Reacția brașovenilor. Primarul Allen Coliban propune o petiție pentru limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului

Last Updated on decembrie 13, 2023 Brașovul va avea un cartier în care va fi permis accesul auto doar pentru locuitorii din zonă, pentru reducerea poluării. Această măsură trebuie aplicată și în alte cartiere pentru reducerea poluării? Primarul Allen Coliban a lansat o petiție prin care dorește obținerea sprijinului pentru interzicerea accesului auto limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului, în weekenduri.

Susține limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului, în weekenduri! (Scanează codul QR de mai jos)
Centrul Istoric al Brașovului este din ce în ce mai sufocat de traficul auto. Situația este vizibilă mai ales în weekend-uri și de Sărbători.

Reacția brașovenilor. Primarul Allen Coliban propune o petiție pentru limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului 1 Reacția brașovenilor. Primarul Allen Coliban propune o petiție pentru limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului 2
Ca să aveți un ordin de mărime … în perioada 1 – 3 decembrie 2023, 42% dintre mașinile care au intrat în Centrul Istoric erau înmatriculate în București sau în alte județe. În plus, pe parcursul anului 2023, 48% dintre mașinile care au intrat în Centrul Istoric au stat mai puțin de o oră.

Petitia Susține limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului, în weekenduri! poate fi semnata aici.
(Acces auto permis exclusiv riveranilor, mijloacelor de transport în comun, ambulanțelor, mașinilor de pompieri sau poliție)

Reacția brașovenilor. Primarul Allen Coliban propune o petiție pentru limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului 3 Reacția brașovenilor. Primarul Allen Coliban propune o petiție pentru limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului 4

Brașovenii din Șchei semnalează din ce în ce mai des că sunt puși în pericol de blocajele din trafic: mașinile de intervenție ale ambulanței sau pompierilor nu pot ajunge la ei. În plus, sunt afectați de poluarea provocată de mașinile care mai mult staționează în trafic.
Este momentul să redăm centrul istoric oamenilor, brașoveni și turiști, deopotrivă. Să-l eliberăm de dominația mașinilor și a poluării.

Suntem pregătiți deja și dezvoltăm în continuare soluții pentru a pune în practică o astfel de inițiativă:
👉 suplimentarea numărului de mijloace de transport în comun care ar sosi în zona centrală din toate colțurile Brașovului;
👉 creșterea frecvenței mijloacelor de transport în comun;

Reacția brașovenilor. Primarul Allen Coliban propune o petiție pentru limitarea accesului auto în Centrul Istoric al Brașovului 5

👉 sistem de recunoaștere a numerelor de înmatriculare pentru accesul liber al riveranilor.
În plus, evoluăm cu alți pași importanți pentru descongestionarea traficului în centru:
👉 dezvoltarea de soluții Park & Ride (parcări publice) la intrările în Brașov. Extrem de utile turiștilor care vin cu mașina în oraș;
👉 discuții cu marii operatori economici din retail (mall-uri și supermarket-uri) pentru ca turiștii să poată lăsa mașinile în parcările pe care aceștia le dețin;

👉 dezvoltarea de noi parcări publice subterane în proximitatea Centrului Istoric.
Vom organiza dezbateri publice pe această temă și am încredere că vom ajunge la acele concluzii care să ne ajute să ne bucurăm de Centrul Istoric, liber de mașini și scăpat de noxele țevilor de eșapament”, a scris primarul Allen Coliban pe Facebook. 

Brașovenii au comentat inițiativa primarului:

Eu zic sa ne declaram independenta completa față de Brasov, sa se numeasca Orasul Schei sau chiar regatul Schei si sa mai tragem un rand de ziduri medievale sa parjolim terenul si sa otravim fantanile astfel incat sa ne aparam de invadatori.

1. Cat costa accesul cu masina in Centrul Istoric si de ce nu este 50 lei/acces ca in Londra?
2. De ce costa doar 3 lei ora de parcare in Centrul Istoric?
Iata si cateva solutii eficiente.

Cred că ar trebui luată în considerare construcția unui pasaj subteran care să facă legătura cu cartierul Schei. Un tunel gen metrou, dar numai pentru auto, pe un traseu stabilit de specialiști. Iar acest pasaj să poată fi folosit doar de riverani , transportul în comun și utilitare ( aprovizionare, salvare,poliție,pompieri etc.). Iar accesul spre Pietrele lui Solomon, cu excepția celor de mai sus, ar trebui interzis de acum !!! Centrul vechi (cetatea) al Brașovului este ceva unic în țară și investițiile pentru protejarea lui se justifică cu prisosință.

Decât să restricționați circulația mai bine ați construii parcări subterane sau supraetajate ca doar plătim destule taxe și impozite, omul circula cu ce vrea el nu cu ce vrea primarul adică cu autobuzele RAT care nu respectă orarul .

În centrul istoric al Lisabonei, de exemplu, zona Alfama și castelul São Jorge, accesul auto este restricționat, sensuri unice, drumuri blocate cu bariere și acces liber auto doar pentru localnici (care au card) și taxiuri (camere video).
Sunt convins ca ceva similar se poate adapta și implementa și în Brașov, unde este cazul.
Felicitări pentru inițiativa, era/este timpul!

Nu este de ajuns doar in weekend. Interzicerea completa a turistilor cu masina in centrul vechi. Interzicerea parcării pe unde apuca pe strazile si asa mici ale Cartierului Schei.
Perceperea unei taxe incluse pe zi, in casele private in regim hotelier si punerea la dispozitie gratis a autobuzelor. Parcare pt toti turistii in afara centrului vechi al brasovului si folosirea de taxiuri sau autobuze.

Aș susține interzicerea staționării autovehiculelor în apropierea școlilor.
Asta e cea mai mare problemă.
Faceți o comparație între o zi de vacanță și o zi de școală.
Veți observa imediat diferența.

Atenție la treaba cu înmatricularea întrucât sun si mașini în leasing, inmatriculate in afara județului, date în folosință de companii angajatoare, iar utilizatorii sunt locuitori ai Brașovului. Poți fi riveran în Schei, sau oriunde in BV, și sa ai nr de București, CT, IS la mașină!

Mi se pare o propunere bună.
Întrebarea este: accesul spre Pietrele lui Solomon / Drumul Vechi de Poiana s-ar mai putea face doar cu autobuz?
Sau este gândită vreo alternativă de acces … sau cei cu numere de BV ar avea, totuși, acces? 😁
Sau sâmbăta cei cu nr impar și duminică cei cu nr par? 😁
In Barcelona am văzut bulevarde mari închise traficului în weekend … practic șoselele au devenit alei pietonale și terase de weekend 🤗 Fără zgomotul mașinilor …

Am semnat, cu mentinuea ca nu doar centrul Brasovului e sufocat, ci tot orasul (pana in centru nu zboara). Trebuie gasite solutii si pentru celelalte zone aglomerate (autobuze mai frecvente) si mai ales (de aici vine cea mai mare aglomeratie) pentru navetisti. Mare parte din populatia zonelor limitrofe lucraza in Brasov si multi ar veni cu autobuzul in oras daca ar avea legaturi bune, dar si autobuze dinspre Brasov mai dese. De la ora 15:00 pana la 18:00, apogeul pe la 17:00 toate iesirile si intrarile in oras sunt paralizate. Irineu Darău Allen Coliban podul Bârsei, Bod-Halchiu – la ora 17:00 coloane se intinde de multe ori pana la piata Stupini (minim pana la Ghimbasel). Si aceasta situatie este la toate intrarile/iesirile din oras. Si spre Cristian si spre Tarlungeni, Harman, Sanpetru.. nu stiu ce s-ar putea face, dar ar trebui autobuze mult mai frecvente spre toate localitatile din jur (mai ales unde RAT a preluat Codreanu)

+ interzis de adus copii cu masina la scoala…cel putin interzis pentru cei de peste clasa a 5-a…si aceea blocheaza orasul zi di zi

Pai si cei din Schei de ce pot circula si parca in centru? Sper sa poata doar traversa centrul, doar pe o anumita strada si atat.

Previous Story

La doar 10 ani. Brașoveanul Vladimir Sofronie este cel mai bun șahist junior din România. Este antrenat de părinții săi

Next Story

(Video) Oreste: „Orașul din România care îmi place cel mai mult este Brașovul, vechi târg germanic, Kronstadt”