Deputatul brașovean Gabriel Andronache: Brașov, 15 Noiembrie 1987, devine filă de istorie în manualele școlare!

Last Updated on ianuarie 30, 2024 Deputatul brașovean Gabriel Andronache  (PNL) a anunțat că Revolta anticomunistă de la Brașov din 1987 va avea un titlu distinct în capitolul dedicat mișcărilor de contestare a regimului comunist în manualul de liceu „Istoria comunismului în România” cu predare din 2025.

Inițiativa ministrului liberal, Adrian Veștea, ca revolta eroilor brașoveni din 1987 să fie pagină de istorie în manualele școlare se materializează prin demersul nostru parlamentar și cu sprijinul doamnei ministru Ligia Deca.

Deputatul brașovean Gabriel Andronache: Brașov, 15 Noiembrie 1987, devine filă de istorie în manualele școlare! 1 Deputatul brașovean Gabriel Andronache: Brașov, 15 Noiembrie 1987, devine filă de istorie în manualele școlare! 2

Am adresat Ministrului Educației o întrebare parlamentară de a ne comunica când devine realitate inițiativa ministrului Veștea.
Răspunsul Ministerului Educației este clar:

Revolta anticomunistă de la Brașov din 1987 va avea un titlu distinct în capitolul dedicat mișcărilor de contestare a regimului comunist în manualul de liceu „Istoria comunismului în România” cu predare de anul viitor. De asemenea, Revolta muncitorească de la Brașov din 15 Noiembrie 1987 va fi studiu de caz în manualul opțional intitulat „Istoria revoluției române din 1989”, ca precursoare a revoluției din Decembrie ’89.

Este o bucurie să constat că eroii noștri brașoveni din 15 Noiembrie 1987 devin filă de istorie națională în manualele școlare. Cinste lor!”, a transmis deputatul PNL Brașov, Gabriel Andronache.

Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987 este marcată, începând din 2021, la data de 15 noiembrie, când în 1987, a avut loc una din primele revolte pe scară largă împotriva regimului ceauşist.

Deputatul brașovean Gabriel Andronache: Brașov, 15 Noiembrie 1987, devine filă de istorie în manualele școlare! 3

Revolta anticomunistă de la Braşov “a fost acţiunea care a şubrezit zidul comunist construit în jurul României, zid care s-a prăbuşit, în 1989, prin sacrificiul tinerilor care au ieşit în stradă în luna decembrie a acelui an însângerat. Fără revolta din 15 Noiembrie 1987, probabil, nu erau posibile evenimentele din 22 Decembrie 1989.

Luptătorii anticomunişti din 15 Noiembrie 1987 au arătat că este posibil să te opui dictaturii comuniste, în mod spontan! Din acest motiv este relevantă şi trebuie cinstită cum se cuvine Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987, an de an, în data de 15 noiembrie” se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Previous Story

Video Brașov. Vlad Petreanu: „Mi-a scris doamna cu paharul. Pare că regretă gestul și a înțeles ce era de înțeles. Mesajul ei”

Next Story

Două femei, lovite mortal de un autoturism. Șoferul venea de la o înmormântare, iar femeile de la un priveghi