Brașov. Elevi bătuți la o școală de elită, de un an de zile. „Au fost niște bătăi cu niște găști de copii, pe acolo, au dat foc la o toaletă, copiii sunt bătuți prin curtea școlii, prin clase”

Last Updated on ianuarie 30, 2024 Profesorii de la Școala Gimnazială nr. 5 din Brașov permit de un an de zile ca doi elevi să-i bată pe colegi. Este vorba de elevi de clasa a VII-a. Și de ei se tem profesorii. Părinții susțin că bătăile și intimidările la adresa copiilor lor se întâmplă de cel puțin un an și jumătate și, deși au sesizat acest lucru, lucrurile nu s-au schimbat.

În ultima vreme au existat tot felul de incidente, incidente violente, incidente care mă fac să mă tem pentru siguranța copilului meu. Au fost niște bătăi cu niște găști de copii, pe acolo, au dat foc la o toaletă, copiii sunt bătuți prin curtea școlii, prin clase. Știu de cel puțin un an jumate.

Brașov. Elevi bătuți la o școală de elită, de un an de zile. „Au fost niște bătăi cu niște găști de copii, pe acolo, au dat foc la o toaletă, copiii sunt bătuți prin curtea școlii, prin clase” 1

Știu și de la ceilalți părinți și de la copilul meu ce se întâmplă acolo. Știu că există colegi de-ai copilului meu care sunt absolut terorizați. Cert este că un număr mare de părinți își duc copilul la psihoterapie, pentru că altă cale de a gestiona bullying-ul de acolo și violențele nu au găsit”, a declarat un părinte pentru Radio Brasov FM.

Un alt părinte spune că și copilul lui se teme să vorbească acasă despre ce se întâmplă la școală: „Înțeleg că sunt în clasă copii care sau copil care amenință, percepe taxă de protecție, dacă nu plătesc aceste taxe, îi așteaptă la ieșirea din școală. Înțeleg că ultimele evoluții de anul acesta au fost aplicarea unor corecții în baie.

Au prins un coleg de clasă, l-au bătut. Cu toate eforturile părinților, văd că nu se întâmplă nimic. Din ce știu eu, Școala Nr. 5 era un etalon. Copilul a început să evite să îmi mai povestească. Preferă să plângă și neagă orice lucru, a trebui să aflu de la alți colegi de clasă lucrurile acesteia.

Preferă să nu vorbească, spune că face parte din lucru firesc, până când a venit într-o zi și cu telefonul spart acasă, ca să aflu de la părinții altui copil că, de fapt, i-a fost luat telefonul din mână, trântit pe jos, ciupit, făcut în toate felurile, bătut. Adică în fiecare pauză se întâmplă câte ceva”.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov spun că acest caz a ajuns și în atenția lor. „Din declarația directorului unității școlare se pare că fenomenul de bullying există în școala aceea și nu numai acolo. Despre evenimentul la care face referire și despre situația celor doi copii, pentru care a apărut și la Inspectoratul Școlar o reclamație, este ceva mai nouă.

Conducerea școlii ne-a declarat acum că sunt în plin anchetă, atât cu elevii clasei, cât și cu părinții acestora, cu profesorii de la clasă. Au fost convocați și reprezentanții Poliției de la Secția 2 și așteptăm rezultatul anchetei.

De asemenea, și inspectorul de specialitate din Inspectoratul Școlar, care răspunde de Școala Nr. 5, se va deplasa la școală ca să participe la această anchetă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, potrivit mytex.ro.

30 de bani pe kilometru, pentru transportul elevilor din judeţul Braşov

În altă ordine de idei, Consiliul Judeţean Braşov urmează să dezbată în şedinţa de plen de miercuri, 31 ianuarie, un proiect de hotărâre privind decontarea transportului elevilor care învaţă la alte şcoli decât cele din localitatea de domiciliu şi nu pot obţine direct abonamente gratuite pentru cursele cu autobuzul.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, pentru anul şcolar 2023 – 2024, conform proiectului de hotărâre, suma forfetară pe kilometru este de 0,30 lei, inclusiv TVA. În baza acestui tarif, pentru o distanţă de 50 de kilometri dus – întors (şcoala este la 25 km de localitatea de domiciliu), va fi decontată suma de 15 lei pe zi, adică 7,50 lei pe cursă. Dacă şcoala este la 10 kilometri de localitatea de domiciliu, va fi decontată suma de 6,00 lei/zi (pentru 20 de kilometri).

Vorbim acum de perioada după 1 ianuarie, pentru că până la 31 decembrie s-au decontat abonamentele. După 1 ianuarie, conform Hotărârii de Guvern, vor trebui alocate de către Consiliul Judeţean licenţele sau reînnoite licenţele pentru transportatorii privaţi.

În ceea ce priveşte transportul în afara zonei metropolitane, cele mai mari probleme sunt cele de pe ruta Moieciu-Bran, pentru că în conformitate cu această Hotărâre de Guvern, nu se pot deconta abonamente pe ruta completă, însemnând – dau un exemplu – din Bran până în municipiul Braşov. Putem deconta doar până la limita zonei metropolitane. Nu ştim ce se va întâmpla de la 1 februarie, până când nu apare hotărârea de Consiliul Judeţean”, a precizat Valentin Bucur, potrivit bzb.ro.

Conform sursei citate, la nivelul judeţului Braşov există şase operatori privaţi care operează în afara zonei metropolitane şi care probabil vor primi licenţele de transport. Dintre cei şase, doar doi au emis abonamente gratuite, urmând să-şi deconteze cheltuielile cu Inspectoratul, respectiv cu Ministerul Educaţiei.

Advertisements
Previous Story

Vremea se schimbă radical în România! Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Cum va fi vremea la Brașov

Next Story

Tatăl din Braşov care şi-a sechestrat bebeluşul de 5 luni i-a rupt mâna unui polițist în timpul intervenţiei