Aeroportul Brașov doar 7.790 de călători în decembrie. Aeroportul Sibiu a fost întrecut de Craiova

Last Updated on ianuarie 18, 2024 Probleme mari la aeroporturile regionale Brașov și Sibiu. Foarte puține curse la ambele aeroporturi. În luna decembrie, aeroportul Internațional Brașov Ghimbav a fost tranzitat de 7.790 de pasageri, cu peste 2.000 mai puțini decât în luna noiembrie, când aerogara a fost tranzitată de 9.819 călători, scrie Biz Brasov.

Dacă ne raportăm la numărul de călători pe curse interne, Brașovul a coborât de pe locul 12 pe locul 13, deși au fost 30 de pasageri comparativ cu 26 în noiembrie.

Aeroportul Brașov doar 7.790 de călători în decembrie. Aeroportul Sibiu a fost întrecut de Craiova 1

Aeroportul Sibiu, pe locul 6 în 2023, după numărul de pasageri, depășit de Craiova

Peste 550 de mii de persoane au folosit Aeroportul Sibiu pentru a călători cu avionul pe parcursul anului trecut, în scădere cu 11% față de anul trecut, conform datelor oficiale.

Aeroportul Brașov doar 7.790 de călători în decembrie. Aeroportul Sibiu a fost întrecut de Craiova 2

În 2022, aeroportul a avut 621 de mii de pasageri și se afla pe locul 5 în clasamentul național după numărul de călători, după Cluj, Iași, Timișoara și Suceava, excluzând din acest clasament Aeroportul Henri Coandă din București, scrie Turnul Sfatului.

În 2023, Aeroportul Sibiu a fost depășit de cel din Craiova, după numărul de pasageri. În 2022, aeroportul din sud era folosit de 476 de mii de persoane, iar în acest an numărul a crescut la 597 de mii. Diferența dintre cele două aeroporturi, din perspectiva numărului de călători este de plus 47.593 de persoane, în favoarea Craiovei.

Se cere o nouă prelungire a programului la Aeroportul Brașov până după miezul nopții

Nici nu s-a prelungit bine programul la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, de la 12 la 16 ore, începând cu 15 ianuarie, între orele 07.00-23.00, că sunt deja cereri de la companii aeronautice pentru o activitate prelungită până după miezul nopții.

De la operatorii cu care discutăm și care vor să vină la Brașov, probabil că în aprilie – mai vor începe să operaționalizeze pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, deja avem cereri – nu sunt oficiale, sunt neoficiale – că ar trebui operaționalizat aeroportul în intervalul 06.00 – 24.00, respectiv 18h.

Facem demersuri în acest sens. În momentul în care vom avea de la operatorii care solicită acest lucru și înscrisuri, vom depune către ROMATSA această cerere”, a spus președintele CJ Brașov, Șerban Todorică, citat de Radio Brașov FM.

Previous Story

(Video) Au început lucrările la cel mai provocator tronson de autostradă din istoria României. 31 de km cu 50 de tuneluri, poduri și viaducte

Next Story

Au ales bine. Câștigă 2.000 de euro lunar. Meseriile surpriză din România în care acum salariile sunt ca în IT