în acest sens. Pe lângă salariu, o femeie de serviciu de la Lidl se bucură și de alte avantaje. Printre acestea se numără tichetele de masă, bonuri, dar și sporuri. Astfel, suma lunară încasată poate crește chiar și cu aproape 1.000 de lei, informează fanatik.ro.
Suma diferă în funcție de programul de lucru ales. Astfel, pentru un program de patru ore, o femeie de serviciu ajunge la un salariu brut de 2.200 de lei. Iar cu tot cu bonusuri, tichete și sporuri, suma crește la 3.075 brut lunar.
Există însă și posturi cu normă întreagă. Astfel, o femeie de serviciu de la Lidl ajunge la un salariu brut de 4.400 de lei dacă optează pentru un astfel de post. Iar cu restul beneficiilor, suma brută lunară oferită ajunge undeva pe la 6.150 de lei brut.
Iar retailerul nu oferă doar beneficii financiare, ci și de dezvoltare. Angajații au un mentor dedicat și învață constant lucruri noi. De asemenea, cei care aleg să lucreze ore suplimentare, sunt și ei recompensați pe măsură.
Responsabilitățile unui angajat la curățenie de la Lidl
Anunțurile Lidl cu privire la recrutare menționează și care sunt responsabilitățile postului de „pesonal de serviciu”. Mai exact, un angajat la curățenie trebuie să facă curat aât în interiorul, cât și în exteriorul magazinului, „cu precădere în grupurile sanitare și parcare, dar și pe sala de vânzare”.
Trebuie să strângă ambalajele de carton și foliile aflate pe sala de vânzare și asigurarea nivelului optim al consumabilelor.
Compania mai cere ca personalul de serviciu să asihure curățenia și igienizarea aparatului de reciclare (RVM) și a incintei în care acesta este plasat, precum și a spațiilor de colectare selectivă.
Lidl are în acest moment disponibile 133 de posturi pentru personal de serviciu, majoritatea cu program de muncă redus, în toată țara.
Mii de români, trecuţi de 35 de ani, se întorc pe băncile universităţilor. Diploma de licenţă poate face diferenţa la salariu
Mii de români, trecuţi de 35 de ani, se întorc pe băncile universităţilor sau ajung chiar pentru prima dată la facultate. Fie că vor o altă meserie, un salariu mai mare sau pur şi simplu o diplomă, studenţii trecuţi de prima tinereţe sunt foarte conştiincioşi.
Mirela Zivari este psiholog şi profesează de mai bine de 20 de ani. Nu are de gând să renunţe la această meserie, dar în urmă cu câţiva ani s-a înscris la Facultatea de Drept – o altă pasiune din tinereţe. Este deja anul 4 la Drept, are doi copii şi un job solicitant, dar îşi face timp şi pentru cursuri şi examene.
„Sunt doar scuze pe care le invocăm de foarte multe ori atunci când nu vrem să recunoaştem că nu avem un bun management al timpului sau nu avem suficientă motivaţie. Poti să gaseşti şi timp pentru învăţat, şi pentru familie”, spune ea, potrivit Antena 3.
Tot de dragul copiilor, un şofer de autobuz a ajuns student în anul 3, la inginerie mecanică, la Politehnica Bucureşti. Decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică spune însă că cei mai mulţi dintre studenţii trecuţi de prima tinereţe urmează facultatea cu scopul de a-şi schimba meseria.
Mulţi dintre studenţi cu vârste peste 35 de ani s-au înscris şi la facultăţile de Limbi Străine, Comunicare, Arte şi Psihologie. Spre deosebire de adulţi, prea puţini absolvenţi de liceu îşi doresc studii superioare. Preferă să se angajeze pentru a câştiga bani şi experienţă.
Diploma de licenţă poate face însă diferenţa la salariu între doi candidaţi cu aceeaşi experienţă.
În acest an universitar, s-au înscris aproximativ 35.000 de studenţi cu vârste peste 35 de ani. Numărul lor este cu 60% mai mare față de cifrele înregistrate în urmă cu un deceniu.