Brașov. Clădirile din sticlă, mortale pentru păsări. „În momentul în care soarele bate sub un anumit unghi, ei nu văd sticla clădirii şi nici a parapeţilor şi atunci se izbesc. Cele mai multe nu se mai ridică de acolo”

Last Updated on ianuarie 23, 2024 O clădire din Brașov a devenit cimitirul păsărilor din zonă. Clădirea CATTIA are multe animale şi păsări care ajung aici în fiecare zi, în căutare de hrană şi odihnă. Iepurii sau vulpile sunt oaspeți obișnuiți ai zonei din jurul centrului, dar în egală măsură sunt şi păsările răpitoare, care vin în căutare de hrană.

Ne dorim să avem un parc într-un standard natural cât mai apropiat – am făcut şi un mic eleşteu pentru peşti – şi ne dorim ca toate aceste vieţuitoare să trăiască într-un mic parc pe care-l avem acolo, astfel încât să putem să le arătăm celor mici care vin în vizită de la şcolile din Braşov şi din Zona Metropolitană un ecosistem urban”, a explicat directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, citat de bzb.ro.

Brașov. Clădirile din sticlă, mortale pentru păsări. „În momentul în care soarele bate sub un anumit unghi, ei nu văd sticla clădirii şi nici a parapeţilor şi atunci se izbesc. Cele mai multe nu se mai ridică de acolo” 1

Pentru că în momentul în care a fost proiectată clădirea nu s-a ţinut cont şi de acest aspect, păsările suferă destul de des accidente, chiar şi mortale.

Păsăretul răpitor vine să-şi ia hrana reprezentată de păsările mai mici sau de rozătoare şi, în momentul în care soarele bate sub un anumit unghi, ei nu văd sticla clădirii şi nici a parapeţilor şi atunci se izbesc.

Cele mai multe nu se mai ridică de acolo şi atunci avem foarte multe victime din rândul păsărilor răpitoare care se lovesc de geam”, a mai spus Dragoş David, care este convins că aceeaşi problemă există şi la Aeroportul Brașov, conform Adevarul.

Agenţia Metropolitană a căutat un specialist şi profesorul Dan Ionescu, de la Universitatea Transilvania Braşov, a oferit soluţia: pe pereţii din sticlă se pot monta autocolante care să ajute păsările să îşi dea seama că nu pot trece şi, astfel, viaţa să nu le mai fie pusă în pericol.

Previous Story

Încep discuțiile. Primarul prezintă zona în care mașinile brașovenilor și turiștilor vor fi interzise în weekend. „Vorbim de o zonă care se supra-aglomerează cu ocazia sărbătorilor, dar și a weekendurilor”

Next Story

Primăria Braşov vrea parcare subterană la Prefectură. Brașovenii o contestă