De astăzi, brașovenii, printre primii care primesc 500 de lei de copil. “La Brașov suntem norocoși pentru că am primit în data de 27 decembrie cardurile”

Last Updated on ianuarie 10, 2024 Peste 15.000 de elevi cu situaţii financiare dificile vor primi, începând de azi, 10 ianuarie, tichetele educaţionale, care ar fi trebuit să ajungă la ei încă din toamna anului trecut. Este vorba despre tichetele în valoare de 500 de lei, acordate într-o singură tranşă pe an, iar cu acestea pot fi cumpărate doar rechizite şi alte lucruri necesare pentru şcoală, anunță bzb.ro.

Întârzierea a fost cauzată de procedurile ministeriale, care nu au fost finalizate la timp și, mai mult, deși tichetele au fost trimise în teritoriu, încă nu pot fi distribuite peste tot. Brașovul, însă, va începe de miercuri distribuirea.

De astăzi, brașovenii, printre primii care primesc 500 de lei de copil. "La Brașov suntem norocoși pentru că am primit în data de 27 decembrie cardurile” 1

La Brașov suntem norocoși pentru că am primit în data de 27 decembrie cardurile pentru aproape trei sferturi dintre beneficiari, unul dintre puținele județe în care aceste carduri au fost livrate. Și spun norocoși, deși meritul revine conducerii Inspectoratului Școlar Județean Brașov, care, prin demersurile realizate, a obținut prioritizarea județului nostru.

În ceea ce privește procedura de distribuire, care cuprinde și modelele de procese verbale de predare-primire între inspectorate și unități și între unități și beneficiari, MIPE ar fi trebuit să o transmită până la acest moment. Noi am decis că vom începe distribuirea pe baza unor documente de predare-primire elaborate de noi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, pentru Radio Brasov FM.

Dintre cei 15.800 de beneficiari îndreptățiți a primi aceste tichete, sunt aproximativ 1.400 care nu au toate informațiile complete în baza de date, după cum a mai precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar.

Conform prevederilor legale, în anul şcolar 2023-2024, pentru tichetele sociale pe suport electronic sunt eligibili: preşcolarii înscrişi în învăţământul de stat, care au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent, au vârsta maximă de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent, iar venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei, anunță mytex.ro.

De asemenea, beneficiază de tichete elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, înscrişi la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.’

Previous Story

(Video) Primăria Brașov ironizează Primăria Iași, după ce ninsoarea le-a blocat orașul. „Arătăm Primăriei Iaşi cum arată utilajele de deszăpezire”

Next Story

Accident Brașov. 7 victime (3 adulți și 4 copii) transportate la Spitalul Județean. Un microbuz cu 11 persoane a intrat într-un parapet