Brașovenii care au câini periculoși sunt obligați să plătească RCA. Cât costă o asigurare pentru câine

Last Updated on ianuarie 11, 2024 Guvernul  a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a introdus obligativitatea de a asigura anumite rase de câini, considerate violente. Un fel de RCA pentru animale, care să acopere daunele provocate unor terți, scrie economica.net.

Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) numărul 55/2002 obligă toți proprietarii de câini periculoși să își cumpere asigurare de răspunderi pentru acoperirea eventualelor daune pe care animalul de companie le poate provoca.

Brașovenii care au câini periculoși sunt obligați să plătească RCA. Cât costă o asigurare pentru câine 1

Asigurarea poate fi cumpărată în aceleași condiții și de proprietarii de câini care nu sunt pe lista de animale periculoase, iar aruncând o privire asupra tragediilor provocate de câini nesupravegheați utilitatea unei astfel de asigurări este destul de clară. Distrugerile provocate de un câine, incluzând aici daunele pe care o persoană vătămată le poate cere, pot ajunge ușor la mii sau zeci de mii de euro.

Asigurarea de tip RCA se face pentru mai multe categorii de câini, împărțite pe categorii.

Rase de câini agresivi: Pit Bull, Boerbull, Bandog, Metisii acestora.
Rase de câini periculosi: Bull Terrier, Staffordshire, American Staffordshire Terrier, Rottweiller, Tosa, Dog Argentinian, Fila Brazilerio, Mastino Napolitano, Ciobanesc caucazian, Mastiff, Cane Corso, Metișii acestora.

Deținătorii de câini considerați periculoși sau agresivi au obligația de a afișa pe ușile proprietăților lor inscripții de genul: “Câine rău” sau “Atenție, câine periculos” pentru a anunța existența unui astfel de patruped.

Sunt, de asemenea, obligați prin lege să îi înregistreze la asociațiile chinologice si la Poliție precum și la respectarea legislației în legătură cu plimbarea lor în lesă specială, cu sistem de siguranță și cu botniță.

Pentru o acoperire de 50.000 de euro, conform condițiilor pe care le puteți urmări mai jos, prima anuală, adică prețul asigurării, este de aproximativ 970 de euro. Pentru o sumă asigurată de 5.000 de euro, prima anuală nu sare de 100 de euro, cât o asigurare de locuință în București, sau jumătate din costul unui RCA mediu, conform studiifinanciare.ro.

Si-a abandonat cainele si a fost amendat cu 15000 lei

15000 lei va plati amenda un barbat din Gherla care si-a aruncat cainele in drum, in fata portii, pe motiv ca nu il mai vrea. Animalul loial a incercat ore intregi sa deschida poarta sau chiar chiar sa sara peste ea, lucru care a atras atentia trecatorilor.

Dupa ce o postare online s-a viralizat, s-au sesizat si cei de la Politia Animalelor, care au constat doar ca patrupedul nu este in pericol. Politia Locala in schimb l-a amendat pe proprietar cu 500 lei, iar a doua zi, cand opinia publica a facut presiuni, si Politia Animaleor a aplicat o amenda de 15000 lei, scrie Gherla.info.

Faptele pentru care barbtul va plati sunt abandon, lipsa sterilizarii cainelui si lipsa microcipului. Cainele, un pui in varsta de 4 luni a fost adoptat de un barbat din Cetan, care desi mai are patru caini, a gasit loc in gospodarie si pentru Nero, asa cum l-a botezat.

Previous Story

Video Brașov. Un cerb face spectacol în fața unei camere de luat vederi montată în Piatra Craiului

Next Story

Cât va câștiga brașoveanca Ana Porgras la Survivor All Star, din jungla dominicană. Mă antrenez mâncând doar o singură dată pe zi”