Foto/Video Brasov. A înghețat Cascada 7 Scări. Peisaj de basm în masivul Piatra Mare

Last Updated on ianuarie 15, 2024 Gerul a transformat România în Împărăţia Gheţii. Cascada Şapte Scări a încremenit în forme spectaculoase, iar ţurţuri uriaşi împodobesc stâncile.

Prin pădurea deasă, pe potecile acoperite de zăpadă, plimbarea până la Canionul Şapte Scări e ca un basm. La peste o mie de metri altitudine, gerul şi apa au transformat peisajul într-un univers de cleştar pe unul dintre cele mai frecventate trasee din masivul Piatra Mare.

Foto/Video Brasov. A înghețat Cascada 7 Scări. Peisaj de basm în masivul Piatra Mare 1

Am ajuns la Canionul 7 Scări după aproximativ 45 de minute de mers pe traseul bandă galbenă, de la parcarea situată în apropierea Drumului Naţional 1. Şi exact acesta este locul din care încep să se dezvăluie primele imagini cu ce a sculptat natura frumos, aici, la intrarea în canion”, arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Bucăţi uriaşe de gheaţă au rămas încremenite pe stânci din cauza gerului. “Aici, stalactita de gheaţă s-a unit cu stalagmita şi a luat naştere o coloană de 70-80 de cm înălţime. Mai încolo, formaţiunile au doi, poate chiar trei metri înălţime. Aici, peretele e complet acoperit de gheaţă pe o suprafaţă foarte mare, iar mai jos, formaţiunile au chiar şi câte 3-4 metri“, adaugă Claudiu Loghin, reporter Observator.

Și cum mulți turiști doresc să admire peisajul de poveste, salvamontiștii au ținut să tragă un semnal de alarmă. Pe cât este de spectaculos fenomenul, pe atât este de periculos.

Tură de patrulare astăzi în Piatra Mare. Cascada 7 Scări este superbă. Atenție însă la potecă, acesta fiind înghețată în cea mai mare parte și cu porțiuni de gheață. Prin urmare vă recomandăm echipament de iarnă adecvat chiar și pentru o drumeție «mai scurtă» până la Canionul 7 Scări”, au transmis cei de la serviciul Salvamont Săcele, pe Facebook, conform Click. 

Foto/Video Brasov. A înghețat Cascada 7 Scări. Peisaj de basm în masivul Piatra Mare 2 Foto/Video Brasov. A înghețat Cascada 7 Scări. Peisaj de basm în masivul Piatra Mare 3 Foto/Video Brasov. A înghețat Cascada 7 Scări. Peisaj de basm în masivul Piatra Mare 4

Previous Story

Julia Sauter, legitimată la Corona Braşov, cea mai bună clasare din istoria României la Europeanul de patinaj artistic

Next Story

(Video) Tunelurile Alina și Daniela, care vor străbate Munții Carpați. Muncitori din 10 țări lucrează non-stop