Brașov. Proteste ale transportatorilor. Două trasee aprobate. Camioane cu carne și grâu din România, atacate de fermierii francezi. „A fost un vandalism total” – Video

Last Updated on ianuarie 29, 2024 Transportatorii și agricultorii vor protesta la Brașov, trei zile, printre altele, și pentru a bloca intrarea în țară a produselor ucrainene. În acest timp, camioanele românești cu carne sunt arse de fermierii francezi. Fermierii români riscă să nu își mai vândă în străinătate produsele, așa cum vor să blocheze vânzarea de produse ucrainiene în România.

Transportatorii şi agricultorii au obţinut de la Primăria Braşov o autorizaţie pentru trei zile de protest consecutive care vor avea loc în municipiu luni – 29 ianuarie, marţi – 30 ianuarie şi miercuri – 31 ianuarie. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice s-a întrunit vineri, 26 ianuarie, iar potrivit avizului dat „la adunare va participa un număr de 50 de camioane, cap tractor, utilaje agricole, tractoare, autoturisme de transport persoane. Cetăţenii se pot alătura protestului cu autoturismele personale”, scrie bzb.ro.

Brașov. Proteste ale transportatorilor. Două trasee aprobate. Camioane cu carne și grâu din România, atacate de fermierii francezi. „A fost un vandalism total” - Video 1

Pentru proteste au fost aprobate două trasee, respectiv:
– B-dul Grivitei, sens giratoriu Onix, str. Iuliu Maniu, Casa Armatei, B-dul Eroilor, str. 15 Noiembrie, Calea Bucureşti şi până la Podul Dârste;
– Podul Dârste, Calea Bucureşti, B-dul Saturn, B-dul Alexandru Vlahuţă, str. Hărmanului.
Pentru fiecare zi, orarul aprobat este de 4 ore, între orele 11:00 – 15:00.

Tot cu autorizare de la Comisie (formată din reprezentanţi desemnaţi de la Poliţie, Jandarmerie, Primărie), „la protest se vor folosi ca semne distinctive, afişe inscripţionate, aplicate la loc vizibil (parbriz, partea dreapta) şi ecusoane pentru organizatori”.
„Scopul adunării publice îl constituie: nerespectarea constituţiei, exasperarea românilor faţă de lipsa bolnăvicioasă a investiţiilor în infrastructură, taxe şi impozite, educaţie, sănătate s.a.m.d.”, se mai arată în autorizaţie.

Camioane cu carne și grâu din România, atacate de fermierii francezi

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Franța, după mai multe episoade de vandalizări ale camioanelor de către protestatarii francezi.

Mai mulți șoferi de TIR care transportau alimente au fost opriți în mijlocul mitingurilor de protest din Franța și le-a fost descărcată marfa de către fermierii francezi.

Printre cei opriți s-a aflat și o familie din județul Vâlcea, care a rămas fără 10 tone de carne de pui, produse românești care mergeau la export.

Au venit la noi protestatarii, au blocat strada. Ne-au cerut documentele pe marfă, s-au uitat în spate, au deschis ușile fără permisiune, au rupt sigiliul. În momentul în care am ajuns la vreo 4-5 km de următorul sens giratoriu era coloană de camioane. A venit la noi o mașină de teren cu doi băieți în ea.

Ne-au scos din coloană, ne-au spus să-i urmăm. Foarte multe tractoare, erau două mașini de jandarmerie acolo, dăduseră foc la paleții care îi descărcaseră înaintea noastră, pentru că erau acolo jos ambalaje de bulion, de legume congelate”, potrivit păgubitului din Vâlcea, scrie digi24.ro.

Zece tone de carne de pui au fost distruse de protestatari, chiar în fața polițiștilor și jandarmilor.

Un alt șofer de tir român, Viorel Doroftei, stă de trei zile lângă marfa pe care i-au incendiat-o fermierii francezi, pe o şosea dintre Bordeux şi Tolouse. El spune că va merge la poliţie să facă plângere.

”A fost un vandalism total, un vandalism din partea lor. Au oprit camionul, şi-au pus tractorul în faţă, m-au blocat, deci asta înseamnă furt şi vandalism”, a spus Viorel Doroftei pentru observatornews.ro.

Advertisements
Previous Story

Jeremy Clarkson: „O mașină electrică e ca un cuptor cu microunde. Nu există farmec sau entuziasm”. Românii conduc printre cele mai vechi mașini din Europa

Next Story

Brașov. Parcare subterană la Gară. 60.000 de euro un loc de parcare pentru o mașină de 1.000 de euro. Merită? „Oricine își poate lua un hârb cu 500 de euro sau cu 1000 de euro și să-l parcheze unde vrea, când vrea, în orice condiții, pe trotuare ș.a.m.d, parcare gratis la bordură”