Minus 23 de grade Celsius, lângă Brașov. Un nou episod de ger lovește România. Cum va fi vremea la Brașov

Last Updated on ianuarie 29, 2024 Minus 23 de grade Celsius s-au înregistrat în această dimineață la Întorsura Buzăului. Localitatea din județul Covasna este considerată „polul frigului” din România.  Și la Brașov a fost frig. Când la Întorsura Buzăului, la orele 7.00, termometrele arătau minus 23 de grade Celsius, la stația meteo de la Ghimbav, potrivit ANM, temperatura era de 10 grade Celsius, scrie mytex.ro.

Urmează o perioadă cu temperaturi scăzute, temperaturi care se vor apropia de -16 spre -18 grade în estul Transilvaniei, iar aceste temperaturi le vom avea cel mai probabil marți dimineață, dar și miercuri dimineață. Temperaturi similare de altfel vor fi în întreaga țară.

Minus 23 de grade Celsius, lângă Brașov. Un nou episod de ger lovește România. Cum va fi vremea la Brașov 1

O vreme rece pe timpul nopților și dimineților, cu temperaturi între -10 și 0 grade în general, cele mai coborâte temperaturi fiind în estul Transilvaniei.

Desigur, și la munte o vreme rece, iar episodul de ninsori și vânt se încheie astăzi. Totuși, mai avem parte de vânt intens în zone montane înalte.

Așadar, este iarnă autentică la munte, iar stratul maxim de zăpadă atins în această iarnă îl avem la stația meteo Bâlea, unde avem un strat de 126 de centimetri. Deci, iarnă autentică la munte.

A mai nins și prin Transilvania, prin Moldova, însă stratul de zăpadă s-a depus doar local. În zilele următoare vom avea parte de o vreme stabilă, ținând cont că presiunea atmosferică va cunoaște o creștere semnificativă în următoarele două zile.

Dacă acum presiunea atmosferică este de 765 mm coloană de mercur, marți dimineață am putea să avem o valoare destul de mare spre 775-780 mm coloană de mercur, iar asta înseamnă condiții de stabilitate.

Este important de menționat faptul că ar putea să apară ceața în zonele joase de relief, condiții așadar de stabilitate în care și poluarea în marile orașe poate să crească, ținând cont că nu va mai fi vânt.

Vor fi condiții de calm atmosferic în mai toată țara, iar schimbarea o așteptăm undeva spre mijlocul săptămânii, miercuri sau joi, când începe un proces de încălzire.

Așa că luna februarie debutează cu o vreme din ce în ce mai caldă. S-ar putea ca în weekendul viitor să avem temperaturi de peste 10 grade Celsius în mare parte din țară, un debut de februarie cu temperaturi așadar mai ridicate, dar și cu vânt intens în nou în zona de munte.

Şi tot în a doua jumătate a săptămânii reapar precipitațiile, mai ales în nordul, centrul țării și pe la munte, dar odată cu această încălzire, ne așteptăm la precipitații mai ales sub formă de ploaie și doar pe crestele munților să mai fie lapoviță și ninsoare.

Până atunci, într-adevăr, temperaturi scăzute. Până miercuri dimineață sau chiar joi dimineață ne vom confrunta cu aceste temperaturi destul de coborâte, mai ales pe timpul nopților și dimineților.

Ziua, temperaturile sunt însă plăcute, în general pozitive, cuprinse între 0 și 7 grade, cu valori ce-i drept mai coborâte tot în estul Transilvaniei, unde noaptea va fi ger”, a spus Mihai Huștiu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), duminică, la Antena 3 CNN.

Minus 23 de grade Celsius, lângă Brașov. Un nou episod de ger lovește România. Cum va fi vremea la Brașov 2

Temperaturi minime înregistrate în această dimineață:
– 23 grade Întorsura Buzăului
– 17 grade Joseni
– 15 grade Miercurea Ciuc
– 15 grade Târgu Secuiesc
– 14 grade Sfântu Gheorghe CV
– 14 grade Topliţa

Temperaturi de 15 grade, spre finalul săptămânii
Vestea bună este că de miercuri ar trebui să scăpăm de ger.

Cerul se va degaja, atmosfera se va încălzi, astfel că, în sud-est, în sud şi în sud-vest, spre final de săptămână, ar trebui să ne bucurăm de 12 până la 15 grade Celsius, anunță Observator Tv.

Advertisements
Previous Story

Brașovean arestat pentru că şi-a ucis tatăl, a cărui mână a fost aruncată pe un teren din culoarul Rucăr-Bran

Next Story

Noi detalii în cazul crimei din Brașov. Mâna victimei a fost găsită pe un teren de pe culoarul Rucăr-Bran